Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea câștigă dramatic meciul cu SCM Timișoara

CSM CSU Oradea câștigă dramatic meciul cu SCM Timișoara

CSM CSU Oradea completează careul de ași al Cupei României, după o victorie dramatică în sferturile de finală ale Final Eight-ului contra celor de la SCM Timișoara, scor 79-76.

CSM CSU Oradea a început în formula Girodan Watson, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Dragan Zekovic și Arturas Valeika, în timp ce Timișoara i-a avut în primul 5 pe Igor Mijajlovic, Cristian Mocrițchi, Sherwood Brown, Milos Komatina și Alex Olah. 

SCM Timișoara a început în forță meciul. Cu un Alex Olah în mare formă (8 puncte în cinci minute), bănățenii aveau un avantaj de opt puncte după reușita de a lui Brown, fapt ce l-a făcut pe Cristi Achim să ceară time-out la 16-8. Giordan Watson a reușit un and-one, dar bănățenii au mai răspuns cu două coșuri de 3, semnate de Igor Mijajlovic (26-17). 

Garlon Green a deschis scorul în sfertul doi cu un coș de 3 din zero grade. În sfertul doi am avut parte și de un duel între pivoții români, cu „Bobo” Baciu și Alex Olah schimbând procedee sub panou. Garlon Green a mai reușit și el un coș cu fault (31-32). Egalarea a venit la 34, pe mâna lui Stephen Holt, după un alt and-one. Holt a dus în avantaj Oradea cu un coș de 3, iar Niko Gajic a stabilit scorul primei reprize la 37-36 pentru Oradea.

Sfertul 3 a început cu două realizări personale impresionante pentru Tudor Fometescu. Mai întâi a marcat printr-o piruetă spectaculoasă, apoi a reușit un four-point play. Holt s-a remarcat apoi cu cinci puncte consecutive, pentru ca apoi Malesevic să înscrie după o intercepție și să îl forțeze pe Dragan Petricevic să ceară time-out (51-43). Holt și Markovic au dus apoi diferența la 12 puncte (57-45). Timișorenii au revenit însă cu un run de 10-3 și au strâns scorul la 5 puncte (60-55). Zekovic a rupt seria cu un coș de 3 puncte, iar apoi Broussard a reușit intercepția. Oradea intra după trei sferturi cu un avantaj de opt puncte, scor 63-55.

Timișoara s-a apropiat la 5 puncte după reușita de 3 a lui Mocrițchi. După mai multe reușite pe plan defensiv, Timișoara venea la un singur punct de Oradea după un coș de 3 al lui Mirel Dragoste (69-68). Igor a adus Timișoara în avantaj cu un alt coș din spatele semicercului. Dragan Zekovic a readus Oradea în avantaj cu o altă reușită de 3, pentru ca apoi Markovic să scape pe un blocaj-ieșire (77-73), cu 52 de secunde rămase de jucat. Igor Mijajlovic a înscris un coș uluitor cu 2 secunde rămase (77-76). Aaron Broussard a avut mână sigură de la libere, pentru ca apoi Niko Gajic să rateze pe sirenă aruncarea care ar fi dus meciul în prelungiri. 

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

*foto: Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    fara scuze
    Dragane macar acum fara scuze
    Azi Oradea a fost 00000

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!