Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani o învinge pe Laguna București și obține a doua victorie în campionat

CSM Focșani o învinge pe Laguna București și obține a doua victorie în campionat

Vineri, 25 noiembrie, CSM Focșani a primit vizita Lagunei București, într-un meci din cadrul etapei a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a jocului, însă jocul a rămas, fiind nevoie de un ultim sfert foarte bun al vrăncenilor pentru a le aduce victoria: 100-85.

CSM Focșani: Monyea Pratt, Cătălin Petrișor, Brandon Austin, Ionuț Berceanu, Pavle Reljic

Laguna București: Trevor Blondin, Vasile Odagiu, Radu Paliciuc, Lukas Aukstilkanis, Aleksandre Phevadze

Elevii lui Mihai Petruț au început în forță jocul și, după mai puțin de două minute, conduceau cu 8 la 2. Berceanu, Pratt și Austin au arătat o poftă ofensivă deosebită, iar avantajul lui CSM Focșani a crescut la zece puncte: 17-7. De partea cealaltă, Phevadze a fost principala armă a bucureștenilor iar, datorită contribuției sale în atac, la finalul actului inaugural, Laguna era condusă la doar patru puncte: 28-24.

În sfertul al doilea, același Phevadze, alături de Will Saunders, și-au apropiat echipa la un singur punct de adversari: 31-30. A urmat un parțial de 9-0 al gazdelor care le-a mai „tăiat din aripi delfinilor”. Totuși, aceștia nu au cedat și, la pauza mare, scorul era 45 la 39 pentru CSM Focșani.

După revenirea de la vestiare, a urmat primul sfert adjudecat de către Laguna București. Oaspeții au început să arunce impecabil de la mare distanță, prin Aukstilkanis, Blondin și Saunders și, cu două minute și 26 de secunde rămase din penultimul act, aceștia au trecut la conducere: 66-65. Jocul a rămas echilibrat, iar Austin a reușit o triplă pe sirenă prin care scorul a devenit 72 la 70 înaintea sfertului decisiv.

În ultimele zece minute, oaspeții nu au mai rezistat fizic, iar gazdele au marcat 28 de puncte, primind doar 15 în schimb. Laguna București nu a mai ținut pasul, iar CSM Focșani s-a impus cu 100 la 85.

Liderii gazdelor au fost Brandon Austin (26 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Monyea Pratt (25 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat Aleksandre Phevadze (21 de puncte), Will Saunders (18 puncte), Lukas Aukstilkanis (17 puncte, 5 triple marcate în sfertul 3) și Radu Paliciuc (15 puncte).

În urma acestui rezultat, CSM Focșani ajunge la un bilanț de 2-4, în timp ce Laguna București are 0-7. Pentru ambele formații urmează meciuri cu CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook – CSM Focșani 2007 Oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!