Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea câștigă clar meciul de acasă cu CSM Târgu Mureș

CSM CSU Oradea câștigă clar meciul de acasă cu CSM Târgu Mureș

CSM CSU Oradea ajunge la patru victorii în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Vicecampioana României s-a impus sâmbătă seară, 28 octombrie, pe teren propriu în confruntarea cu CSM Târgu Mureș, scor 96-75.

Echipele de start:

Oradea: Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis, Freeman
Tg. Mureș: Martinic, Solyom, Jeremic, Gajovic, Șanta

Gazdele au început în forță partida, iar o intercepție a lui Neal îl trimitea pe contraatac pe Bobe Nicolescu, care finaliza de sus și scorul ajungea la 13-3. George Trif era astfel obligat să ceară time-out, după nici trei minute trecut de joc. Bobe a rămas „on-fire” a ajuns la 11 puncte marcate în șase minute de joc și diferența creștea la 15 lungimi. Jocul a curs într-o singură direcție și primul sfert s-a încheiat cu scorul de 32-13. Actul secund a început cu o triplă a lui Tudor Gheorghe. Jakob Lawrence a răspuns la celălalt panou cu o reușită asemănătoare. Seria triplelor a continuat, cu câte încă una de fiecare parte. Mureșenii au continuat să înscrie cu lejeritate de la distanță și ecartul gazdelor scădea la doar 14 puncte, 42-28. A venit time-out-ul cerut de Cristian Achim și ulterior 4 puncte la rând pentru echipa sa. Avantajul gazdelor a rămas unul sigur și la cabine se intra cu scorul de 56-37.

Repriza secundă nu a mai avut același start alert ca prima. Baciu a marcat patru puncte la rând, iar Oradea se ducea din nou la plus 20, scor 61-41. Diferența a continuat să crească și s-a ajuns la un maxim de 26 de puncte, moment în care antrenorul oaspeților era nevoit să ceară timp de odihnă. Gazdele au redus din turație în ofensivă și astfel mureșenii au reușit să mai reducă din handicap, 73-61, după 30 de minute de joc. Baciu și Nicolescu au deschis ultimul act cu coșuri de sus. Mureșenii nu au mai găsit răspuns, la fel ca în final de sfert trei, iar Oradea s-a dus din nou la peste 20 de lungimi pe tabelă. A fost un ecart suficient pentru a le oferi băieților lui Cristian Achim un final de meci liniștit, pentru ca la final CSM CSU Oradea să se impună cu scorul de 96-75.

Bobe Nicolescu a fost principalul marcator al gazdelor cu 15 puncte, plus 2 recuperări și 2 pase decisive. Cătălin Baciu și-a trecut în cont 13 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Freeman și Nikola Markovic au totalizat 12 puncte. Gotcher a venit de pe bancă cu 11 puncte. Erick Neal a fost în double-double, cu 10 puncte și 14 pase decisive.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun realizator de la oaspeți cu 21 de puncte. Goran Gajovic și-a trecut în cont 14 puncte.

foto: CSM Oradea (facebook)

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Rezerve
    Daca primul 5 misca binisor, avem in continuare probleme mari cu rezervele. Baciu e neatent, lipsit de forta, lipsit de viteza. Gheorghe fara inspiratie si cu o conditie fizica slaba, nu mai are suflu dupa cateva tranzitii. De la Nastrut as vrea sa vad mai mult tupeu, nu isi asuma aruncari
    Chiar daca per total, jucam ceva mai bine fata de inceputul campionatului, eu zic ca echipa nu e inca reglata.

    cu 6 luni în urmă (28.10.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    hmm
    au avut noroc oradenii. muresul joaca exemplar cand joaca

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!