Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea este prima echipă calificată în Final 8-ul Cupei României

CSM Oradea este prima echipă calificată în Final 8-ul Cupei României

CSM CSU Oradea a obținut biletele pentru Final 8-ul Cupei României în ediția 2022/2023 după victoria cu 97-79 în meciul de duminică (02.10) cu FC Argeș Pitești. „Leii roșii” au reușit o nouă prestație solidă din spatele arcului de cerc (44%) și termină grupa A cu două victorii din tot atâtea jocuri.

Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Pitești: James Freeman, Mihai Măciucă, Tudor Fometescu, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Alb-violeții au început mai bine pe plan ofensiv și conduceau cu 5-1, Erick Neal restabilind egalitatea cu un floater pentru 5-5. Tot Argeșul a putut să fie în față, Oradea revenind în multiple rânduri (9-9), procentajele formației lui Milan Mitrovic fiind aproape perfecte după patru minute de joc, Freeman transformând liberele cu care FC Argeș era iar la conducere. Prima triplă pentru Oradea a venit din mâinile lui Kris Richard și ulterior Tarolis puncta din spatele arcului de cerc pentru 15-13, „leii roșii” conducând în premieră. Diferența a urcat la șase puncte după ce Ogden a rămas singur în spațiul de trei secunde (22-16), spre finalul sfertului inaugural Piteștiul strângând ecartul până buzzer beater-ul lui Richard cu care CSM Oradea avea 29-24.

Three-point play-ul lui Dragan Zekovic a deschis sfertul al doilea, diferența devenind apoi de șase puncte cu liberele bune ale lui Carter, tripla lui Markovic mărind avantajul orădenilor la 36-27. Voinescu și Măciucă au contribuit pentru un parțial de 5-0 în favoarea Argeșului, bihorenii cerând time-out la 38-34 pentru a stopa momentele mai bune ale adversarilor. Tudor Fometescu a ajuns la linia de fault și reducea handicapul alb-violeților la o singură lungime, Donatas Tarolis răspunzând în partea cealaltă cu o aruncare bună de 3. A venit rândul Oradiei să prindă un run și Tarolis termina cu dunk o acțiune rapidă (48-41), la pauză ecartul rămânând de șapte puncte, 51-44, după o reușită în ultima secundă din partea lui Andrieș.

Diferența de două-trei posesii s-a menținut în primele atacuri din repriza secundă, Tarolis aplicându-i un capac lui Fometescu și pe atacul rapid care a urmat Ogden punea încă două puncte pentru CSM Oradea, 57-50. Carter ajungea la libere după ce a fost faultat pe aruncare și trecea în double figures după ce și-a transformat două din cele trei aruncări (59-52), Năstruț refăcând avantajul de 10 puncte cu o triplă din colțul terenului. Nikola Markovic prelungea seria excelentă în care s-au aflat orădenii și Richard ducea diferența la una de 15 puncte, scor 67-52, la finalul sfertului trei fiind 75-56 pentru „leii roșii”.

Un singur coș din acțiune s-a marcat în debutul sfertului decisiv, Markovic reușind un capac în fața lui Fometescu la 76-58, Cunningham împărțindu-și liberele cu care a continuat începutul mai eficient pe atac pentru FC Argeș în acest parțial. Marian Schimdt a spart gheața pentru Oradea de la semi-distanță (78-63) și tot el a scuturat plasa de la distanță peste câteva zeci de secunde, pentru oponenți replicând Fometescu, 81-66. FC Argeș a putut atinge borna celor 70 de puncte marcate cu tripla lui Cunningham, Oradea fiind tot aproape de limita celor +20 între și scorul final avea să indice 97-79 în dreptul bihorenilor, care se califică astfel în Final 8-ul Cupei României.

Grupa A se încheie luni, 3 octombrie, de la ora 19.00 cu duelul dintre FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești, miza fiind locul al doilea.

Justin Carter a adunat 18 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări venind de pe bancă, în double figures fiind și Mark Ogden (16 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri, 3 intercepții), Kris Richard (15 puncte, 4 recuperări, 3/6 de la distanță), respectiv tandemul Donatas Tarolis și Marian Schmidt (ambii 10 puncte).

Mihai Măciucă a contribuit cu 18 puncte, 2 recuperări și 2 intercepții pentru FC Argeș, următorii marcatori fiind Josh Cunningham și James Freeman (ambii 17 puncte).

*foto: Facebook CSM Ploiești

9 comentarii la aceasta stire:
  • Da'broski :

    Profesoru'-i profesor!
    Eu n am mai văzut un joc de echipa atât de slab, nici pe vremea lui Sapera. Jucătorii joacă ce vor, antrenorul doar "aplauze"... Și împărțirea minutelor a fost foarte ciudată, Măciuca folosit 36 de minute și Milutinovic doar 12... Bineînțeles că nu i doar vina antrenorului, așa se întâmplă când Caprarescu JR revinde preparator fizic peste noapte, fără pic de experiență la nivel re echipa, măcar să fi fost la echipe de juniori, dar la Pitești azi termini cariera de jucător și mâine ești preparator, bineînțeles daca i tati manager... Antrenorul secund, român, nici măcar nu asista la toate antrenamentele, să nu mai spunem că n a dat niciodată o indicație. Ăștia sunt, cu ei defilăm, păcat de sală nouă ce va fi dată în folosință în curând...

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Doua meciuri aproape identice
    Cu echipe care ne-au surclasat anul trecut, multe nu sunt de spus deoarece Ploiești și Pitești n-au arătat multe, probabil vor arata mai bine la mijloc de sezon. Doua meciuri cu 97 de puncte, avem multe arme e clar, arme care funcționează excelent în fața unor defensive inexacte. Abia aștept să vad cum ne comportăm cu echipe mai solide și nici măcar nu ma tem de defensive excelente, mă tem de momentele când vom întâlni ofensive excelente, care nu îți dau șansa să ratezi prea mult, presiunea crește mai ales în acele momente.

    Bucurie mare deocamdată.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    FC A Basketball
    Vine iarna pentru intreg clubul de baschet din Pitesti.
    Majoritatea celor cu care am vorbit sunt dezamagiti de manageri, antrenori si 2/3 din lot.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Credeam ca va fi o diferenta mai mare de valoare intre ploiesti si pitesti si daca doar prin prisma oboselii de a juca o zi dupa alta...

    Ofensiva arata foarte bine pentru un inceput de sezon care de obicei ne baga in depresii... Se pare ca s-au concentrat pe schemele de atac. In schimb nu stiu cum vor functiona acestea impotriva unui adversar cu o defensiva sufocanta, si, pe cealalta parte, defensiva noastra pare ca nu se ridica in acest moment la nivelul din sezoanele trecute.

    Meciul cu voluntari de vinerea viitoare va fi un test mai bun pentru datul cu pareri, insa pana atunci putem sa ne bucuram si sa speram fara limite. Diferenta intre loturi, insa, "se vede cu ochiul liber". Jocul e mult mai placut de privit comparativ cu sezonul trecut in care se chinuiau singurii 3 jucatori care se puteau impune individual.

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    echipa
    daca de obicei ne chinuiam la inceput de sezon acu e mai bine din punctu asta de vedere, dar depinde cum o sa terminam.Cele doua meciuri au fost cu adversari care nu au pus probleme deci nu sunt prea multe de spus. Ce am vazut ca ceva ce ar putea fi un plus a fost Schmidt, care daca va fi in continuare serios si va primii minute in 2, 3, ani ar putea fi peste jucatorii romani din actualul sezon

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Duel
    Primul duel între Achim și "mult-solicitatul" înlocuitor nu prea pare sa confirme părerile unora din suporterii orădeni. Interesant ca la numirea lui Mitrovic erau vehemenți și acum nu mai apar pe site (@returnof..., @unguru..., @sup.Or...)

    cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      antrenor
      bine punctat. Cred ca sunt unii care merg la baschet doar sa nu fie acasa

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Puțintică rabdare stimabile
      @Jordan23
      Stai linistit si comenteaza tot,eu nu am disparut,dar nu prea e nimic de comentat .Dupa jocurile amicale cu echipe modeste,urmeaza examenul din FIBA Europecup.
      La buna vedere amice😂

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    tot
    mai era o persoana aici pt care ultimul antreno bun a fodt Veres,nu stiu de ce, dar cei veniti dupa erau facuti cu ou si cu otetu

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!