Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea controlează meciul și câștigă la Ploiești

CSM Oradea controlează meciul și câștigă la Ploiești

Ziua de sâmbătă, 4 noiembrie, a adus trei partide la aceeași oră în Liga Națională de Baschet Masculin, un duel având loc la Ploiești între CSM Petrolul și CSM CSU Oradea. „Leii Roșii” s-au impus fără probleme în Sala Olimpia, în etapa a șaptea a Conferinței B, scor 85-62.

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Funderburk, George Angelian, Bogdan Popa, Shane Henry

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Vicecampionii au beneficiat de un start solid de meci, cu Richard în rost de principal marcator (2-8) și Neal a marcat a treia triplă a „Leilor Roșii”. În urma reușitei lui Johnson, de la 7-13, CSM Oradea a putut să se desprindă în premieră la 10 puncte și ulterior cu precizia lui Neal s-a făcut 9-21. Carpenter a oprit run-ul de 12-2 în care s-a aflat formația vizitatoare și primul sfert s-a încheiat cu un avantaj consistent pentru CSM Oradea: 11-27.

Echipa lui Cristian Achim s-a desprins în continuare printr-un start cu 6-0 în sfertul doi și la 11-33 a venit un timp de odihnă la banca Ploieștiului, după care Funderburk și Johnson au marcat primele puncte ale Petrolului în acest act. Tripla lui Markovic a pus punct perioadei eficiente în care s-au aflat gazdele (18-36) și curând ecartul a urcat din nou la peste 20 de puncte. Nivelul ofensivelor a scăzut puțin în decurs de câteva atacuri, CSM Petrolul fiind în stare să vină cel mult la -17 în a doua parte a sfertului și la vestiare s-a intrat cu 31-48, după ce Funderburk și-a transformat o liberă din două în ultima secundă.

Richard și Tarolis s-au aflat în double digits pentru Oradea în startul reprizei secunde și nu au permis gazdelor pentru momente bune să vină la sub 15 puncte. Funderburk a reușit să treacă peste acest moment psihologic cu reușita de la 41-54, iar oaspeții au replicat imediat printr-un time-out, dar Brkic a continuat perioada mai eficientă a Petrolului. Același tandem format din Richard și Tarolis a dus „Leii Roșii” la +16, la jumătatea sfertului trei, de unde galben-albaștrii au redus puțin handicapul, însă CSM Oradea a trecut la 47-66 cu o nouă reușită din partea lui Tarolis. Finalul sfertului trei a dus scorul la 49-70, după un nou act adjudecat de către bihoreni.

CSM Petrolul a început sfertul decisiv cu reușite consecutive de la distanță și scorul a devenit 55-72, iar Baciu l-a căpăcit peste câteva atacuri pe Funderburk și Gotcher a înscris din colțul terenului în atacul rezultat pentru orădeni. Baciu i-a dus pe oaspeți la 58-83, în momentele rămase pe cronometru ecartul fiind de cel mult 25 de puncte și CSM Oradea a obținut cea de-a cincea victorie consecutivă în campionat, după 62-85 la Ploiești.

Donatas Tarolis a ieșit în evidență cu 20 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 9/12 din acțiune, Cătălin Baciu a contribuit cu 14 puncte și 10 recuperări, iar Kris Richard a stat cu 12 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

Liderii celor de la CSM Petrolul au fost Reggie Johnson (15 puncte, 4 pase decisive, 4 mingi pierdute), Kenny Funderburk (14 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări) și Veljko Brkic (13 puncte, 6 recuperări).

CSM Petrolul (2-4) va juca la Sibiu în finalul săptămânii următoare, iar pe CSM Oradea (5-1) o așteaptă o deplasare la Levice pe 8 noiembrie, în FIBA Europe Cup, după care un duel acasă cu CSM Focșani în etapa a 8-a din Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!