Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați ajunge în grupul formațiilor cu șapte victorii în Conferința B

CSM Galați ajunge în grupul formațiilor cu șapte victorii în Conferința B

CSM Galați și-a trecut în cont a șaptea victorie în acest sezon din Liga Națională de Baschet Masculin, după 86-67 pe teren propriu duminică seara (08.01) în fața lui CSM Focșani în etapa a 14-a a Conferinței B. Dunărenii sunt acum la egalitate în privința numărului de meciuri câștigate cu CSO Voluntari, Dinamo București și CSM Constanța.

Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, Juhwan Harris-Dyson, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Focșani: Kevin Johnson, Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Jordan Swopshire, Ionuț Berceanu

Vrâncenii au avut trei posesii pierdute în decurs de un minut și jumătate și CSM Galați deschidea meciul cu 8-0, de unde urmau opt puncte la rând pentru Focșani și scorul era egal. Mitrovic și Swopshire s-au întrecut apoi în aruncări bune de la distanță, oaspeții venind la conducere în premieră și Berceanu făcea 11-14 la jumătatea acestui parțial. CSM Galați replica cu un run de 8-0 și la 19-14 era un timp de odihnă pentru vrânceni, în cele din urmă sfertul inaugural terminându-se cu 23 la 18.

Swopshire și Berceanu reduceau handicapul la o singură posesie, între reușitele celor doi fiind tripla lui Gibbs Jr., tot Berceanu aducând următoarele puncte pentru CSM Focșani și se făcea 26-27. CSM Galați a replicat prin Gibbs cu un four-point play după un time-out și Calenic reușea să înscrie la 32-27, Cătălin Petrișor fiind cel care a oprit seria dunărenilor. Focșaniul nu le-a permis adversarilor să se desprindă la mai mult de cinci puncte în ultima parte a primei reprize, la cabine intrându-se cu x-x în dreptul lui CSM Galați după 20 de minute în care s-au marcat 44 de puncte din căciulă. O bună parte din prima repriză n-a putut fi urmărită, imaginea nefiind disponibilă pe stream-ul de pe FRB TV.

Gazdele au început mult mai bine repriza a doua și își formau un avantaj din două cifre la reușita lui Harris-Dyson (48-38), seria prelungindu-se cu un coș din partea lui Gibbs Jr. și Petrișor avea să răspundă cu o încercare bună de la distanță, 50-41. Berceanu și Reljic îl forțau pe Florin Nini să ceară time-out la 52-45, la jumătatea sfertului trei, Gibbs oprind revenirea oaspeților cu o triplă și Ciotlăuș refăcea un ecart format din două cifre la 57-47. Diferența a urmat cel mult a +14 pe finalul parțialului, Reljic marcând ultimele puncte din această perioadă și CSM Galați avea 65-53.

Gălățenii au refăcut ecartul de +14 în multiple ocazii din debutul sfertului decisiv, Harris-Dyson replicând liberelor lui Johnson (73-59) și Mitrovic era blocat înaintea unui layup la jumătatea acestui parțial. Harris-Dyson marca următoarele puncte ale amfitrionilor și s-a format diferența cea mai mare până în acel punct (75-59), în ultimele patru minute ale întâlnirii ecartul la maxim +20 între și CSM Galați avea să câștige cu 86 la 67.

CSM Galați (7-5 bilanț) o să joace tot acasă în fața Lagunei București, iar pentru CSM Focșani (2-11) urmează o rundă liberă la mijlocul lunii ianuarie.

TJ Gibbs Jr. a avut 16 puncte și 2 intercepții pentru CSM Galați, următorii marcatori ai echipei fiind Andrei Calenic, Mladen Armuș (ambii cu 14 puncte) și Marius Ciotlăuș (13 puncte, 6 recuperări).

Patru jucători au încheiat în double figures pentru CSM Focșani, Ionuț Berceanu remarcându-se cu 15 puncte (7/9 din acțiune) și 4 recuperări, iar Kevin Johnson, Jordan Swopshire (ambii cu 14 puncte) și Pavle Reljic (11 puncte, 5 recuperări) au fost următorii marcatori.

*foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    top berceanu
    pacat ca berceanu nu a avut o echipa in jurul sau sa-i sustina efortul. Multi jucatori sunt stersi. Nu au deloc ambtie sa joace, zici ca sunt obligati sa o faca..

    *iar pwntru CSM Focșani, o mica greseala in text a autorului, probabil, din graba sau oboseala

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!