Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați produce surpriza și o elimină pe FC Argeș din Cupa României

CSM Galați produce surpriza și o elimină pe FC Argeș din Cupa României

CSM Galați a produs surpriza în Cupa României. Deși a jucat ambele partide în Trivale, echipa lui Florin Nini a reușit calificarea mai departe. Primul meci a fost câștigat de piteșteni cu scorul de 77-75, iar astăzi, 27 septembrie, CSM Galați s-a impus cu scorul de 83-80, după o repriză de prelungiri.

Partida din Trivale a avut un start echilibrat. Cele două echipe au mers umăr la umăr. La intrarea în ultimul minut de până la prima pauză, Jevtovic transforma două libere și oferea pentru prima dată echipei sale un avantaj de două posesii. Ciotlăuș a fost ultimul marcator din primul act, care se încheia cu scorul de 18-16 pentru FC Argeș Pitești. La reluarea jocului, gazdele au rupt echilibrul. Gajovic a marcat 4 puncte la rând și diferență creștea pentru prima dată la peste 10 puncte, 33-22. Finalul de repriză le-a aparținut gălățenilor iar același Ciotlăuș a închis tabela cu un coș de la distanță. La jumătatea meciului FC Argeș conducea cu scorul de 40-34.

Sfertul trei a fost unul sărac în puncte. Echipa de la Dunăre a venit în mai multe rânduri la doar o posesie în spatele adversarului dar elevii lui Tudor Costescu nu au cedat conducerea. După 30 de minute de joc, trupa din Trivale conducea cu scorul de 56-48. Gazdele au dat impresia că se pot desprinde încă din startul ultimei secvențe de joc. Piteștenii nu au putut duce diferența la mai mult de 8 lungimi, după care CSM Galați a egalat situația pe tabelă imediat după jumătatea actului decisiv. Piteștenii au răspuns cu  5 puncte la rând, venite de Jevtovic și Jeremic. Florin Nini a solicitat time-out și echipa s-a a venit la un singur punct în spatele adversarului. Jevotivc a mai punctat o dată, după care Javon Masters egala cu o triplă. David Stan cu un procedeu asemănător își ducea echipa în față, 72-69, când mai era un minut de joc. Jevtovic a înscris rapid după time-out. Milon rata o aruncare contestată de la distanță dar Jeremic a marcat o singură liberă la celălalt panou. Brewton și-a dus echipa în avantaj. Tudor Gheorghe a ratat ultima aruncare și meci a mers în prelungiri.

Matt Milon a fost primul marcator din repriza suplimentară. Brewton a mai adăugat 2 puncte pentru echipa sa. Gălățenii au rămas cu două posesii în plus, 81-75, până când mai erau 2 minute din meci. Fitzpatrick a marcat o triplă, după un turnover al lui Brewton. Masters marca un coș dificil pe pătrundere. Thornton replica pentru gazde, după ce Gheorghe a fost aproape să piardă mingea. La ultimul atac FC Argeș avea nevoie de punct. Jeremic a pierdut mingea în fața lui Milon și CSM Galați a o obținut calificarea, 83-80 la final.

foto: FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!