Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani revine de la -20 și câștigă pe teren propriu cu Rapidul

CSM Focșani revine de la -20 și câștigă pe teren propriu cu Rapidul

CSM Focșani a revenit uluitor de la -20 de puncte și a câștigat duelul disputat pe teren propriu, în compania Rapidului, scor 75- 71, în etapa a 16-a din LNBM.

CSM Focșani i-a avut în primul 5 pe Wade Chatman, Pustahvar, Reljic, Bratosin și Morant, în timp ce Rapidul a început în formula Luca Vasile, Swopshire, Stanojevic, Copes și Bookert.

Rapidul a început meciul în forță iar după triplă lui Stanojevic oaspeții conduceau cu 9-2. Morant a reușit să marcheze șase puncte pentru gazde, care reduceau scorul la 10-14. Dar finalul de sfert a aparținut din nou giuleștenilor, care prin Mosely au dus avantajul la 11 puncte (12-23). Elevii lui Marius Bulancea au continuat să domine și la începutul sfertului secund. Copes, Swopshire și Bookert au adus oaspeților un avantaj de 20 de puncte (12-32). De aici Justin Baker și Onno Steger au fost artizanii unei reveniri spectaculoase a vrâncenilor, care au pus la cale un run de 18-5 (30-37). Ultimele puncte pe tabela de scor în prima repriză au fost semnate însă de Nikola Stanojevic, cu un and-one (30-40).

Cursa de recuperare a gazdelor a continuat și în sfertul al treilea. Reljic, Morant și Baker au adus CSM Focșani la un singur puncte (43-44). Willi Brosser a reușit o triplă pentru rapidiști, iar în cele din urmă Morant a marcat două libere pe finalul sfertului, grație cărora gazdele intrau înaintea ultimului sfert cu un deazavantaj de patru puncte, scor 51-55. Swopshire a deschis ultimul sfert cu un and-one. Steger și apoi Cătălin Petrișor cu o triplă au adus diferența la un singur punct (58-59), forțându-l pe Bulancea să ceară timp de odihnă. Capacul spectaculos al lui Copes a dus la o nouă reușită pe contraatac a lui Stanojevic. Rapidiștii au ratat însă șansa să se desprindă, iar Reljic a primit trei triple pe care le-a și transformat (61-62). Devon Bookert a marcat însă două triple și gazdele au cerut time-out. După timpul de odihnă, Onno Steger a semnat două triplă pentru Focșani, egalând situația la 68. Același Steger a adus Focșaniul în avantaj, dar Swopshire a răspuns cu o triplă pentru Rapid (71-71). Baker a împărțit două libere iar același Onno Steger a adus Focșaniul în avantaj (74-71). Justin Baker a stabilit scorul final al partidei la 75-71 de la linia de libere.

Onno Steger a fost cel mai bun marcator al Focșaniului, cu 22 de puncte (7/12 din acțiune, 4/7 de la 3 puncte), Demetrius Morant a adunat 14 puncte, 8 recuperări, 4 capace și 3 pase decisive, Pavl Reljic a strâns și el 14 puncte cu 6 pase decisive în timp ce Justin Baker a adunat 10 puncte cu 8 recuperări. Cătălin Petrișor a strâns 5 puncte și 6 pase decisive, în 20 de minute jucate în a doua repriză, timp în care echipa sa a avut +14 la capitolul „+/-”.

De partea cealaltă, Swopshire și Stanojevic au marcat câte 14 puncte, Copes 13, Bookert 11 și Jagan Mosely 10.

După acest meci CSM Focșani ajunge la un palmares de 6-10, în timp ce Rapidul coboară la 3-12. Etapa viitoare vrâncenii vor juca în deplasare, la Miercurea Ciuc, în timp ce giuleștenii vor înfrunta pe teren propriu pe cei de la CSM Petrolul Ploiești.

*foto: facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focsani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!