Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la SCM U Craiova

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la SCM U Craiova

Luni, 30 decembrie, CSM CSU Oradea va primi vizita celor de la SCM U Craiova într-o partidă ce va conta pentru manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României.Partida va avea loc în Arena Antonio Alexe, începând cu orele 17:00, putând fi urmărită și în direct pe Digi Sport 2.

Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan, comisar din partea Federației Române de Baschet fiind Viorel Constantinescu.

În ceea ce privește echipa gazdă, CSM CSU Oradea parcurge în acest moment o perioadă de joc foarte bună, aflându-se la a 3-a victorie consecutivă în toate competițiile și la a 7-a în Liga Națională de Baschet Masculin.

Ultima victorie a acestora a fost una categorică, la o diferență de 36 de puncte, în fața celor de la BCM U Pitești.Partida s-a încheiat cu scorul de 100-64.Principalii realizatori ai acestora au fost Kris Richard (20 de puncte, o recuperare, o pasă decisivă), Nikola Markovic (18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Aaron Broussard (10 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive, 5 mingi câștigate).

Un lucru interesant ar fi acela că bihorenii urmează să bifeze a 4-a partidă consecutivă în care dețin avantajul terenului propriu în nu mai puțin de 2 săptămâni, lucru posibil în urma unui acord al celor două formații de a inversa ordinea meciurilor în seria din Cupa României.

De cealaltă parte, SCM U Craiova are un parcurs extrem de slab, cu un bilanț de 7 înfrângeri consecutive.Ultima dintre acestea a fost în deplasare, pe terenul celor de la CSA Steaua, la o diferență de doar 3 puncte, scor final 93-90, după ce la Pitești au pierdut la un singur punct.Principalii realizatori ai alb-albaștrilor au fost Porter Troupe (25 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Monyea Pratt (24 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

Având în vedere poziționarea acestora în clasamentul de la finalul sezonului competițional 2018-2019, ambele formații s-au calificat direct în sferturile Cupei României.Însă, din cauza faptului că tragerea la sorți nu a avut capi de serie, după U-BT Cluj Napoca și BC CSU Sibiu, a venit rândul echipelor CSM CSU Oradea și SCM U Craiova să se dueleze între ele.

În ceea ce privește istoricul confruntărilor dintre cele două formații, trupa condusă de Cristian Achim conduce detașat cu scorul de 25-9.În acest sezon competițional acestea s-au întâlnit o singură dată, tot la Oradea, partidă ce s-a îcheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 70-61.Pentru CSM CSU Oradea a ieșit în evidență în acel meci Giordan Watson, autorul a 24 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce de la SCM U Craiova s-a remarcat Dragoș Diculescu, care a încheiat confruntarea cu 16 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

Astfel, la prima vedere, campioana en-titre pare a fi favorită în câștigarea acestei serii.Însă, în ciuda unei diferențe notabile de clasament, trupa condusă de Aco Todorov nu poate fi desconsiderată, având un nucleu de jucători ce poate fi extrem de periculos.Ne putem aștepta la prestații ofensive impresionante, experiența ultimelor partide punându-i în postura de „favoriți” pe Kris Richard și Porter Troupe, ambii într-o formă foarte bună în acest moment.Însă, cu siguranță nu trebuie neglijate nici duelurile dintre jucători precum Monyea Pratt și Giordan Watson, Omari Gudul și Dragan Zekovic și, în final, prestațiile jucătorilor U23, mai exact Bobe Nicolescu și Dragoș Diculescu.Concluzionând, în opinia mea, cheia acestei partide va consta cel mai probabil în capacitatea celor de la SCM U Craiova de a opri jocul colectiv și extrem de rapid cu care ne-au obișnuit bihorenii.

Amintim că sferturile de finală ale Cupei României se joacă după sistemul tur-retur.Manșa a doua a acestei serii urmează să aibă loc miercuri, 15 ianuarie, începând cu orele 17:00, în Sala Polivalentă din Craiova.

 

*SURSA foto: Robi Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!