Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea merge pe terenul Legiei Varșovia în FIBA Europe Cup

CSM Oradea merge pe terenul Legiei Varșovia în FIBA Europe Cup

Returul Grupei H din FIBA Europe Cup începe miercuri, 3 noiembrie, în Polonia pentru CSM CSU Oradea. Bihorenii se duelează cu Legia Varșovia, formație care și-a câștigat toate cele trei partide pe plan european până în prezent.

Gruparea lui Cristian Achim a beneficiat de un final de săptămână liber în Liga Națională, duelul cu Rapid București fiind amânat la cererea bihorenilor. Astfel, ultimul meci oficial disputat de Oradea a fost în Ungaria, la Szolnok, în etapa a 3-a din grupele FIBA Europe Cup, duel câștigat de roș-albaștrii cu 75-58.

Legia Varșovia a jucat în schimb în prima ligă poloneză, cu Enea Astoria Bydgoszcz, partidă tranșată de adversara Oradiei cu 83-76, pentru a cincea victorie din Energa Basket Liga, de ajuns pentru clasarea pe locul 9, după opt meciuri strânse.

Manșa tur dintre CSM Oradea și Legia Varșovia a fost adjudecată de echipa din capitala Poloniei, 76-66 în Arena Antonio Alexe, în debutul fazei grupelor. Atunci, Legia a revenit de la 0-8 în primul sfert și s-a desprins la cel mult +22 pe parcursul celui de-al treilea parțial (57-35), Lukasz Koszarek fiind principalul marcator al învingătorilor, cu 15 puncte.

„Leii roșii” vor fi la prima deplasare din istoria participărilor europene în Polonia și abordează duelul cu 1-2 bilanț, față de 3-0 în favoarea Legiei, care conduce grupa. Site-ul vicecampioanei României, notează că delegația echipei cuprinde un efectiv de jucători complet, noutatea fiind de partea adversarilor, care l-au legitimat pe Strahinja Jovanovic (fost la CSA Steaua) la câteva zile după victoria de la Oradea.

Polonezii au cifre mai bune la nivelul aruncărilor (45-37% din acțiune), diferența făcând-o aruncările de 3 puncte (38.9-27.2%). De asemenea, Legia are medii mai bune la nivelul recuperărilor (39-37), al paselor decisive (17-13) și la puncte în paint (31.3-25.3), în timp ce Oradea profită mai bine de punctele venite pe a doua șansă (13.7-10.3) respectiv de cele aduse rezerve (25.0-23.0).

În lotul pregătit de Wojciech Kaminski se regăsesc patru jucători cu medii de double figures în privința punctelor după 3 etape desfășurate în FIBA Europe Cup. Lider la acest capitol este Muhammad-Ali Abdur-Rakhman (13.3 puncte), urmat de Raymond Cowels III (12.0 puncte, 4.0 recuperări).

Din partea orădenilor a ieșit în evidență Garlon Green (17.7 puncte, 5.0 recuperări, 1.3 intercepții), secondat de Stephen Holt (10.7 puncte) respectiv Dovis Bickauskis (10.0 puncte). Kris Richard este principalul pasator, cu o medie de 5.3 assist-uri.

Confruntarea dintre Legia Varșovia și CSM CSU Oradea, ultima în deplasare pentru români în Grupa H, va fi transmisă în direct pe canalul YouTube al FIBA miercuri, 3 noiembrie, începând cu ora 20.00.

 

*foto: fiba.basketball/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!