Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați caută revanșa în fața lui CS Dinamo București

CSM Galați caută revanșa în fața lui CS Dinamo București

Astăzi, 10 decembrie, au loc primele cinci meciuri din etapa a zecea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Una dintre cele mai interesante confruntări din prima rundă a returului se va da la Galați, unde trupa lui Florin Nini primește vizita lui CS Dinamo București.

În urmă cu două luni și jumătate, în Sala Dinamo din Capitală, cele două formații au oferit un duel spectaculos, fiind nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea. În cele din urmă, gruparea antrenată la acea vreme de Aleksandar Trifunovic s-a impus cu 86 la 83, însă CSM Galați a arătat în acea dispută că poate să pună probleme echipelor cotate mult mai bine.

În acel joc din 28 septembrie s-au remarcat Darnell Edge (20 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Vlad Moldoveanu (16 puncte, 11 recuperări) și Jeremiah Tilmon (15 puncte) pentru gazde și Nedeljko Prijovic (19 puncte, 7 recuperări), Andrei Calenic (17 puncte, 9 recuperări) și Darrion Strong (13 puncte, 7 pase decisive) pentru oaspeți.

De la acea întâlnire directă, CS Dinamo București a mai adunat patru victorii (vs. Laguna București, CSO Voluntari, CSA Steaua București, CSM Constanța) și trei înfrângeri (vs. CSM Focșani, CSM Oradea, SCM Timișoara).

De partea cealaltă, CSM Galați a mai pierdut doar de două ori (vs. CSM Oradea, CSM Galați) și a obținut cinci succese (vs. CSA Steaua București, CSM Constanța, CSM Focșani, Laguna București, SCM Timișoara).

Așadar, după faza turului, cele două adversare au același bilanț (5-3) și împart poziția a treia în clasamentul conferinței B.

Până în acest moment, cel mai bun jucător al gălățenilor este Luka Mitrovic, care are medii de 19.0 puncte și 5.3 pase decisive. În același timp, Nedeljko Prijovic este cel mai eficient om din trupa lui Florin Nini (15.6 puncte, 6.6 recuperări, 17.5 la eficiență).

Dintre autohtoni, a surprins într-un mod plăcut Andrei Calenic, baschetbalist care a evoluat în trecut pentru Dinamo și care are următoarele statistici: 11.8 puncte și 5.5 recuperări.

De partea cealaltă, lider este Vlad Moldoveanu, care este cel mai bun marcator (12.3 puncte), cel mai bun recuperator (5.1 recuperări) și cel mai eficient jucător al lui Dinamo (15.8).

În același timp, trupa antrenată de Sotiris Manolopoulos are încă cinci baschetbaliști cu medie de peste 10 puncte/meci. Este vorba de Darnell Edge (11.9 puncte), Toni Katic (11.9 puncte), Jakub Wojchiechowski (11.5 puncte), Andrei Mandache (10.8 puncte), Donte Ingram (10.5 puncte).

Duelul din această seară (10.12) va fi arbitrat de o brigadă de oficiali din care fac parte Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Matei Bănică, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu.

Partida începe la ora 18:00 și poate fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!