Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța și SCM U Craiova merg la braț în Final 8-ul Cupei României

CSM Constanța și SCM U Craiova merg la braț în Final 8-ul Cupei României

CSM Constanța s-a impus în ultimul meci al grupei B din Cupa României, 78-77 vineri seara (30.12) în fața celor de la SCM U Craiova, rezultat în urma căruia ambele merg în Final 8. Craiova avansează din postura de lucky loser, având 7 puncte în plus marcate față de CSM Târgu Mureș, care a ratat astfel calificarea la turneul final.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Jakob Cebasek, Vitalie Bălan, Egidijus Mockevicius

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

Cebasek a marcat primele puncte ale întâlnirii la un minut și jumătate după start, Palmi egalând după ce a înscris din acțiune și ulterior la o altă fază și-a împărțit perechea de libere, Cizauskas ducând Constanța din nou la conducere, 5-3. Diferența a scăzut la un singur punct prin tripla lui Țîbîrnă (7-6) și Craiova menținea echilibrul cu alte două puncte venite prin Nikolic la jumătatea sfertului inaugural, apoi Oprean scutura plasa de la distanță și se făcea 12-8. Jakob Cebasek îi forța pe olteni să ceară time-out la 17-10, ecartul fiind în premieră de trei posesii, spre finalul acestui parțial gazdele ajungând să conducă cu +10 și scorul după 10 minute era 22 la 16.

Hopkins a deschis cel de-al doilea sfert cu o triplă și Rhodes răspundea cu două puncte prin care dobrogenii aveau 24-19, tot Hopkins marcând și următoarele puncte ale Craiovei și Nikolic reducea ecartul la unul minim, 26-25. Oltenii au ratat șansa egalării în câteva rânduri, formația de la malul Mării Negre forțând o aruncare de trei puncte prin care să mărească ecartul, dar pe contraatac Hopkins a finalizat cu dunk și la 29-29 urma un timp de odihnă pentru gazde. Constanța a avut cel mult +10 pe finalul primei reprize, nefiind deloc condusă în aceste 20 de minute și a intrat la cabine cu 45-35. Dobrogenii l-au pierdut pe Andrei Oprean în aceste ultime minute, el părăsind terenul accidentat.

Craiova a redus prin Flannigan la opt puncte handicapul, Bălan mărind diferența la +12 cu layup-ul de la 51-39 și Constanța rămânea cu 50% procentaj din acțiune. Oltenii au prins ulterior o perioadă cu nouă puncte consecutive și la jumătatea celui de-al treilea sfert scorul era 51-48 după tripla lui Țîbîrnă și gazdele cereau un time-out. Corpodean a oprit perioada fără coș marcat de partea Constanței, tot Țîbîrnă reducând apoi handicapul la unul minim, 54-53 și Blaj-Voinescu avea să egaleze situația. Gazdele au terminat mai bine sfertul cu numărul trei și aveau 63-56, după șapte puncte la rând în decurs de două minute.

Gribinic ducea diferența din nou la una formată din două cifre, Nikolic replicând imediat cu un three-point play, apoi rata singur de sub panou și Johnson făcea 68-59. Craiova a prins o perioadă cu cinci puncte la rând și dobrogenii cereau time-out, nici după acel moment nefiind oprită seria oltenilor. „Leii din Bănie” preluau în premieră conducerea cu reușita lui Hopkins din colțul terenului (68-69), Cizauskas replicând cu un coș norocos și Constanța rata oportunități succesive să pună două posesii între la jumătatea sfertului. Edwards beneficia de două libere la 76-71, dar nu și-a transformat ambele încercări, Țîbîrnă înscriind apoi pentru a patra oară din spatele arcului de cerc și ecartul era unul minim, în cele din urmă jocul terminându-se cu victoria Constanței, 78-77 prin liberele lui Cizauskas, oltenii irosindu-și ultima posesie.

Lista participantelor în Final 8 devine astfel completă, CSM Constanța și SCM U Craiova alăturându-se echipelor CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, Rapid București și FC Argeș Pitești. Turneul final va avea loc în perioada 11-15 februarie 2023.

Jakob Cebasek a totalizat 24 de puncte (9/11 din acțiune) și 5 recuperări, în double figures pentru Constanța fiind și Nate Johnson cu 13 puncte și 5 assist-uri.

Dimitrije Nikolic a avut 15 puncte și 3 recuperări pentru SCM U Craiova, Shawn Hopkins (13 puncte, 2 recuperări) și Cortez Edwards (12 puncte, 14 assist-uri, 8 recuperări) fiind următorii marcatori. Giordan Watson a lipsit în acest meci.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!