Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea dă piept cu Keravnos în ultima etapă din Top 16 FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.02.2023

CSM Oradea dă piept cu Keravnos în ultima etapă din Top 16 FIBA Europe Cup

CSM Oradea dă lupta pentru calificare în ultima etapă a Top 16 din Europe Cup. În ultimul meci din Grupa L, bihorenii primesc vizita celor de la Keravnos într-un duel programat miercuri, de la ora 19:30.

Leii Roșii au un bilanț de 2-3 până la momentul actual în această grupă. Ambele victorii au venit în meciurile cu Brose Bamberg. În Oradea Arena, nemții au fost învinși cu scorul de 84-95, în timp ce în prima rundă din Top 16 au pierdut cu 80-82 în propriul fief.

În etapa recent încheiată, CSM Oradea a cedat pentru a doua oară în fața celor de la Anwil Wloclawek. Polonezii și-au respectat statutul de lider al grupei și s-au impus cu 74-66, la capătul unei confruntări dominate de la un capăt la altul, după ce în tur le-au administrat orădenilor primul eșec în noua sală din Oradea.

Ocupanta locului trei la finalul stagiunii precedente din Liga Națională vine după un debut cu dreptul în faza a doua a campionatului. Bihorenii s-au impus cu 81-80 pe terenul celor de la FC Argeș Basketball, după un coș de la distanță, transformat în ultimele secunde de Kris Richard.

Keravnos a pierdut la rândul ei în etapa precedentă din FIBA Europe Cup. Formația pregătită de Michalis Kakiouzis, fostul antrenor al lui SCM U Craiova, a cedat cu un categoric 58-89 în fața celor de la Brose Bamberg și a ajuns la un bilanț de 1-4 în Grupa L.

Astfel, ciprioții au ieșit definitiv din lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției, iar meciul de miercuri devine unul doar de palmares. Pe lângă o victorie în acest joc, orădenii au nevoie ca Anwil să treacă pe teren propriu de Brose Bamberg.

În meciul tur dintre CSM Oradea și Keravnos, echipa lui Michalis Kakiouzis a avut câștig de cauză, pe teren propriu. După un meci în care elevii lui Cristian Achim au acuzat arbitrajul, campioana en-titre a Ciprului s-a impus cu 77-75.

Deondre Burns este principalul marcator al lui Keravnos în Europe Cup, cu o medie de 19.2 puncte pe meci. La recuperări, lider este Ousman Krubally, cu 10.9 astfel de realizări pe meci, în timp ce principalul playmaker al echipei este tot Burns, cu 4.2 assist-uri pe meci.

Disputa dintre CSM Oradea și Keravnos are loc miercuri, 8 februarie, de la ora 19:30 și poate fi urmărită pe Digi Sport 3 și pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!