Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea pierde prima manșă cu Falco Szombathely

CSM CSU Oradea pierde prima manșă cu Falco Szombathely

CSM CSU Oradea a început sezonul competițional 2019/2020 cu o înfrângere. Campioana României a cedat pe terenul lui Falco Szombathely cu scorul de 71-62, în prima manșă din primul tur preliminar al Basketball Champions League.

Cristian Achim a început cu următoarea garniture: Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika.

Primul coș al partidei a fost marcat de formația maghiară prin americanul Reddic. Zekovic și Valeika ua dus campioana României în față, 4-2. Zekovic și-a continuat prestația bună din ofensivă și a mai adăugat patru puncte la rând pentru CSM CSU Oradea. Trupa lui Cristian Achim a rămas în față pe parcursul întregului sfert inaugural, în care s-au marcate destul de puțin puncte. CSM CSU Oradea câștiga primul sfert cu scorul de 17-12. Falco Szombathely a fost prima care a marcat și în actul secund prin Marko Krivacevic. Răspunsul orăedenilor a venit de la Aaron Broussard. Zoltan Perl și-a adus echipa la un singur punct în spatele Oradiei, cu patru marcate la rând, scor 19-18. Maghiarii au trecut în față, după ce campioana României nu a mai găsit drumul spre coș. Run-ul gazdelor a continua și scorul a ajuns la 26-19 pentr Falco Szombathely. Markovic a opriți parțialul maghiarilor cu un coș din apropiere. Falco Szombathely și-a continuat perioada fastă până la finalul primei reprize, când înregistra un avantaj maxim de până atunci, scor 32-23.

Kris Richard a deschis secvența secundă cu un coș pe pătrundere, după care Reddic și Benke au adus 6 puncte la rând pentru gazde. Maghiarii și-au găsit cadența în ofensivă și s-au desprins la 43-29. Watson a marcat cinci puncte la rând și CSM CSU Oradea rămânea în meci, scor 43-34. Campioana României nu a profitat de acel mic run și Falco Szombathely s-a desprins și mai mult în cele ce au urmat, 54-36. Maghiarii au rămas în control până la finalul primelor 30 de minute de joc iar tabela din Arena Savaria indica scorul de 62-44. Baciu și Watson au înscris primle patru puncte din sfertul decisiv. Watson mai marca o dată după o ratare a adversarilor iar antrenorul lui Falco solicita timp de odihnă. Oprirea jocului a fost de bine venită pentru gazde care mergeau la plus 16. Zekovic a transformat două libere la intrarea în ultimul 2 minute de joc și scorul devenea 68-58 pentru Falco. Varadi a replicat cu o triplă. Finalul de meci a fost unul încâlcit iar Falco Szombathely s-a impus cu scorul de 71-62.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator al orădenilor cu 12 puncte plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Giordan Watson a adăugat 11 puncte iar Kris Richard a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Szilard Benke a fost cel mai bun jucător al meciului cu 18 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Marko Filipovity s-a remarcat cu 17 puncte.

foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Constanța amazeballs :

    Sa fie baschet!
    Un meci care se integreaza perfect in registrul tactic al profesorului de a te preface la antrenament in Europa. La o echipa cu pretentii de campioana nu inteleg ce mai cauta Barnette, omul este depasit total de tot ce misca. Desi existau jucatori pe piata, Gavrila ramane neinlocuit, Baciu folosit putin. Nu au absolut nici o idee despre cum sa-l foloseasca pe Broussard, precum nu au absolut nici o sansa in retur, dar e bine ca exista speranta. Macar sa ne facem de rusine cat mai putin.

    cu 4 ani în urmă (18.09.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      sanse 50-50
      Oradea a avut foarte multe ratari in acest meci, acasa la ei va fi altceva.
      Ungurii s-au aparat foarte agresiv si au depus un efort foarte mare, ramane de vazut cat de proaspeti vor fi vineri. Diferenta e una mica, deci sunt sanse.

      cu 4 ani în urmă (18.09.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      Obradovic Junior
      Poate-l ajuti tu pe profesor cu niste sfaturi in privinta lui Broussard.

      cu 4 ani în urmă (18.09.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    sanse mari
    Sunt sanse mari de calificare in meciul retur, la echipa maghiara se vede ca a schimbat toti strainii, acestia au evolutii modeste . In mod normal chiar si cu un joc mediu, Oradea se va califica fara probleme .

    cu 4 ani în urmă (18.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii