Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța și-a luat revanșa pentru eșecul din tur cu CSM Galați

CSM Constanța și-a luat revanșa pentru eșecul din tur cu CSM Galați

CSM Constanța a reușit să câștige pe terenul lui CSM Galați vineri seara, 23 decembrie, în etapa a 12-a a Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin, revanșându-se astfel pentru eșecul din tur. Scorul final a fost 94 la 81 pentru echipa de la malul Mării Negre.

Galați: Luka Mitrovic, TJ Gibbs, Andrei Petică, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Jarid Rhodes, Jakob Cebasek, Mario Lazăr

Rhodes deschidea scorul și Prijovic a putut egala, ambele formații ratând apoi ocazii să înscrie și Constanța reușea să meargă la trei puncte în față cu liberele împărțite ale lui Rhodes, 2-5. Petică și Prijovic scuturau plasa de la distanță pentru reușite consecutive în dreptul Galațiului (8-5), Johnson pasându-i în colțul terenului lui Rhodes și tot acesta puncta apoi pe un atac în viteză la 8-12 la jumătatea sfertului de debut. Gazdele au egalat prin liberele lui Prijovic (15-15), jucător ajuns în double figures, Mockevicius replicând cu un dunk în forță și ulterior Constanța ajungea la 17-21 în urma unui layupă ușor pentru baschetbalistul lituanian. Formația de la malul Mării Negre conducea cu 20-29 după 10 minute, o perioadă în care s-a remarcat mai ales la precizia aruncărilor de două puncte.

Prijovic puncta de la distanță și era de departe cel mai eficient jucător al gazdelor (23-29), Nate Johnson împărțindu-și apoi perechea de libere când refăcea un ecart de trei posesii, iar Nikolic avea apoi un three-point play pentru 26-32. Perioada bună pentru CSM Galați continua și după reușita lui Calenic de la 30-34 a urmat un time-out pentru oaspeți la jumătatea celui de-al doilea sfert, Prijovic reducând apoi handicapul la un singur punct. CSM Galați a preluat conducerea cu trei minute înaintea pauzei, 37-36, Rhodes fiind cel care a adus următoarele puncte pentru Constanța și Oprean înscria liber din colțul terenului, scorul la pauză fiind 42 la 45 în favoarea dobrogenilor, Calenic având o ultimă reușită pe sirenă.

CSM Galați a putut din nou să revină la conducere, cu dunk-ul lui Prijovic făcându-se 46-45, după care Cizauskas, Johnson și Mockevicius au dus-o pe CSM Constanța la 48-52. Run-ul oaspeților s-a prelungit și diferența devenea de opt puncte, Petică însccriind apoi la 50-56 și Cizauskas rata oportunitatea unui three-point play. Johnson înscria un coș de trei puncte prin care mărea avantajul Constanței la 53-61, pe finalul celui de-al treilea sfert dobrogenii aflându-se la conducere cu 59-68, conducătorul de joc american marcând opt din ultimele 10 puncte ale Constanței în aces parțial.

Cizauskas a marcat primele patru puncte pentru Constanța în sfertul decisiv și avantajul devenea de 16 puncte după and-one-ul lui Johnson de la 61-77 și Rhodes îi forța pe amfitrioni să ceară time-out după reușita care prelungea run-ul la 11-2. Andrei Oprean își ducea echipa la +19 pe tabelă cu o aruncare precisă din spatele arcului de cerc și Cebasek înscria apoi pentru 66-87, CSM Constanța controlând acest parțial și rămânea cu peste 80% la nivelul aruncărilor de două puncte. Scorul final avea să fie 81 la 94 pentru dobrogeni, care obțin astfel a cincea victorie în acest sezon al Ligii Naționale.

CSM Galați (6-5 bilanț) va sta în etapa a 13-a și o să joace la finalul primei săptămâni din 2023, iar pentru CSM Constanța (5-4) urmează o perioadă aglomerată, cu meciuri în Cupa României, și pe 4 ianuarie în campionat cu CSM Focșani.

Nate Johnson a totalizat 22 de puncte (4/4 de la distanță) și 8 pase decisive, în double figures pentru Constanța fiind și Vytenis Cizauskas (22 de puncte, 5 assist-uri), Jarid Rhodes (18 puncte, 4 recuperări), respectiv Egidijus Mockevicius (16 puncte, 9 recuperări).

Contribuția lui Nedeljko Prijovic (28 de puncte, 6 recuperări, 5/8 de la distanță) n-a fost suficientă pentru CSM Galați, următorii marcatori fiind Luka Mitrovic și Andrei Calenic cu 13, respectiv 12 puncte.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!