Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați se califică spectaculos în Final Four-ul Cupei României

CSM Galați se califică spectaculos în Final Four-ul Cupei României

CSM Galați este ultima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României, după ce a trecut în returul sferturilor de finală de Athletic Constanța, scor 90-59.

CSM Galați a început meciul în formula Milon, Masters, Ciotlăuș, Stan și Sturanovic, în timp ce Athletic Constanța i-a avut în primul cinci pe Oprean, Kosic, Corpodean, Lowrance și Dani Mâinea.

Partida retur a început de la scorul de 73-64 pentru constănțeni. Astfel, moldovenii aveau de recuperat nouă puncte și s-au pus imediat pe treabă. Ciotlăuș a marcat primele patru puncte, dobrogenii au egalat la 4, dar a urmat apoi un run de 11-2 pentru gazde, cu triple semnate de Pesic și Masters (15-6). Sturanovic și Masters au rezistat americanilor constănțeni iar după primul sfert tabela indica 24-16. Masters și-a continuat prestația și în sfertul secund, iar la începutul actului moldovenii aveau un avans de zece puncte (34-24). A urmat însă un run de 16-5 pentru dobrogeni cu care au închis prima repriză, avându-i în prim-plan pe Oprean, Lowrence și Darling. Astfel, la pauză Constanța intra la pauză cu un avantaj de un puncte (39-40).

Sfertul trei a reprezentat însă un adevărat galop de sănătate pentru gazde, care au deschis actul cu un run de 11-2 (50-42). Brewton și Masters au reușit mai multe aruncări din spatele semicercului, iar după triplă lui George Vlad scorul arăta un neverosimil 74-51 pentru CSM Galați. Mario Lazar avea să stabilească scorul după trei sferturi (74-53), după un act pe care gălățenii l-au câștigat cu 35-13.

Dominarea gazdelor a continuat și în ultimul sfert, în care gălățenii au avut chiar și un avantaj de 30 de puncte și s-au impus în cele din urmă cu 90-59. Astfel, moldovenii au reușit să se califice în Final 4-ul Cupei României, cu un scor cumulat de 154-132.

Victoria clară a celor de la CSM Galați vine în contextul antrenorul Florin Nini a primit un fault descalificator cu 7 minute rămase de jucat din sfertul secund al meciului, la scorul de 29-20 pentru echipa sa.

Javon Masters a marcat 27 de puncte pentru învingători, Kareem Brewton 17 puncte, Maksim Sturanovic 14 puncte cu 6 recuperări și Milos Pesic 11. De partea cealaltă s-a remarcat doar tânărul Andrei Oprean, cu 13 puncte.

CSM Galați se alătură astfel în Final 4-ul Cupei formațiilor CSO Voluntari, SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii