Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea are ocazia să se redreseze în fața celor de la CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.10.2021

CSM Oradea are ocazia să se redreseze în fața celor de la CSM Galați

CSM Oradea are șansa să se revanșeze pentru înfrângerea cu FC Porto din FIBA Europe Cup de la mijlocul săptămânii în duelul din Liga Națională cu CSM Galați. Meciul se desfășura pe terenul vicecampioanei sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 19:00.

După cum aminteam mai sus, orădenii au pierdut la mijlocul acesteă săptămâni un meci disputat în deplasare în cupele europene. Trupa lui Cristian Achim a fost învinsă de FC Porto cu scorul de 75-63 într-un meci din grupa H a Europe Cup. Reprezentanta româniei are două înfrângeri în două meciuri până acum.

Oradea a avut o prima repriză foarte bună în meciul în care pornea cu a doua șansă. Bihorenii au condus chiar și la 10 puncte, pe spatele unei prestații bune a lui Martynas Paliukenas, aflat în prim-plan. La pauza mare, avansul era de 5 puncte pentru oaspeții partidei.

Cu toate acestea, prestația din a doua parte a fost una foarte slabă și a dus la a doua înfrângere consecutivă în cupele europene. Ofensiva a fost foarte slabă în sfertul trei, în care Oradea a marcat doar 6 puncte și a încasat 22. În ultimul act, ocupanta locului trei din sezonul trecut al Europe Cup a fost învinsă la un singur punct de adversari, dar diferența era deja prea mare.

Cele mai mare probleme ale trupei lui Cristian Achim au reprezentat-o numărul de mingi pierdute (19) și numărul de puncte încasate pe contraatac (22).

Garlon Green a fost singurul jucător aflat în double digits din tabăra Oradiei. El a înregistrat 30 de puncte, iar pe lângă acestea a mai avut și 5 recuperări. Următorii marcatori au fost Holt și Paliukenas cu câte 8 puncte. Lituanianul și-a epuizat realizările în primele două sferturi.

În campionat, CSM Oradea are 3 victorii și o înfrângere. Cel mai recent succes a venit în etapa a 4-a a Ligii Naționale, împotriva unei echipe măcinate de accidentări a celor de la CSU Sibiu, cu scorul de 81-66. Singura înfrângere a fost cea din disputa cu campioana U-BT Cluj. Confruntarea a fost pierdută de bihoreni cu 82-55 și a reprezentat un prim semnal de alarmă pentru vicecampioni.

În cealaltă tabără, CSM Galați se află la abia al treilea meci din noua stagiune a sezonului intern, după ce disputele lor cu Athletic Constanța și Steaua București au fost amânate din cauza carantinării lotului.

Elevii lui Florin Nini au două înfrângeri până acum. În prima etapă aceștia au pierdut dramatic duelul cu nou-promovată CSM Ploiești, în prelungiri, cu scorul de 80-78. Kareem Brewton și Javon Masters au avut câte 17 puncte în acea confruntare.

Săptămâna trecută, echipa de la Dunăre s-a deplasat în Oltenia pentru duelul cu SCM Craiova. Gălățenii s-au prezentat mai mult decât onorabil, având în vedere problemele de lot cu care s-au confruntat la ora disputei. Meciul a fost strâns pentru o bună bucată de timp, însă prospețimea oltenilor și-a spus cuvântul. Brewton a fost din nou cel mai bun marcator al echipei cu 15 puncte. El a mai avut și 7 recuperări și 3 pase decisive.

În stagiunea precedentă, CSM Oradea a câștigat categoric cele două dueluri cu CSM Galați. Meciul tur s-a încheiat cu scorul de 87-69, pe când tabela la meciul retur indica scorul de 96-78.

Meciul de sâmbătă nu va fi transmis la televizor, dar va putea fi urmărit pe canalul de Youtube FRB TV.

foto: CSM Oradea (facebook)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Eu cred ca Oradea va castiga in fata lui CSM Galati
    Pe Galateni i-a batut U sezonul trecut in playoff cu 2-0 la general , iar Galati nu se compara la valoare cu Oradea , este un gap foarte mare intre aceste doua echipe

    cu 2 ani în urmă (22.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!