Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați câștigă la 15 puncte pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.05.2023

CSM Galați câștigă la 15 puncte pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești

CSM Galați a debutat cu un succes pe teren străin în lupta pentru locul 13 în LNBM, împotriva celor de la Petrolul Ploiești, scor 71-86. Gruparea de la malul Dunării mai are nevoie de o singură victorie pentru a încheia această serie ce se joacă pe sistemul „Best of 3”.

Petrolul Ploiești: Octavian Popa Calotă, Kenneth Funderburk, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

CSM Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Juhwan Harris-Dyson, David Stan, Mladen Armus

Primul coș din acțiune a fost semnat de Misters și a venit din spatele semicercului. Funderburk a punctat cu un fade-away și apoi a urmat exemplul lui Misters, dar diferența de pe tabelă era de doar două lungimi datorită lui Harris-Dyson și Mitrovic (8-6). Avansul a crescut la șapte puncte după o nouă triplă a lui Misters și o altă reușită din interior a lui Funderburk. Armus a relansat disputa cu șase puncte consecutive (13-12), înainte duelului de la distanță dintre Ene și Gibbs. Gălățenii au reușit să se mențină la o posesie în spatele adversarilor, iar scorul după primul sfert era 22-19.

Gibbs a restabilit rapid egalitatea în debutul sfertului secund printr-un coș cu fault. Ciotlăuș și-a readus echipa la conducere de la linia de libere, înainte ca Funderburk să egaleze la 24, de la semi-distanță. Prahovenii au reușit să se distanțeze din nou, după o triplă a lui Popa (33-27), dar moldovenii au reușit din nou să rămână în meci și au revenit în avantaj după un run de 8-0, condus de Petică, Harris-Dyson și Armus. Funderburk a dus scorul la 35-35 prin două libere. Oaspeții au avut un final mai bun de repriză, iar la pauza mare conduceau cu 38-43 după un run de 3-8.

Armus a majorat avansul Galațiului printr-un slam-dunk, înainte ca Misters să răspundă cu un floater. Prijovic a lovit de la distanță, înaintea unui coș de sus al lui Brkic. Prijovic a transformat apoi trei aruncări libere, iar diferența de pe tabela de marcaj devenea pentru prima dată în meci de două cifre (43-54). Aughburns a răspuns și el de la linia de pedeapsă, înainte ca Prijovic să continue sfertul de excepție și să lovească din nou din spatele arcului de cerc. Avantajul a ajuns la 17 puncte, datorită liberelor lui Ciotlăuș și a coșului pe pătrundere reușit de Harris-Dyson (44-61). Aughburns și Misters au adus șapte puncte consecutive pentru echipa lor și tabela indica 51-63 înaintea ultimului sfert.

Actul decisiv a debutat cu o triplă a lui Petică. Baschetbalistul român a înscris apoi și de la linia de pedeapsă și scorul era 51-68. Aughburns a replicat printr-un nou and-one. Misters a marcat în tranziție, înaintea unei noi triple a lui Petică. Ciotlăuș a urmat exemplul colegului său și a marcat și el de afară pentru a duce scorul la 56-75. Imediat după un timeout, Funderburk s-a alăturat și el show-ului coșurilor de trei puncte. Prahovenii nu au reușit să se mai apropie decisiv, iar CSM Galați s-a impus în cele din urmă cu 71-86.

Juhwan Harris-Dyson a ieșit la rampă pentru moldoveni, cu 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții. De partea cealaltă, Kenneth Funderburk s-a remarcat cu 19 puncte și 6 pase decisive. 

Meciul doi al seriei va avea loc joi, de la ora 18:30, pe terenul lui CSM Galați.

*foto: Mihail Oprescu/csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!