Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați primește vizita lui CSM Ploiești într-un derby al grupei 11-18

CSM Galați primește vizita lui CSM Ploiești într-un derby al grupei 11-18

Sâmbătă, 11 martie, CSM Galați primește vizita lui CSM Petrolul Ploiești, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații se află în grupa 11-18, situându-se pe podium.

CSM Galați, cu un bilanț de 8-1, este liderul acestei grupe, în timp ce CSM Ploiești, cu șapte victorii și două înfrângeri, împarte poziția secundă cu CSA Steaua București. Având în vedere situația din clasament, putem afirma că duelul dintre trupa lui Florin Nini și cea a lui Mihai Popa are o miză importantă.

În runda precedentă, ambele formații au suferit niște înfrângeri dureroase, iar scorul a fost aproape identic. CSM Galați a fost învinsă, în deplasare, de CSM Târgu Mureș, la o diferență de două puncte: 94-92.

Cu 54 de secunde rămase până la final, Luka Mitrovic a izbutit o triplă, prin care a restabilit egalitatea, însă mai târziu Szabolcs Santa a transformat două aruncări libere, iar mureșenii s-au impus.

Trei jucători din lotul lui George Trif au marcat peste 20 de puncte (Goran Martinic – 23 de puncte, Anthony Mathis – 22 de puncte, Szabolcs Santa – 21 de puncte), în timp ce, pentru gălățeni, s-au remarcat Luka Mitrovic (20 de puncte, 11 pase decisive), Mladen Armus (17 puncte) și Nedeljko Prijovic (15 puncte).

Și CSM Ploiești a pierdut la o posesie, fiind depășită cu scorul de 95 la 93 de CSA Steaua București, după o repriză de prelungiri. Finalul partidei a fost unul cu multe aruncări libere, inclusiv una ratată intenționat de Matija Milin, cu șase secunde rămase.

Strategia a fost aproape de a da roade pentru că Kenny Funderburk a recuperat mingea și apoi prahovenii au avut două șanse de a rămâne în joc. Kwamain Mitchell și Andris Misters au ratat, iar steliștii s-au impus cu 95 la 93.

Liderul indiscutabil al învingătoarei a fost Strahinja Jovanovic, care a reușit 34 de puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții în 45 de minute petrecute pe teren. De partea cealaltă, s-au remarcat Veljko Brkic (23 de puncte), Matija Milin (16 puncte) și Kwamain Mitchell (15 puncte).

Din punct de vedere statistic, roș-albaștrii stau mai bine la puncte (83.2 – 81.4), intercepții (8.4 – 5.9) și la turnovers (11.2 – 14.1). În schimb, galben-albaștrii recuperează mai bine (33.3 – 35.5), dau mai multe pase decisive (14.6 – 20.9), pun mai multe capace (1.7 – 2.2), sunt mai eficienți (87.8 – 96.1) și aruncă mai bine atât din interiorul semicercului (54.9% - 55.6%), cât și de la distanță (32.0% - 40.4%).

Duelul dintre CSM Galați și CSM Ploiești va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Bogdan Podar, Dragoș Barbu și Alexandru Nicolae. Meciul va începe la ora 17:00, iar comisar va fi Mihai Caraion.

*foto: csmploiești.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!