Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea pierde un meci disputat pe terenul lui Legia Varșovia

CSM CSU Oradea pierde un meci disputat pe terenul lui Legia Varșovia

CSM CSU Oradea pierde un meci disputat pe terenul Legiei Varșovia, scor 75-68, în grupele FIBA Europe Cup.

Legia Varșovia a început partida în formula Abdul-Rahkman, Cowels, Strahinja Jovanovic (ex-jucător Steaua), Kemp și Kulka. De partea cealaltă, Cristi Achim i-a ales în primul 5 pe Bickauskis, Green, Holt, Kris Richard și Alex Gavrilovic.

Oradea a început mai bine partida și datorită mai multor intercepții, se aflau în față la jumătatea primului sfert, scor 10-2. Însă gazdele au revenit în meci cu un run de 9-0, iar după intercepția și dunk-ul lui Muhammad Abdul-Rakhman, Achim a cerut time-out (11-10). Paliunekas și Kris Richard au găsit ținta din spatele liniei de semicerc și astfel Oradea intra după primele zece minute cu nu avantaj de șase puncte, scor 21-15.

În al doilea sfert gazdele au încercat o apărare în zonă. Fără succes însă, pentru că bihorenii au punctat pe tranziție, prin tăierile lui Garlon Green și, când nu s-a putut descifra defensiva Legiei, printr-o triplă semnată de Nikola Markovic (30-17), aruncare după care antrenorul gazdelor, Wojciech Kaminski, a cerut time-out. Timpul de odihnă a fost util pentru Legia, care astfel a pus un run de 8-2 (25-32), rupt însă de o aruncare de 3 a lui Gavrilovic. După trei libere transformate de Muhammad Abdur Rahkman, Alex Gavrilovic a semnat un and-one din pasa lui Kris Richard (38-28). Orădenii au avut chiar un avantaj de 13 lungimi, dar ultimele cinci puncte ale primei reprize au fost semnate de gazde. Astfel, trupa lui Achim intra la pauză cu un avantaj de opt puncte, scor 41-33.

Sfertul 3 a început cu Legia în mare formă. Grzegorz Kulka a deschis balul cu o triplă, iar după un fault antisportiv al lui Holt, gazdele au reușit să egaleze la 44 de la nivelul liniei de fault și chiar să treacă în avantaj după o piruetă frumoasă a lui Kulka și un putback al lui Dariusz Wyka. Seria a fost în sfârșit întreruptă după o triplă semnată de Kris Richard, iar Alex Gavrilovic a readus Oradea în avantaj (49-48). Legia preluase pentru un scurt moment conducerea, însă imediat au răspuns Markovic și Bickauskis, din spatele liniei de 3 (58-54). Însă în cele din urmă gazdele au intrat în avantaj după 30 de minute, grație unui coș semnat de același Muhammad Abdur Rahkman (59-58).

Începutul sfertului decisiv a reprezentat un chin pentru bihoreni, care au spart gheața după patru minute prin tripla lui Gavrilovic (63-61), cel care avea să și egaleze după un tip in. Muhammad-Ali Abdur-Rahkman a răspuns cu o triplă, după mai multe ratări consecutive ale orădenilor. Mai mult Cowels a marcat și el din spatele semicercului (69-65). După mai multe libere semnate de bihoreni, același Muhammad-Ali Abdur-Rahkman a stabilit scorul final, grație unei triple, scor 75-68.

Muhammad-Ali Abdur-Rahkman a fost irezistibil. Aceta a marcat 32 de puncte, cu 10/16 din acțiune și 5/6 de la 3 puncte, plus 7/7 de la libere. Strahinja Jovanovic și Raymond Cowels au înscris fiecare câte 12 puncte. Garlon Green a marcat 17 puncte pentru Oradea, Kris Richard 16 puncte și Alex Gavrilovic 12 puncte 8 recuperări.

După acest meci Oradea a ajuns la 1-3, în timp ce Legia Varșovia este neînvinsă în patru meciuri. Etapa viitoare Oradea va juca acasă, cu FC Porto, marți de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    De banii pe care ii inghite echipa asta degeaba anul asta am avea la Oradea Handbal promovat in A si inca vrei 3 discipline finantate. Asa macar si-au laminat si Bobe si Holt pasapoartele si au mai iesit in lume, au vazut si Porto si Varsovia.

    Ca sa redevenim seriosi, e nevoie de un soc major la Oradea care nu stiu car mai poate astepta. Achim fara Mitrovic e praf, asta se vede de la o posta, dar lotul a fost construit absolut catastrofal. Fizic si psihic sunt zero barat, in ofensiva mai mult de 68 nu dau ca deh, sunt construiti pe aparare, dar toti jucatorii de la care se asteapta ceva dezamagesc continuu. Markovic e o umbra a ceea ce a fost, de romani nu are rost comentat ca te apuca plansul, restul sunt inconstanti.

    Hai Serbane, fa ceva, ca acum avem timp sa ne incordam muschii cu Galati si Constanta pana in Aprilie. Macar un obiectiv sa ramana decent in picioare.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Mare pacat
    Ne-a invins o echipă cu o banca mai lunga si mai echilibrata valoric.Ramin la părerea ca unul din cei doi lituanieni nu-si avea locul in echipa CSM.Cu inca un PG care sa aduca puțină claritate in joc,echipa ar arata cu totul altfel.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Sa fim seriosi, sunt jucatori de calitate dar lotul in sine e construit absolut dezastruos. Jucatorii vechi nu mai performeaza deloc, iar cei noi nu se lipesc cu ei. La romani si la extrema de forta lotul e paralel. Dar in viziunea maestrului achim si a celor 3 aplaudaci care ar mai veni la sala sa-i vada, nimic nu e gresit. Doar bucataria interna miroase putin.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Lot
      Pot sa fiu de acord cu faptul ca unul dintre lituanieni nu-si avea locul. Chiar daca personal nu imi displac neaparat, acuma ca a inceput si paliukenas sa isi mai dea drumul, as fi preferat ai eu ceva mai altceva. In schimb lotul, per total, mi se pare un pas sanatos inaintea celui din sezonul trecut. Doar ca daca modificarile suferite vor mai intarzia forma necesara pentru victorii in FIBA, dezamagirea va fi imensa. Cred totusi ca urmatoarele 2 meciuri ne apartin si vom accede cu putin noroc in urmatoarea grupa, vom juca un joc frumos si vom uita din nou de acest inceput cu stangul. Iar pe astea le cred nu pentru ca sunt oradean, nici pentru ca deja m-am obisnuit cu inceputurile proaste de sezon, ci pentru ca mi se pare ca avem un lot bun.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!