Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea caută revanșa în fața lui Cholet Basket

CSM Oradea caută revanșa în fața lui Cholet Basket

CSM CSU Oradea este în fața celui de-al treilea joc la rând pe teren propriu în grupa E din FIBA Europe Cup, „leii roșii” primind miercuri, 2 noiembrie, vizita francezilor de la Cholet Basket. Duelul cu Cholet este cel mai important pentru orădeni până în prezent în sezonul 2022/2023.

Formația lui Cristian Achim își dorește revanșa în fața francezilor, după ce în tur Cholet s-a impus cu 99 la 81. Repriza secundă excelentă pe plan ofensiv a adversarilor a cântărit mult atunci, Cholet beneficiind de 9 aruncări bune din spatele arcului de cerc în perioada amintită. Merită notat și faptul că de la acel joc cu Oradea prestația ofensivă a francezilor în privința numărului de puncte marcate este în scădere.

Bihorenii vin în replică cu al doilea atac din FIBA Europe Cup, doar Anwil Wloclawek fiind cu medie mai mare de puncte pe întâlnire. Oradea stă foarte bine și la procentajele din acțiune, iar la cele de la linia de fault este prima în toată competiția, cu peste 5 procente față de următoarea clasată. Un capitol la care orădenii sunt într-o poziție bună îl reprezintă rata dintre assist-uri și posesiile pierdute, aceasta fiind de 2.3, „leii roșii” fiind printre echipele care cedează cele mai puține posesii în FIBA Europe Cup.

Ambele echipe stau cu 2-1 bilanț în grupe, eșecul pe care l-au suferit francezii împotriva lui Mechelen în acest cvartet fiind unicul pas greșit în ultimele șapte partide oficiale. Oradea este într-o serie de patru victorii la rând indeferent de competiție, iar Cholet are trei victorii consecutive, două fiind pe plan intern.

Dominic Artis și Perry Ellis traversează o perioadă foarte bună de la acel duel din tur cu Oradea, cel din urmă având un meci cu 27 de puncte în FIBA Europe Cup, iar Artis meciuri consecutive cu minim 15 puncte în prima ligă francez și în două rânduri a adunat chiar peste 50% procentaj de la distanță.

Înaintea deplasării la Oradea, cei de la Cholet au câștigat pe terenul lui Paris Basketball, formație care reprezintă Franța în EuroCup, scor 75 la 66. Învingătorii au adunat 50 de recuperări atunci, 19 fiind ofensive, iar principalii marcatori au fost Dominic Artis (20 de puncte), TJ Campbell (11) și Enzo Goudou-Sinha (10), în timp ce Boris Dallo a fost la un pas de double-double (9 puncte, 11 recuperări).

Oradea are unul dintre cei mai buni marcatori ai competiției, pe Donatas Tarolis, acesta fiind lider absolut la procentajele din acțiune. De asemenea Cătălin Baciu și Erick Neal sunt în top la capace și assist-uri pe meci.

„Leii roșii” doresc să obțină și primul succes în fața unei echipe din Franța în cupele europene, în istoria recentă a clubului având loc și două întâlniri cu Le Mans Sarthe, ambele în BCL și ambele pierdute la diferențe formate din două cifre.

Duelul dintre CSM CSU Oradea și Cholet Basket va avea loc miercuri, 2 noiembrie, începând cu ora 19.00 și o să fie transmis pe Digisport 4, respectiv YouTube FIBA The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Va fi un meci
    extrem de greu avind in vedere faptul ca Cholet a batut in deplasare cu 19 puncte pe JL Bourg ( adversara lui U-BT ) de a carei forta ne-am convins.
    Mult succes Oradea.

    cu 1 an în urmă (31.10.2022) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Am vazut ca s-au dat invitatii la meci tuturor angajatilor anumitor companii, unele sponsori, altele fara legatura. Plus celelalte gratuitati care mai sunt la dispozitie sunt o optiune buna de a mai umple un pic sala, ca loc este. Cu o sala aproximativ plina si cu echipa in forma de zile mari in noua arena putem avea tupeul de a ne astepta la o victorie, macar la 2-3 puncte, cum a obtinut-o si kangoeroes, dar in orice caz spectacolul este garantat. Astept cu entuziasm meciul, hai CSM!

    cu 1 an în urmă (31.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!