Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani și CSM Târgu Jiu deschid etapa a doua a Ligii Naționale

CSM Focșani și CSM Târgu Jiu deschid etapa a doua a Ligii Naționale

Vineri, 18 octombrie, CSM Focșani primește vizita lui CSM Târgu Jiu, într-un meci ce contează pentru etapa secundă din Grupa Valorică B. În acest moment, gazda partidei se află pe locul al 6-lea, în timp ce adversara ei ocupă poziția a patra.

CSM 2007 Focșani a început această ediție a Ligii Naționale pe terenul lui CSM Mediaș. Trupa pregătită de Mihai Petruț a rezistat până la pauză, însă apoi au fost depășiți categoric de sibieni. Echipa lui Mihai Popa s-a impus cu 96-81 și a obținut prima victorie a sezonului.

Totuși, confruntarea din Mediaș a reprezentat o bună oportunitate pentru ca americanii lui CSM Focșani să își arate valoarea. Donovan Smith a adunat 24 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și un capac, Akim Mitchell a contribuit cu 22 de puncte, 3 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă, în timp ce Cameron Cornelius a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări, o intercepție, un capac.

În schimb, CSM Târgu Jiu a obținut o victorie în deplasare, pe terenul lui CSM VSKC Miercurea Ciuc. Disputa a început cu gazdele la conducere, dar, după un sfert doi excelent, gorjenii s-au distanțat pe tabelă, scor 31-38. Repriza secundă a fost mult mai echilibrată și finalul a fost unul tensionat. În cele din urmă, CSM Târgu Jiu s-a impus la o diferență de patru puncte: 64-68.

Contrar așteptărilor, principalii remarcați din lotul lui Claudiu Alionescu au fost jucătorii români: Alin Borșa (13 puncte, 7 recuperări, o intercepție), Alin Andrieș (13 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă) și Sandor Ors Kilyen (10 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție).

Așadar, confruntarea dintre CSM 2007 Focșani și CSM Târgu Jiu va fi o luptă între străinii gazdelor și autohtonii oaspeților. Conform statisticilor, vrăncenii au avut 30 de recuperări, 11 pase decisive și 10 greșeli. De partea cealaltă, gorjenii au adunat 33 de recuperări, însă au avut doar 6 pase decisive și 16 turnovers.

Prin urmare, jucătorii lui CSM Focșani vor trebui să lupte pentru fiecare minge la recuperare, în timp ce, baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu sunt nevoiți să limiteze greșelile și să arate un joc colectiv mai bun.

Cele două echipe s-au întâlnit și în prima fază a Cupei României. CSM 2007 Focșani a câștigat pe teren propriu cu 71-57 și apoi a cedat, în retur, la o diferență de cinci puncte (76-71), calificându-se mai departe.

Meciul organizat în Sala Polivalentă din Focșani are loc vineri, 18 octombrie, de la ora 17:00.

*foto: Facebook – Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!