Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea caută a zecea victorie în Liga Națională pe terenul lui Dinamo București

CSM Oradea caută a zecea victorie în Liga Națională pe terenul lui Dinamo București

Miercuri, 4 ianuarie, vor avea loc nu mai puțin de cinci meciuri din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul dintre ele va începe la ora 16:30 și le va pune față în față pe CS Dinamo București și CSM CSU Oradea.

Cele două formații se află pe podiumul conferinței B, gazdele ocupând locul al treilea, cu un bilanț de șapte victorii și patru înfrângeri, în timp ce oaspeții, cu 9-1, sunt pe prima poziție.

Până în acest moment, bihorenii au pierdut un singur meci, în deplasare, pe terenul lui SCM Timișoara: 77-73. În rest, trupa lui Cristian Achim a câștigat celelalte nouă partide la o diferență medie de peste 18 puncte.

În schimb, dinamoviștii au avut prestații oscilante în acest sezon. Vlad Moldoveanu și compania au câștigat cu adversari precum CSO Voluntari, CSM Constanța sau CSM Galați dar au pierdut cu CSM Focșani și cu BC Laguna București. De asemenea, gruparea din Capitală a fost învinsă de SCM Timișoara și de CSM Oradea.

În tur, acum două luni și jumătate, roș-albaștrii reușeau să se impună cu 85 la 68 în fața alb-roșiilor. Liderii orădenilor au fost Erick Neal (17 puncte, 9 pase decisive), Donatas Tarolis (16 puncte), Justin Carter (16 puncte) și Kris Richard (12 puncte).

De partea cealaltă s-au remarcat Donte Ingram (20 de puncte), Toni Katic (17 puncte) și Andrei Mandache (14 puncte).

De la acel joc, Dinamo a efectuat mai multe modificări. În primul rând, Aleksandar Trifunovic, antrenorul principal, a fost înlocuit de Sotiris Manolopoulos, apoi Jakub Wojciechowski a venit să întărească formația din Ștefan cel Mare iar, în ultimele zile, conform United Hoops, Andy Ogide a semnat cu Dinamo. Rămâne de văzut dacă se va confirma această informație.

În schimb, CSM Oradea nu a făcut nicio schimbare până în acest moment, însă nici nu a avut motive. Medaliata cu bronz din sezonul 2021-2022 are un parcurs excelent în această stagiune:  9-1 în campionat, 2-0 în Cupa României și 6-2 în FIBA Europe Cup, acolo unde s-a calificat în faza secundă a competiției. Așadar, 17 victorii și 3 înfrângeri pentru Leii-Roșii în ediția 2022-2023, pentru un procentaj al succeselor de 85%.

Din punct de vedere statistic, oaspeții stau mai bine la toate capitolele, cu excepția turnoverurilor, unde Dinamo are o medie de 13.0, în timp ce Oradea are 13.6. Până acum, Vlad Moldoveanu (13.3 puncte), Andrei Mandache (4.8 recuperări) și Toni Katic (3.9) sunt liderii formației bucureștene, iar Donatas Tarolis (13.0 puncte), Cătălin Baciu (5.7 recuperări) și Erick Neal (7.0 pase decisive) sunt cei mai buni jucători ai trupei din vestul țării în campionat.

Duelul dintre CS Dinamo București și CSM CSU Oradea are loc miercuri, 4 ianuarie, de la ora 16:30, în direct pe Digisport 4 și Prima Sport 4.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!