Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea conduce cap-coadă și trece de CSM Constanța

CSM Oradea conduce cap-coadă și trece de CSM Constanța

CSM CSU Oradea a condus pe tot parcursul jocului de pe teren propriu cu CSM Constanța în etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, impunându-se sâmbătă seara (19.11) cu 98-79. Bihorenii au avut un procentaj incredibil la aruncările de două puncte, 92%.

Oradea: Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Mark Ogden

Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Gazdele au început perfect și aveau 5-0 după primul minut, Oprean punctând de la distanță pentru Constanța apoi și Ogden ajungea la libere pentru a face 7-3. Dobrogenii treceau și ei pe la linia de fault prin Cizauskas pentru 9-8, ecartul rămânând de un punct după dunk-ul lui Mockevicius, Ogden și Neal mărind diferența la două posesii apoi și în urma layup-ului lui Neal de la 17-11 se cerea un time-out. Holt o ducea pe Oradea la +9 după acel moment, Corpodean înjumătățind handicapul și Johnson puncta de la distanță pentru 23-19, Tudor Gheorghe scuturând plasa cu un minut rămas din acest sfert inaugural (29-21) și CSM Oradea avea un avantaj de 8 puncte, 31-23.

Baciu a înscris patru puncte la rând și Carter a avut un catch and shoot cu care se făcea 38-25 pentru Oradea. Cizauskas a reușit și el să puncteze în faze consecutive pentru Constanța, Mockevicius reducând la 41-31 ecartul de pe tabelă cu un dunk, iar la 43-34 Cristian Achim solicita un timp de odihnă. Richard oprea revenirea oaspeților cu tripla de la 46-37, Oprean răspunzând din același punct al terenului și Ogden făcea 48-40 și ulterior CSM Oradea ajungea la +13 cu puțin sub două minute până la pauză (55-42). Bihorenii au încheiat prima repriză cu un run de 11-0 și intrau la cabine cu 59 la 42 în urma unei reprize cu 75% procentaj din acțiune.

„Leii roșii” conduceau cu 62-42 în urma reușitei de la distanță a lui Markovic, CSM Constanța replicând cu un run de 8-0 până la time-out-ul gazdelor, Johnson având în această perioadă șapte puncte. Kris Richard a oprit seria dobrogenilor și Ogden făcea 66-50 în urma mai multor posesii ratate ale Constanței, iar apoi Markovic îi apropia pe orădeni de pragul celor 20 de puncte între. Oprean ținea formația oaspete la 50% din spatele arcului de cerc cu tripla de la 69-53, CSM Oradea intrând în sfertul decisiv cu 77-59 pe tabelă, Carter marcând de la mare distanță înaintea expirării timpului.

Asemenea începutului din sfertul precedent, Oradea ajungea la +20 cu dunk-ul lui Baciu și Tudor Gheorghe finaliza cu layup pentru 81-59, scor la care CSM Constanța cerea time-out. Baciu l-a căpăcit spectaculos pe Cizauskas, lituanianul ajungând nu peste mult timp la libere și Corpodean era precis de la distanță la 81-64 și la jumătatea sfertului Markovic puncta pentru a treia oară din spatele arcului de cerc (84-64). CSM Constanța a redus cel mult la -13 în ultimele minute, CSM Oradea ieșind învingătoare din acest duel, scor 98-79.

Orădenii au disputat în devans meciul din etapa a 7-a cu CSM Galați și se pregătesc de întâlnirea cu Rilski Sportist în FIBA Europe Cup. CSM Constanța o să primească vizita vicecampioanei CSO Voluntari în campionat.

Erick Neal a terminat cu 18 puncte, 6 pase decisive și 2 intercepții, Mark Ogden urmându-l cu 17 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, iar Kris Richard, Tudor Gheorghe și Cătălin Baciu au fost și ei în double figures. Toți jucătorii cu minim 10 puncte de la CSM Oradea n-au ratat deloc din interiorul arcului de cerc, ei contribuind pentru 19/19.

Nate Johnson a avut 20 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții, următorii marcatori de la CSM Constanța fiind Jarid Rhodes (14 puncte), Vytenis Cizauskas (12 puncte, 5 assist-uri) și Egidijus Mockevicius (11 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!