Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea a depășit pe Concordia Chiajna

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.09.2013

81-53
  Cupa României
Turul I - manșa 1 
 

CSM Oradea a depășit pe Concordia Chiajna, scor 81-53, într-un meci contând pentru manșa inaugurală a Cupei României la baschet masculin - ediția 2013/14. Meciul a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de sâmbătă (21.09).

Confruntarea a avut un început modest, ambele protagoniste având mari dificultăți la finalizare. Tabela de marcaj s-a modificat pentru prima dată de abia în cel de-al 3-lea minut de joc. S-a mers cap la cap în primele șase minute ale partidei, scorul fiind de 9-8. Ilfovenii nu au mai punctat în ultimele patru minute de joc ale acestei perioade, în vreme ce Oradea a realizat un parțial de 10-0 cu care s-a desprins la 19-8.

În sfertul al 2-lea, Concordia a jucat mult mai bine pe faza ofensivă. Dusan Knezevic a pus în dificultate pivoții echipei bihorene, tehnica pură de pivot a jucătorului transferat în această vară din Macedonia fiind un veritabil plus pentru antrenorul Vladimir Lucic. Oradea a continuat să beneficieze de viteza lui Dillon, alimentată se mingile lui Franklin, dar și de capacitatea lui Subotic de a creea superioritate. De asemenea, Oradea a avut grijă de minge, însă Chiajna a fost mai activă la recuperare și a obținut mai multe posesii după ce și-a recuperat propriile ratări. La jumătatea partidei scorul a fost de 38-28, dar putea fi mai echilibrat dacă oaspeții își transformau liberele.

Secvența a 3-a a demarat cu o mulțime de greșeli pe faza de construcție pentru nou-promovata din județul Ilfov. Bihorenii au profitat de acest lucru, interceptând mingea și marcând cu generozitate pe contraatac și pe tranziție. CSM-ul a înscris primele 18 puncte ale acestei perioade, Concordia având doar două reușite în acest interval. S-a consemnat un parțial de 29-4 care e posibil să fi înclinat balanța în mod decisiv nu doar asupra acestui meci, cât a dublei pe care aceste echipe o dispută în cupă. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 67-32.

În actul decisiv nivelul de implicare al orădenilor a scăzut semnificativ. De acest lucru au profitat oaspeții, care au avut mai multe aruncări deschise dar și finalizări pe contraatac. Diferența a scăzut sub 30 de puncte, vizitatorii fiind în continuare mai activi la recuperare. Partida a luat sfârșit cu scorul de 81-53.

De notat că nivelul de apărare al CSM-ului a fost foarte bun în sferturile 1 și 3, însă atitudinea delăsătoare din secvența a 4-a a avut darul de înfuria staff-ul tehnic al gazdelor. În schimb, Chiajna a lăsat impresia unei echipe cu mult potențial sub panou, tandemul Knezevic - Miceta fiind unul interesant, chiar dacă folosirea concomitentă a acestora limitează capacitatea de accelerare a jocului.

Remarcați
Oradea - Dillon 20 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, Nicoară 13 puncte, 8 recuperări, Franklin 12 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări.
Chiajna - Miceta 12 puncte, 4 recuperări, Ștefan 10 puncte, 3 pase decisive, Vuletic 6 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive

Meciul retur este programat pentru vineri (27.09), la Chiajna.

Foto: Viorel Carțiș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!