Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați se deplasează în Oltenia pentru duelul cu SCM Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2021

CSM Galați se deplasează în Oltenia pentru duelul cu SCM Craiova

Sâmbătă, 16 octombrie, la ora 19:00, SCM Craiova primește vizita celor de la SCM Galați în ultimul meci al zilei din Liga Națională de Baschet Masculin.

Echipa de la Dunăre vine după o pauză de 2 etape în campionatul intern. Gălățenii au fost nevoiți să își amâne cele două dispute din rundele cu numerele 2 și 3 în Liga Națională, din cauza unor cazuri de COVID din cadrul echipei. Este vorba despre partidele cu Athletic Constanța și Steaua București.

Rămâne de văzut dacă pauza a fost una de bun augur pentru elevii lui Florin Nini care aveau câteva probleme de lot înaintea duelului cu Athletic Constanța.

În primul meci din acest sezon, gălățenii au pierdut în prelungiri thriller-ul de pe teren cu CSM Ploiești, cu scorul de 80-78, după o repriză de prelungiri. Remarcații acelei dispute au fost Kareem Brewton (17 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive) și Javon Masters (17 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări).

De cealaltă parte, și SCM Craiova a avut un meci amânat, acela cu campioana U-BT Cluj, datorită participării acestora în Champions League. Oltenii au un bilanț de 2-0 până acum în noul sezon.

În etapa precedentă, Leii din Bănie au învins-o pe CSU Sibiu după o revenire de senzație în ultimul sfert al disputei. Craiovenii erau conduși cu 80-65 cu 5 minute înainte de final.

Troy Franklin și-a readus echipa în joc cu 8 puncte consecutive. Qualls a contribuit și el la revenirea oltenilor și a egalat la 80 după două coșuri pe contraatac. Franklin și Olisemeka au marcat și ei pentru a aduce victoria oaspeților din acel meci cu scorul de 87-82.

Craiova a avut 4 jucători în double digits în acel duel. Este vorba de Franklin (20 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări), Qualls (20 de puncte, 4 recuperări, 1 punct), Robinson (18 puncte, 7 recuperări) și Olisemeka (17 puncte, 12 recuperări).

SCM Craiova a avut câștig de cauză în ambele confruntări din sezonul trecut al LNBM cu CSM Galați. Scorurile înregistrate au fost 72-58 și 85-76. Gălățenii nu au mai câștigat un meci direct între cele două din 2018.

Meciul nu va fi televizat, dar va putea fi urmărit live pe FRB TV.

*foto: Facebook-BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Sper sa fie o pauza in care sa isi fi schimbat mentalitatea
    Intr-una de invingatori , crec ca trebuie sa se adune , au batut Argesul este un campionat deschis pentru orice echipa , eu cred in ei

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!