Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea se califică în Final Four-ul Cupei României

Eduard Popa

Eduard Popa
10.01.2016

steaua-oradea

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins şi în manşa retur Steaua CSM Eximbank Bucureşti, scor 76-72. În partida tur orădenii se impuseseră pe teren propriu, scor 77-76.

Hristu Şapera a trimis în teren următoarea formulă de start: Marinovic, Paul, Malesevic, Nicoară, Cooper. Cristian Achim a propus următorul cinci de start: Franklin, Mandache, Paşca, Barnette şi Nuhanovic. După doar 3 minute de joc CSM CSU Oradea s-a distanţat la 7 puncte de Steaua, scor 12-5, după un alley-oop trimis de Will Franklin către Sean Barnette. Steaua a revenit în joc, s-a apropiat la 4 puncte, dar elevii lui Cristian Achim au încheiat primul act cu un alt parţial de 10-3, ducând scorul la 25-14.

Steaua a început mult mai bine sfertul doi, iar Titus Nicoară şi Nikola Malasevic au fost irezistibili, reuşind să înscrie primele 15 puncte ale "roş-albaştrilor", graţie cărora au egalat situaţia pe tabela de marcaj (29-29). Mai mult, reuşita lui Bill Amis a pus Steaua în avantaj, scor 32-29. Cu toate acestea, CSM CSU Oradea avea să fie echipa care intra în avantaj la pauza partidei, scor 42-41, după liberele lui Franklin.

Steaua a preluat conducerea pe tabelă după un coş de 3 puncte al lui Marko Marinovic şi după reuşita lui Malasevic, conducea cu 50-44. Dar un coş de 3 puncte al lui Mandache şi reuşitele de la nivelul liniei de fault au adus Oradea înapoi pe tabelă, scor 54-53. Dar două coşuri ale lui Cooper şi reuşita lui Graham au pus Steaua din nou la conducere după 30 de minute jucate, 59-56.

În sfertul patru Miha Zupan a înscris 9 puncte în primele trei minute, iar după coşul lui Mandache CSM Oradea conducea cu 72-64. Steaua a reuşit să se apropie la 3 puncte după liberele lui Mihai Paul (70-73), dar nu au reuşit să revină la conducere până la finalul partidei. Scor final 76-72, şi CSM CSU Oradea se califică cu o dublă victorie în Final Four-ul Cupei României.

Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte. Nikola Malasevic a reuşit 15 puncte, în timp ce Miţă Paul a înscris 11 puncte. Marko Marinovic a avut 9 puncte şi 6 pase decisive, dar cu 3 din 20 din acţiuni, din care 3 din 16 de 3 la puncte. Andrei Mandache a fost cel mai bun marcator al partidei pentru oaspeţi, cu 17 puncte, în timp ce Sean Barnette şi Miha Zupan au înscris câte 11 puncte. Will Franklin a fost aproape de un triple double, cu 13 puncte, 10 pase decisive şi 8 recuperări.

Peluza Sud a plecat după 5 minute de joc

Meciul de la Bucureşti a debutat cu introducerea în Hall of Fame-ul secţiei de baschet a clubului Steaua a lui Petre Brănişteanu, fostul conducător de joc al Stelei având numărul 14 retras de câtre stelişti. De asemenea a avut loc şi un moment dedicat preşedintelui Virgil Stănescu, care a împlinit 39 de ani. Numele acestuia a fost scandat de către cei aproximativ 50 de suporteri de la Peluza Sud. Aceştia însă au părăsit Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul după doar 5 minute de joc. Nu am aflat încă motivul pentru acest gest ar fanilor stelişti.

Simas Galdikas, ghinionistul meciului

Noul pivot lituanian al echipei lui Hristu Şapera a fost ghinionistul serii în meciul cu CSM CSU Oradea. Acesta a ieşit de pe teren de două ori, pentru a i se trata o zgârietură la genunchiul drept în primul sfert. Apoi în a doua repriză a fost nevoit să iasă din nou de pe parchet pentru că i s-au rupt ghetele de baschet, trecând de la Nike la Peak. Mai mult, cu 31 de secunde rămase meci a primit un fault destul de uşor, iar Rareş Paşca a transformat o liberă care a dus avantajul lui Oradea la 4 puncte. În total Galdikas a jucat 14 minute, a strâns 4 puncte, 5 recuperări, dar şi 3 turnovers.

A fost al patrulea meci din acest sezon dintre cele două echipe. CSM CSU Oradea s-a impus în turul LNBM, 72-68 şi în ambele meciuri din Cupa României: 77-76, 76-72. Steaua s-a impus pe parchetul din Oradea, scor 79-77.

Următoarele meciuri pentru ambele echipe vor fi în LNBM. CSM CSU Oradea va primi replica celor de la Energia Târgu-Jiu, în timp ce Steaua se va deplasa la U BT Cluj-Napoca.

*foto: ebihoreanul 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Celelalte 3 echipe
    Pentru noi care trei echipe ar fi ok? Din punct de vedere al organizatorului pentru final 4: Bcm Tg Mures. Jucatoriilor de la CSM U aduce victorie terenul din "Junglã". Distanta dintre orase ar fi optim pentru adversarii care plãnuiesc sa sã ocupe un loc din cele douã rãmase liber. Astept BC Muresul in final 4 impreunã cu Dinamo B si poate ca adversar mai usor pe pitestenii.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!