Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani și Rapid București caută primul succes din noul an

CSM Focșani și Rapid București caută primul succes din noul an

CSM 2007 Focșani și CS Rapid București joacă miercuri (19.01) în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele grupări sunt în căutarea primei victorii din anul 2022.

Vrâncenii vor fi la al treilea duel disputat pe teren propriu în această lună, pierzând până acum cu U-BT Cluj și CSM Galați. Duelul recent cu Galațiul a marcat debutul lui Onno Steger pentru CSM Focșani, americanul sosit din Uruguay având o prestație promițătoare, cu 19 puncte marcate.

Rapidul este fără victorie în deplasare în acest sezon al LNBM (0-7 bilanț), în două din ultimele trei meciuri jucate pe teren străin giuleștenii încasând peste 100 de puncte. Echipa antrenată de Marius Bulancea are o singură victorie în ultimele nouă etape, pe teren propriu împotriva lui CSU Sibiu (94-86) în decembrie anul trecut.

Bucureștenii au avut la rândul lor un debutant în cadrul etapei trecute, pe Devon Bookert, americanul terminând împotriva lui FC Argeș Basketball cu 7 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări în 27 de minute. Acesta a avut 2/10 din acțiune în perioada amintită.

CSM Focșani are trei victorii în sala proprie, pe lângă CSM Miercurea Ciuc reușind să treacă de CSA Steaua și Dinamo București, în cazul succesului cu Dinamo fiind vorba despre disputa cu cele mai puține puncte marcate (61) în Polivalenta din Focșani.

Rapid a avut în acest sezon șapte meciuri cu mai puțin de 65 de puncte marcate, detaliu în care se regăsec ultimele trei partide ale bucureștenilor în LNBM, cu Galați, Timișoara și Pitești. De asemenea, giuleștenii au avut în medie peste 40 aruncări din interiorul arcului de cerc în aceste dispute amintite, de fiecare dată reușind să transforme 17 încercări.

Înaintea disputei directe, ambele se află în partea a doua a clasamentului, Rapidul dispunând de recordul mai slab (3-11), în timp ce Focșani are 5-10.

Meciul tur a fost câștigat de Rapid, cu 84-77 la începutul lunii octombrie din anul 2021. Atunci, Erik Copes a reușit un monster game la debutul în Liga Națională, cu un double-double spectaculos format din 30 de puncte și 19 recuperări, pentru 42 de unități la eficiență. Spre deosebire de acel duel, în lotul rapidist nu se regăsesc acum Jadon Cohee și Michael Hope. 

Partida de la Focșani va fi transmisă în direct pe YouTube FRB TV începând cu ora 17.00.

*foto: arhivă Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!