Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați caută primul succes în faza secundă a campionatului

CSM Galați caută primul succes în faza secundă a campionatului

CSM Galați va avea parte de al patrulea joc la rând pe teren propriu în Liga Națională de Baschet Masculin. Dunărenii primesc vizita lui CS Vâlcea 1924 în a doua etapă din grupa 11-18, în cursul serii de sâmbătă (03.02).

Echipa antrenată de Florin Nini a debutat în această fază a campionatului cu un eșec la limită în fața Craiovei, 74-75, după ce oltenii s-au bazat pe tripla lui Amedeo Casale din ultimele secunde. Rezultatul a dus-o pe CSM Galați la 2-5 în grupa 11-18, fiind acum la două victorii în spatele adversarului din etapa a 20-a.

CS Vâlcea a avut parte de un debut excelent în faza secundă, dup 105-57 cu Laguna Sharks. Trupa din Zăvoi a obținut a treia victorie în 2024, dintr-un total de patru meciuri și a reușit să urce pe poziția a patra în clasamentul grupei 11-18, cu un bilanț de 4-3.

Niciodată nu s-au întâlnit în cadru oficial CSM Galați și CS Vâlcea, după ce echipa condusă de pe margine de Hristu Șapera este debutantă în Liga Națională. „Lupii Negri” merg la Galați într-o perioadă bună, cu șase victorii obținute în precedentele 10 apariții din campionat. De partea cealaltă, gălățenii au învins-o în acest sezon de LNBM doar pe Laguna Sharks.

Parcursul mai reușit din prima parte a ajutat-o pe CS Vâlcea să beneficieze de statistici mai bune. Astfel, oaspeții acestui duel de sâmbătă ocupă poziția a treia în Liga Națională la nivelul recuperărilor ofensive (12.8) și în cazul capacelor (2.9), respectiv au a patra cea mai mică medie de mingi pierdute (12.3). CSM Galați arată excelent în privința recuperărilor ofensive (13.1 în medie – sunt primii în campionat), dar suferă la mai multe detalii statistice și au pierdut cele mai multe mingi pe întâlnire (17.4).

Principalul marcator al LNBM, Marlon Ruffin (20.4 puncte), și cel mai bun om la urmărire, Peter Olisemeka (10.5 recuperări), sunt doi dintre remarcații celor două formații. Stephaun Branch a contribuit cu 17.2 puncte pentru CS Vâlcea până în acest punct al stagiunii, iar Marius Ciotlăuș s-a evidențiat cu 8.5 recuperări pentru CSM Galați.

Întâlnirea de sâmbătă, 3 februarie, dintre CSM Galați și CS Vâlcea 1924 va putea fi urmărită pe FRB TV începând cu ora 19.00.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!