Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați trece pe teren propriu de CSM Târgu Jiu în grupa 11-18

CSM Galați trece pe teren propriu de CSM Târgu Jiu în grupa 11-18

CSM Galați a început cu dreptul faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, impunându-se sâmbătă seara (04.02) pe teren propriu în duelul din grupa 11-18 cu cei de la CSM Târgu Jiu, scor 91 la 84.

Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, Juhwan Harris-Dyson, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Târgu Jiu: Octavian Ilie, Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Thomas Kottas

Dunărenii au avut un început greoi de meci și CSM Târgu Jiu conducea cu 2-6 după patru minute, apoi Frye păstra ecartul de două posesii cu o reușită din spatele arcului de cerc. La jumătatea primului parțial se făcea 5-11, de unde a urmat un run de 20-2 pentru CSM Galați, formație care în decurs de cinci minute a întors jocul în favoarea sa și conducea cu 25-13 la capătul primului sfert.

Ecartul a continuat să crească în debutul parțialului al doilea și Mitrovic își transforma liberele pentru 33-17, după care Harris-Dyson avea un layup la 40-19 și era pentru prima dată în meci când CSM Galați conducea la peste 20 de puncte. Gorjenii și-au marcat următoarele puncte de la linia liberelor și Stevenson avea atacuri consecutive finalizate cu coș (49-27), la pauză diferența fiind de 25 de puncte, scor 54-29.

CSM Târgu Jiu a început să recupereze din deficit în repriza secundă și deschidea cu un run de 12-3, tripla lui Ilie fiind bună la 57-41. Gibbs Jr. și Ciotlăuș punctau pentru CSM Galați la jumătatea celui de-al treilea parțial, Petică scuturând plasa de la distanță pentru 65-43, de unde gorjenii au redus până la -15, dar sfertul s-a terminat cu 76-56 pentru CSM Galați.

Oaspeții au prins o perioadă bună în startul parțialului decisiv și marcau șase puncte la rând, aproape de jumătatea sfertului diferența fiind de 19 puncte, scor 83-64. Din acel moment, în decurs de patru minute CSM Târgu Jiu reducea spectaculos ecartul la 83-79, apoi cu un minut și jumătate până la final era 86-82 prin and-one-ul lui Frye. Gorjenii veneau la o posesie în spate (87-84), ultimele puncte ale partidei fiind reușite de Harris-Dyson și Prijovic, iar CSM Galați câștiga cu 91 la 84.

CSM Galați va juca la Miercurea Ciuc, iar CSM Târgu Jiu în fieful Stelei în runda de la mijlocul săptămânii următoare.

Andrei Calenic s-a remarcat cu 18 puncte, pentru CSM Galați fiind în double figures și Luka Mitrovic (17 puncte, 9 pase decisive), TJ Gibbs și Nedeljko Prijovic, ambii cu 16 puncte.

Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al întâlnirii (29 de puncte, 5 recuperări), iar Thomas Kottas (20 de puncte, 7 recuperări) și Dylan Frye (15 puncte, 6 pase decisive) l-au secondat.

*foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!