Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani și CSM Galați se întâlnesc în etapa a 21-a din Liga Națională

CSM Focșani și CSM Galați se întâlnesc în etapa a 21-a din Liga Națională

Meciurile din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin continuă sâmbătă, 10 februarie. CSM Focșani și CSM Galați vor fi adversare în a treia rundă din această fază a campionatului.

Ambele formații au pierdut jocurile pe care le-au avut în primele două runde ale grupei 11-18. Focșaniul a cedat clar în disputele cu SCM Timișoara (69-98) și CSM Târgu Jiu (75-93), iar CSM Galați s-a văzut învinsă mai întâi de SCM U Craiova (74-75), iar apoi de CS Vâlcea (106-118).

Astfel, aceste două cluburi sunt vecine de clasament, gălățenii având bilanțul mai bun, 2-6 față de 1-7. Având în vedere că CSM Petrolul Ploiești, gruparea de pe locul 5 în această ierarhie, va juca pe terenul Lagunei București, singurul club fără victorie în LNBM, meciul de la Focșani devine important pentru a nu se pierde contactul cu locurile 4-5.

CSM Focșani și CSM Galați nu vor fi la prima întâlnire din acest sezon. Dunărenii s-au impus în Cupa României cu 88-77, rezultat prin care au continuat seria excelentă din duelurile directe.

În ceea ce privește Liga Națională, aceste două formații sunt printre ultimele la câteva categorii statistice. Totuși, CSM Focșani iese în evidență cu procentajul bun la linia de fault (76.8%), dar și cu cele mai puține mingi pierdute pe meci (11.3). La polul opus se află CSM Galați, cu 17.7 turnovers, însă echipa lui Florin Nini se remarcă la media recuperărilor ofensive (12.7).

Bilanțul pe parcursul sezonului este asemănător pentru aceste două cluburi. Ambele au câștigat două jocuri și au pierdut 16. CSM Focșani a obținut un singur succes acasă, iar CSM Galați a trecut doar de Laguna București în deplasare.

Duelul din Vrancea o să pună față în față câțiva baschetbaliști cu medii importante pe plan ofensiv. Sherwood Brown a avut câteva prestații solide în ultima perioadă, iar Marlon Ruffin și Marius Ciotlăuș sunt liderii gălățenilor.

Meciul dintre CSM Focșani și CSM Galați va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 17.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: CNC Media Action / Facebook CSM Focșani 2007 oficial

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!