Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați bifează al patrulea succes stagional în disputa cu Laguna București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2022

CSM Galați bifează al patrulea succes stagional în disputa cu Laguna București

Laguna Sharks București rămâne fără victorie și după etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Nou-promovata a condus la opt lungimi la pauza mare, dar a înscris doar 10 puncte în cea de-a doua jumătate și a pierdut cu 46-61 în fața celor de la CSM Galați

Laguna București: Radu Paliciuc, Trevor Blondin, Will Saunder, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

CSM Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, Juhwan Harris-Dyson, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Cei mai bui marcatori ai Galațiului, Calenic și Mitrovic, au deschis balul. Blondin a lovit primul pentru gazde, înaintea triplei lui Prijovic. Aukstilkalnis a marcat și el de afară pentru Laguna. Blondin a ajuns la șase puncte după o pătrundere spectaculoasă și ducea scorul la 9-11. Gruparea din București a continuat să se bazeze pe show-ul făcut de Blondin și Aukstilkalnis, iar cel din urmă le-a adus pe gazde pentru prima oară în avantaj cu un and-one. Gălățenii au replicat prin tripla lui Petică. În cele din urmă, Laguna conducea cu 19-16 după 10 minute.

Al doilea parțial a debutat excelent pentru nou-promovată, iar Paliciuc cu un and-one și Blondin cu o triplă au dus scorul la 25-18. Harris-Dyson a marcat primele șase puncte pentru gălățeni. Layup-ul lui Prijovic apropia gruparea de la malul Dunării la o singură posesie (27-24). Saunders a replicat și s-a alăturat și el recitalului coșurilor de trei puncte prin două astfel de reușite. Blondin a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de două cifre (36-26) cu al doilea său coș din spatele semicercului. Scorul la pauza mare a fost 36-28.

În primele patru minute din sfertul trei s-au înscris doar opt puncte. Gălățenii au reușit un run de 6-0, oprit de un coș pe recuperare ofensivă al lui Johnson. Mitrovic a redus diferența la un singur punct cu un coș de trei puncte. Oaspeții au revenit în avantaj după liberele lui Ciotlăuș. Phevadze a restabilit egalitate printr-o triplă, înainte ca Prijovic să fie faultat pe o aruncare de la distanță și să transforme toate liberele. Înaintea ultimului sfert, Galați conducea cu 41-47.

Ultimul parțial a debutat cu un layup al lui Strong-Moore. Sorin Dragomirescu a cerut un timeout după ce scorul a ajuns la 41-52 datorită lui Mitrovic. Prijovic a dus scorul la 41-54 după câteva momente de secetă pentru ambele tabere. Stăncuț a marcat primul pentru Laguna în sfertul patru, de la linia de libere. În cele din urmă, gălățenii s-au impus cu 46-61.

În etapa următoare, CSM Galați va sta pe bară deoarece a jucat în devans disputa cu CSM Oradea, în timp ce Laguna București va juca pe terenul lui CSM Focșani.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!