Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea începe cu dreptul noua ediție a Cupei României

CSM Oradea începe cu dreptul noua ediție a Cupei României

CSM CSU Oradea s-a impus clar în disputa cu CSM Petrolul Ploiești din grupa A a Cupei României la baschet masculin, scor 97-69 sâmbătă seara (01.10) în Sala Olimpia din Ploiești. Bihorenii s-au aflat cu această ocazie la primul meci oficial din sezonul 2022/2023.

Ploiești: Octavian Popa-Calotă, Codruț Dinu, Kenny Funderburk Jr., Matija Milin, Veljko Brkic

Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Luca Năstruț a marcat primele puncte pentru CSM Oradea într-un meci oficial în 2022/2023 și după o intercepție venită rapid Neal a punctat pentru 4-0. Brkic a prelungit seria cu care CSM Petrolul a putut prelua conducerea, apoi răspunsul bihorenilor a venit prin Tarolis și Neal, cel din urmă de la distanță (9-7). Fosta campioană a României a putut să se desprindă iar la două posesii (15-9) și ulterior Ogden finaliza cu layup pentru cel mai mare avantaj de până atunci, 17-9, CSM Petrolul replicând cu un run bun și Milin reducea handicapul la trei puncte, 19-16. Oradea a încheiat mult mai bine sfertul de debut și conducea cu 27-18 prin tripla lui Năstruț pe sirenă.

Seria bihorenilor a continuat cu reușita lui Markovic din spatele arcului de cerc și avantajul devenea de două cifre, 30-18, Sekulovic răspunzând cu un coș de două puncte. Oradea a marcat pentru a 5-a oară în nici 15 minute din spatele arcului de cerc, Holt fiind precis la 33-20, galben-albaștrii având apoi o serie de patru puncte la rând pentru a reduce puțin din handicap. Neal devenea primul baschetbalist de pe parchet în double figures cu tripla lui de la 38-26, CSM Oradea continuând să fie mult mai atentă la recuperări și la pauza partidei conducea cu 48-31, la capătul unei prime reprize în care jucătorii lui Cristian Achim stăteau cu peste 50% procentaj la nivelul triplelor (8/15).

Câte un coș au marcat echipele în primele două minute și jumătate de la reluare, Ogden mărind cu un dunk ecartul la +19, scor 52-33. Diferența a crescut în premieră la 20 de puncte cu tripla lui Năstruț (55-35), Popa-Calotă replicând tot cu același procedeu pentru CSM Petrolul și la jumătatea sfertului trei ambele formații aveau de executat câteva aruncări libere, prahoveii recuperând minimal, 57-40. Diferența a trecut de peste 20 de puncte între spre finalul parțialului, CSM Oradea conducând cu 69-48 după 30 de minute.

Tripla lui Holt din debutul sfertului decisiv a fost cea cu numărul 10 pe care Oradea a reușit-o în acest meci, Carter mărind ecartul la 74-50 și apoi tot Holt a scuturat plasa de la distanță. Bihorenii au putut merge chiar la +30 prin tripla tânărului Marian Schmidt (80-50), tot el marcând cu sticla peste câteva atacuri la 82-51, moment în care gazdele cereau time-out. Ploieștiul a venit în câteva rânduri la sub 30 diferență, în cele din urmă CSM Oradea putând să se impună cu un categoric 97-69.

Grupa A continuă duminică, 2 octombrie, cu meciul dintre CSM Oradea și FC Argeș (ora 17.00). CSM Petrolul Ploiești se va duela luni (03.10) cu FC Argeș începând cu ora 19.00.

Erick Neal a fost MVP-ul partidei, cu 21 de puncte (3/4 de la distanță), 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții pentru Oradea, din tabăra învingătorilor fiind în double figures și Stephen Holt (17 puncte, 4/4 de la distanță), Donatas Tarolis (14 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Luca Năstruț (11 puncte, 3 recuperări, 3/5 de la 3).

Veljko Brkic (14 puncte, 4 recuperări), Kwamain Mitchell (13 puncte, 4 pase decisive, 3/6 de la distanță) și Andris Misters (12 puncte, 5/7 din acțiune) au fost principalii marcatori pentru CSM Petrolul.

*foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    @
    Circulație bună spre foarte bună, pare ca ne reîntoarcem la ce știm să facem. Năstruț și Schmid cu real potențial de remarcare in sezonul asta, mi-ar plăcea să ii vad mereu la fel de mult pe teren, în rest toata lumea și-a făcut treaba, însă e diferența între Ploiești de anul trecut și anul acesta. Ne-am luat revanșa, jocul e bun, jucătorii arata ok, totul în parametri, început de sezon logic.

    Totuși 2 probleme, depindem de fâșnețul ala mic mult prea mult sper să își revina cat mai repede Tudor Gheorghe și să confirme. Asta ar fi problema mai mica, problema mai mare e ca nu avem niciun 5, oricât de drag imi e Baciu... e înfiorător să pomenești într-o comparație Thompson/Planinic sau Stipanovic/Cățe cu Baciu...

    cu 1 an în urmă (01.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Joc frumos
    Un joc bun per total dar vreau sa remarc procentajul aruncarilor de 3 p - 61% ( 14/23). Sa speram ca o sa il mentinem la acelasi nivel si in meciurile cu adversare mai puternice.

    cu 1 an în urmă (01.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!