Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța și SCM U Craiova deschid faza Top 10 în Liga Națională

CSM Constanța și SCM U Craiova deschid faza Top 10 în Liga Națională

CSM Constanța și SCM U Craiova sunt echipele care deschid faza a doua în partea superioară a clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul din prima rundă a Top 10 urmând să aibă loc sâmbătă, 4 februarie.

Diferența în acest moment este de o victorie între ele, Craiova intrând în această fază cu 3-5 bilanț, iar Constanța cu 2-6. Perioada recentă ține însă puțin cu dobrogenii, care au un pas greșit în ultimele trei meciuri oficiale, în vreme ce Craiova a pierdut precedentele două jocuri din campionat, plus cel din FIBA Europe Cup de la mijlocul acestei săptămâni.

Cele două nu o să fie la primul duel din acest sezon, întâlnindu-se și în Cupa României tot la Constanța, dobrogenii impunându-se atunci cu 78 la 77, rezultat prin care au avansat la braț în Final 8. De altfel, acea victorie a fost prima pentru CSM Constanța în duelurile oficiale cu Craiova din ultimii ani.

Statistic, formația de la malul Mării Negre stă mai bine decât gruparea din Bănie la majoritatea capitolelor. Constanța este prima în campionat la procentajul triplelor precise, a doua la recuperări și a patra la assist-uri, Craiova remarcându-se în special la procentajul aruncărilor de două puncte înscrise și la numărul mic de posesii pierdute.

În tabăra ambelor echipe este un jucător cu cel puțin 30 de puncte marcate într-un meci în prima fază a campionatului, Nate Johnson de la Constanța reușind această performanță destul de recent. Dimitrije Nikolic împarte prima poziție cu Strahinja Jovanovic de la Steaua la acest capitol, ambii având un season-high de 33 de puncte în LNBM.

Dobrogenii au un bilanț bun în cazul meciurilor când conduc la pauză sau după 30 de minute, dar încă nu au reușit să se impună când erau în dezavantaj după perioadele amintite. Craiova, de partea cealaltă, are 0-6 în deplasare când este condusă la capătul sfertului trei.

Duelul de la Constanța se va juca sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 17.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!