Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați, în fața celui de-al patrulea joc la rând pe teren propriu

CSM Galați, în fața celui de-al patrulea joc la rând pe teren propriu

CSM Galați și CSM Constanța se întâlnesc vineri, 23 decembrie, în meciul de deschidere al Conferinței B în runda cu numărul 12 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ambele au reușit să câștige ultima dată în campionat, Galațiul la un singur punct tot pe teren propriu contra Stelei, iar Constanța a jucat în urmă cu aproape două săptămâni și a trecut de același adversar, CSA Steaua, la o diferență formată din două cifre. Pe lângă aceste meciuri, CSM Galați și CSM Constanța au în comun înfrângeri contra lui Dinamo în luna decembrie.  

Formația lui Florin Nini o să fie cu ocazia acestui joc din runda a 12-a la a patra apariție la rând în fața propriilor suporteri, acolo unde are 2-2 bilanț. Per total, dunărenii stau cu 6-4 în campionat și ocupă locul 4, iar Constanța are 4-4 și este cu două poziții sub adversara de vineri.

Meciul din tur a avut nevoie de overtime, CSM Galați reușind să câștige la malul Mării Negre cu 98 la 94, cinci sportivi de la învingători fiind în double figures. Jocul acela a fost cel mai bun pentru CSM Galați în privința assist-urilor și intercepțiilor până acum, iar CSM Constanța are de atunci un record al echipei de 49 de recuperări, cifră care încă nu a fost depășită. Ambele au aruncat de multe ori de la linia de fault, fiind 32-29 în favoarea gălățenilor la acest aspect.

Există un contrast între cele două la un capitol, Constanța fiind cea care pierde cele mai multe posesii pe meci (18.5), iar Galați cele mai puține (10.7). Gălățenii sunt lideri în Liga Națională la mediile recuperărilor ofensive și la procentajele din spatele arcului de cerc, în timp ce dobrogenii dau unul dintre jucătorii cu peste 20 de puncte pe întâlnire, în persoana lui Nate Johnson.

Partida de la Galați are loc vineri, 23 decembrie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!