Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea o învinge pe Keravnos dar este eliminată din FIBA Europe Cup

CSM Oradea o învinge pe Keravnos dar este eliminată din FIBA Europe Cup

Astăzi, 8 februarie, CSM CSU Oradea a primit vizita lui Keravnos în ultimul meci din faza secundă a FIBA Europe Cup. Bihorenii aveau nevoie nu doar să câștige această partidă, ci și ca Anwil Wloclawek să se impună în fața lui Brose Bamberg.

CSM CSU Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bogdan Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

Keravnos: Ousman Krubally, Olexandr Mishula, Nikos Stylianou, Zach Thomas, Simon Michail

Bihorenii au început în forță confruntarea, vrând parcă să se răzbune pentru înfrângerea la limită suferită în tur, în Cipru. Tarolis, Ogden, Nicolescu și Richard au marcat în prima jumătate a actului inaugural, iar gazdele conduceau cu 15-4. În următoarea jumătate a secvenței, s-au remarcat și Neal, Josh Bostic și Stephen Holt, iar după primele zece minute CSM Oradea conducea cu 23 la 14.

Elevii lui Cristian Achim au dominat și sfertul al doilea și au impresionat în special în ofensivă, acolo unde au fost de neopriți. Cătălin Baciu și Nikola Markovic și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor, iar Holt s-a remarcat cu două triple la rând. De partea cealaltă, ciprioții au încercat să reducă diferența, prin tripletul Mishula – Stylianou – Krubally. Jucătorii lui Michalis Kakiouzis nu au reușit acest lucru și, la pauză, trupa bihoreană avea un avantaj de 19 puncte: 46-27.

După revenirea de la vestiare, orădenii au ridicat ușor piciorul de pe accelerație, însă au continuat să controleze ritmul jocului. Krubally a evoluat excelent sub panou și Mishula s-a remarcat și el, însă oaspeții au recuperat doar trei puncte, astfel că, înaintea actului decisiv, CSM Oradea conducea cu 64 la 48.

În ultimele zece minute, bihorenii nu au mai avut nicio emoție, singurul moment mai interesant fiind reprezentat de un conflict între Neal și Mishula. CSM Oradea a dominat jocul până la final și a obținut a treia victorie în această fază a competiției: 93-72.

Din păcate, această victorie nu a fost de-ajuns pentru că Anwil Wloclawek a pierdut, scor 86-90, meciul cu Brose Bamberg, iar cele două s-au calificat împreună în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Cu un bilanț de 3-3, CSM Oradea a încheiat pe locul al treilea în grupa L și a fost eliminată din competiție.

Trupa învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Mark Ogden Jr. (21 de puncte), Stephen Holt (14 puncte), Donatas Tarolis (14 puncte), Erick Neal (12 puncte) și Josh Bostic (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Ousman Krubally (15 puncte, 12 recuperări), Olexandr Mishula (13 puncte), Nikos Stylianou (12 puncte) și Zach Thomas (10 puncte).

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Chiar daca era de anticipat, aceasta seara nu e deloc mai putin dezamagitoare, mai ales daca ati fi facut greseala de a urmari anwil-brose in schimb, intr-un stres si frustrare maxima. Pana la urma, cat noroc de rezultate sa ai... iar daca nu sezonul acesta trebuia sa ne calificam prin forte proprii, atunci nu stiu cand va mai fi. Intr-adevar, echipa joaca mai bine, este frumos de urmarit jocul lor, dar in fond rezultatele din fiba faceau sa trecem mai usor peste faptul ca nu mai putem lua campionatul si cupa n-am vazut-o. Chiar daca nu iesim din competitie cu coada intre picioare, cu prestatii jenante, este cel mai slab sezon de fiba din ultimele 3. Sunt de acord ca echipa are suisuri si coborasuri si in fiba, nu putem sa ne asteptam nici noi sa intram mereu in top 8, dar nu cumva sezonul asta era suisul?

    cu 1 an în urmă (08.02.2023)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      dezamagire?
      Chiar daca nu s-a calificat mai departe eu nu consider ca a fost un sezon slab. Stiu ca pt suporteri e greu de digerat ratarea calificarii, dar eu consider ca Oradea a performat in acest an. S-a confruntat cu echipe bune si foarte bune din campionatele Bulgariei, Ciprului, Belgiei, Germaniei, Frantei si Poloniei. A iesit pe minus doar din dubla cu polonezii. Nu mi se pare ca a dezamagit. Calificarea nu s-a pierdut in Cipru ci la meciul de acasa cu polonezii. Atunci acestia au prins o seara de vis la 3pcte (nu au mai repetat prestatia in acest sezon). Si daca batea Oradea in Cipru tot nu se califica pt ca ar fi fost egalitate in 3 si la cosaverajul meciurilor directe statea cel mai rau tocmai pt diferenta de scor din partida de acasa cu polonezii.
      Eu consider ca aici nu era vorba de noroc pt Oradea daca bateau polonezii. Au fost clar cea mai buna echipa din grupa si era normal sa bata. Rezultatul de aseara a fost o surpriza, asa ca eu as zice ca a avut ghinion.
      Oricum merita felicitata echipa pt parcursul european!

      cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Jordan 23
      100% de acord cu ce ai scris acolo, echipa arată infinit mai bine decât sezonul trecut, transferurile făcute par a fi inspirate, am avut ghinion mare în faza a doua de EuropeCup unde am prins paradoxul ca noi să batem de două ori pe Bamberg, Bamberg pe polonezi și polonezii pe noi... Polonezii au fost efectiv o nucă mult prea tare pentru noi
      Sperăm să nu mai avem accidentări majore sezonul ăsta, că dacă se întâmplă vreuna la un jucător principal mi se pare că suntem foarte descoperiți... Carter la cât de rău șchiopăta aseară mai repede de luna mai nu îl văd să revină...
      Să vedem ce facem în Cupă în weekend...

      cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      Dezamagirea vine tocmai pe fondul discrepantei dintre jocul prestat si rezultatele obtinute, cu o comparatie directa cu sezonul trecut. Chiar daca, na, nici jocul nu a stralucit neaparat in aceasta grupa din top 16 (decat impotriva nemtilor). Cum ai spus, nu ne puteam califica numai daca castigam cu keravnos, constanța europei, ci trebuia sa fim si competitivi in duelurile cu anwil, in care am reusit fix 25 de minute decente in 2 meciuri, ceea ce e foarte frustrant, deoarece duelurile brose-anwil ne-au aratat ca diferentele de valoare nu sunt asa mari. Iar ghinionul care a fost si el prezent in aceasta grupa din mai multe puncte de vedere, din pacate nu ajuta la dezamagire, pentru ca, cum ziceam, acesta era sezonul in care eu cred ca puteam reusi cea mai buna performanta in fiba cu tot cu ghinioane, excluzand cel din pandemie. Eu unul il privesc ca pe o exceptie. Nu am mai vazut la noi un joc asa bun in ultimii 5 ani, de cand urmaresc, si nu ma astept sa mai vad o vreme, dar sper sa ma insel. Altfel, haideti cu cupa!

      cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    dezamagire
    nu avem cum sa nu fim dezamagiti ... daca anii trecuti am ajuns si pe locul 3 si in sferturi, cu loturi mai slabe decat cel de acum, era normal sa ne dorim sa depasim performantele de anii trecuti
    mai ales ca incepusem foarte bine faza a doua, cu victorie la bamberg, dar au urmat infrangerile cu anwil (acasa) si keravnos si nu am mai recuperat ... in champions league si fiba nu iti poti permite mai multi pasi gresiti, pentru ca nu mai ai cand sa recuperezi
    inainte de ultimul meci din prima faza, cel de la mechelen, cand deja eram 99,99% calificati, facand calcule se constata ca, daca am fi pierdut meciul respectiv, am fi avut o grupa mai usoara, practic luam locul lui cholet in grupa craiovei ... nu stiu daca cineva din staff s-a gandit vreun moment la acest aspect, dar faptul ca echipa nu a mers pe ideea asta personal ma bucura, chiar daca ulterior lucrurile nu au fost in favoarea noastra

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!