Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați joacă pentru ultima dată pe teren propriu în grupa 11-18

CSM Galați joacă pentru ultima dată pe teren propriu în grupa 11-18

CSM Galați și CSM Târgu Mureș se întâlnesc în singura partidă a zilei din grupa 11-18 în Liga Națională de Baschet Masculin, duelul contând pentru etapa a 25-a.

Gălățenii au oprit în runda trecută o serie de trei înfrângeri consecutive, după 98-57 pe teren propriu în fața lui CSM VSKC Miercurea Ciuc, acest succes fiind singurul pe care echipa lui Florin Nini l-a obținut pe parcursul lunii martie. Duelul a adus și un record stagional de puncte marcate acasă, doar o singură dată anterior având Galațiul pe parcursul acestei ediții de LNBM măcar 90 de puncte marcate în fața propriilor suporteri.

CSM Târgu Mureș se află în cea mai bună formă dintre echipele din grupa 11-18, nou-promovata având o serie activă de cinci victorii, ultima dată trecând acasă de Laguna Sharks cu 82 la 75. Acea partidă a fost ultima pentru mureșeni în propriul fief până la începutul playout-ului, parte a campionatului pe care încearcă să o înceapă de pe o poziție cât mai bună.

În tur diferența a fost de două puncte, 94-92 pentru CSM Târgu Mureș pe 4 martie, după ce echipa lui George Trif a câștigat prima repriză, iar dunărenii pe cea de-a doua. Goran Martinic și Luka Mitrovic au fost liderii din cele două tabere cu 23, respectiv 20 de puncte.

Duelul de la Galați este foarte important în economia clasamentului grupei 11-18, ambele echipe având acum 9-3 bilanț. În mod cert ele o să beneficieze de avantajul terenului propriu în playout și învingătoarea păstrează încă șanse pentru ocuparea primei poziții în această zonă a clasamentului.

În faza secundă aceste formații au printre cele mai bune ofensive, Mureșul fiind prima la capitolul punctelor marcate în medie (87.3), iar CSM Galați a patra (84.7). Diferența este una importantă și în favoarea nou-promovatei la nivelul recuperărilor, iar la assist-uri tot CSM Târgu Mureș stă mai bine (21.2 - 16.7).

Anthony Mathis și TJ Gibbs sunt liderii echipelor la medie de puncte pe meci în grupa 11-18, Szabolcs Santa apropiindu-se de 8 recuperări în medie, iar Luka Mitrovic are 5.9 assist-uri. Cel puțin un jucător din ambele formații bifează măcar 42% procentaj din spatele arcului de cerc.

Întâlnirea dintre CSM Galați și CSM Târgu Mureș are loc în această seară, 1 aprilie, de la ora 18.00 și o să fie live pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!