Stiri Cupa României Masculin

CSM Galați, victorie în deplasarea de la Focșani

CSM Galați, victorie în deplasarea de la Focșani

CSM Galați a obținut prima victorie în anul 2022, după 74-66 pe terenul lui CSM 2007 Focșani într-un meci disputat sâmbătă (15.01) în cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Focșani: Wade Chatman, Reljic, Vaida, Pustahvar, Baker

Galați: Masters, Ciotlăuș, Stan, Milon, Sturanovic

Câte un coș din acțiune au marcat cele două formații în primele două minute ale partidei, liberele precise ale lui Ciotlăuș ajutând Galațiul să conducă cu 4-2, Wade Chatman egalând situația tot de la linia de fault (4-4). Sturanovic a punctat de la semi-distanță și diferența avea să urce la două posesii ulterior pentru gălățeni prin reușita lui Ciotlăuș, 8-4, același sportiv răspunzând cu o triplă după ce Baker a egalat situația. Stan n-a ietrat de la distanță și CSM Galați mergea la 14-9, perioadă în care formația lui Florin Nini avea doar două ratări din acțiune, Reljic reducând din handicap cu două libere precise (16-12). Vizitatorii au prins o serie bună pe final de sfert (22-14), parțialul terminându-se cu 22-17, ultimele puncte fiind semnate de Pustahvar.

Floater-ul lui Steger și-a găsit un răspuns prin tripla lui Alexandru Vlad (27-19), ratarea gălățenilor apoi din spatele arcului de cerc permițând Focșaniului să reducă puțin din ecart, după coșul lui Baker pentru 27-21, Onno Steger și-a adus formația la 27-24 și Florin Nini cerea un timp de odihnă. Run-ul vrâncenilor a ajuns la 9-0 și Baker a dus gazdele în avantaj pentru prima dată în meci la 28-27, însă după tripla lui Masters jocul s-a oprit pentru un time-out solicitat de Mihai Petruț. CSM Focșani a revenit în față după dunk-ul lui Morant, iar Masters a contribuit cu cinci puncte la rând pentru CSM Galați (35-32), Steger egalând apoi printr-o triplă. Noul jucător al Focșaniului a fost și cel care a închis tabela la pauză, 38-35 pentru gazde.

În primele 20 de minute vrâncenii au controlat lupta la recuperări (24-15), fiind mai buni și la punctele din paint (18-12). CSM Galați a replicat cu 41% din spatele arcului de cerc (5/12), per total trei baschetbaliști trecându-și în cont minim 10 puncte marcate, Baker și Steger pentru gazde, Masters pentru vizitatori.

Galbreath Jr. și Sturanovic au punctat în startul sfertului al treilea, reușita de la distanță semnată de Baker fiind prima pentru Focșani după 0/4 din acțiune și două libere irosite de vrânceni în aproape trei minute. Ciotlăuș și-a împărțit aruncările de la linia de fault (41-41) și Morant a pus-o pe Focșani în avantaj la jumătatea sfertului al treilea, 43-41, fiind nevoie ulterior de două minute pline până la următoarea reușită, gazdele formându-și un ecart de două posesii, 45-41. Steger și Ciotlăuș s-au întrecut în aruncări de la distanță, 48-46, Milon fiind și el precis din spatele arcului de cerc și CSM Galați prelua conducerea. Focșaniul a terminat acest parțial cu două ratări și un turnover, gălățenii aflându-se în față, 51-48.

Vizitatorii au punctat primii în ultimul sfert, aruncarea lui Pesic de 3 puncte fiind precisă, Pustahvar modificând tabela pentru 54-50, de unde Alexandru Vlad a pus patru puncte la rând, ultimele două după un antisportiv încasat de Reljic și CSM Galați se desprindea la 58-50. Milon a majorat diferența la 61-50, moment urmat de un time-out, reușita lui Wade Chatman reducând handicapul gazdelor, însă Masters și Sturanovic au refăcut avansul de peste 10 puncte, 65-53. Arbitrii au dictat un fault descalificator la Paliciuc și au sancționat cu un fault tehnic banca Focșaniului, Masters având de aruncat de trei ori de la linia liberelor (69-58), până la final scorul ajungând la 74-66.

CSM Galați câștigă în premieră un meci în deplasare în acest sezon al LNBM și ajunge la 4-11 bilanț, runda viitoare deplasându-se la Ploiești. CSM Focșani coboară la 5-10 și va evolua tot pe teren propriu, primind vizita Rapidului.

Marius Ciotlăuș și Javon Masters au reușit să marcheze câte 18 puncte, cei doi combinând pentru 4/7 de la distanță. Onno Meritt Steger, aflat la debut pentru CSM Focșani, a încheiat cu 19 puncte și 4 recuperări, urmat de Justin Baker (16 puncte, 9 recuperări) și Aliaksandr Pustahvar (13 puncte, 11 recuperări).

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii