Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea obține a șaptea victorie consecutivă în restanța cu Constanța

CSM CSU Oradea obține a șaptea victorie consecutivă în restanța cu Constanța

CSM CSU Oradea obține o victorie extrem de importantă în economia clasamentului final al LNBM în meciul jucat pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, împotriva celor de la Athletic Constanța, scor 83-68. În tur constănțenii s-au impus pe teren propriu, scor 83-75.

Oradea a început partida în formula Kris Richard, Holt, Fometescu, Nicolescu, Gavrilovic. De partea cealaltă, Athletic Constanța i-a avut în primul cinci pe Dani Mâinea, Oprean, Spicer, Kosic și Corpodean.

Holt a marcat primele patru puncte pentru Oradea. Corpodean a răspuns cu o triplă pentru Constanța. El a fost imitat de cei doi români ai Oradiei în primul cinci, Fometescu și Nicolescu (10-5). Kosic a marcat cinci puncte pentru Constanța, dar finalul primului sfert a aparținut gazdelor, care conduceau după zece minute cu 19-12.

Constanța a început mult mai bine sfertul secund, cu Spicer în prim-plan, care a marcat opt puncte la rând. Corpodean a înscris și el de două consecutiv iar după liberele lui Oprean, scorul era 27-27. Finalul primei reprize a fost însă din nou de partea gazdelor, care au reușit un run excelent de 14-1 și intrau la pauză cu un avantaj de 13 puncte (41-28).

Sfertul 3 a reprezentat un galop de sănătate pentru bihoreni. Garlon Green a deschis sfertul cu o triplă și un and-one. După o altă reușită a lui Green și un coș semnat de Gavrilovic diferența s-a dus la 20 de puncte (54-34). Gavrilovic și Green și-au continuat recitalul, iar tripla lui Fometescu a asigurat un avantaj de 22 de puncte după 30 de minute (69-47). Cea mai mare diferență, de 27 de puncte, s-a înregistrat la începutul sfertului decisiv (74-47). Kosic, Spicer și Corpodean au reușit să taie din acest ecart, iar Bobo Baciu a stabilit scorul final la 83-68.

Mark Ogden a marcat 15 puncte, Alex Gavrilovic și Garlon Green câte 14 fiecare, în timp ce Nikola Markovic a adunat 10 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări. De partea cealaltă Khaliq Spicer a marcat 17 puncte cu 7 recuperări, Zan Kosic 12 puncte și Vlad Corpodean a reușit un double-double, cu 11 puncte și 10 recuperări.

După această victorie CSM CSU Oradea are un palmares de 22-7, în timp ce Athletic Constanța are 12-17.

Bihorenii jaocă în ultima rundă cu CSO Voluntari, meci în care, teoretic, pot ajunge și pe locul doi în clasamentul final al sezonului regulat, dar pot pica chiar pe patru.

De partea cealaltă, Athletic Constanța va juca împotriva celor de la U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Elis Iordache/ facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!