Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea a stabilit un nou record de puncte primite în istoria participărilor în playoff-ul LNBM

CSM Oradea a stabilit un nou record de puncte primite în istoria participărilor în playoff-ul LNBM

CSM CSU Oradea a reușit cea mai bună prestație defensivă din istoria echipei în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, primind doar 46 de puncte în confruntarea decisivă cu CS Dinamo București în prima rundă a postsezonului din ediția 2021-2022.

Vicecampioana României a mizat pe o defensivă foarte așezată și atentă, care a semănat foarte mult cu cea impusă în primul meci al seriei, jucat tot în Arena Antonio Alexe. Dacă în acel caz bihorenii au primit 32 de puncte până la pauză, în meciul de luni (09.05) au scăpat cu 23 de puncte încasate.

Intensitatea apărării a fost decisivă în meciul trei al seriei, Dinamo fiind în multe momente pusă în situația de a forța acțiuni unu-la-unu cu câteva secunde rămase din atac. Bihorenii au reușit fie să blocheze spațiile libere, fie să scoată principalii aruncători din joc și i-au izolat în colțul terenului.

Un aspect foarte interesant și care arată exact modul în care s-a apărat Oradea îl reprezintă cifrele la finalul fiecărui sfert: 12, 11, 12 și 11. Atâtea puncte au încasat jucătorii lui Cristian Achim în duelul de luni seara pe parcursul celor patru sferturi. De altfel, Dinamo a putut o singură dată să atingă pragul celor 20 de puncte marcate în Arena Antonio Alexe în întreaga serie, lucru care s-a întâmplat în sfertul inaugural din primul meci (24-20 avea atunci Oradea).

Un singur titular al dinamoviștilor a putut să arunce cu peste 50% procentaj din acțiune în jocul decisiv, Cecil Williams fiind baschetbalistul cel mai precis la nivelul aruncărilor pentru bucureșteni, cu 4/5. În rest, ceilalți patru utilizați din start de alb-roșii au contribuit cu doar 23% din acțiune, cu 7/22 la nivelul aruncărilor.

Apărarea „leilor roșii” a reușit să limiteze cinci jucători importanți din tabăra lui Dinamo, patru dintre ei având medii de cel puțin 9 puncte marcate în această serie în precedentele două jocuri. Este vorba despre Ricky Tarrant, Andrei Mandache, Lawson Korita, Justin Jackson și Keith Clanton, doar cel din urmă prinzând partide modeste în privința punctelor marcate (4 în primul meci și 2 în al doilea).

Luni seara, Clanton a contribuit cu 6 puncte (3/8 din acțiune), iar ceilalți patru au marcat la un loc 14 puncte, cu 6/27 din acțiune. Tarrant și Mandache au avut câte 5 puncte, Jackson 4, în vreme ce Korita a terminat cu 0.

Pe lângă opririle din defensivă, Oradea a dominat lupta la recuperări (46-26), mai ales la cele ofensive fiind o diferență vizibilă (19-6). Dinamo a pierdut de 19 ori posesia, fundașii Tarrant și Mandache având împreună 7 turnovers.

„Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului. Modul de distribuție al punctelor primite confirmă faptul că timp de 40 minute echipa noastră a făcut o apărare de excepție. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru efortul depus.”, a spus la finalul întâlnirii Cristian Achim, citat de csmoradea.ro.

Oradea a avut încă un meci în sezonul 2021-2022 al Ligii Naționale în care a încasat sub 50 de puncte, într-o deplasare la Miercurea Ciuc (95-41).

Precedentul record al orădenilor în privința celor mai puține puncte încasate în playoff era de 53, împotriva Craiovei, într-o serie din prima rundă a postsezonului 2013-2014.

Vicecampioana României a ajuns pentru a șasea oară consecutiv în semifinalele LNBM, unde se va duela cu CSO Voluntari într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Orădenii o să beneficieze de avantajul terenului propriu.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!