Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea obține o victorie la un scor neverosimil în fața lui Dinamo

CSM Oradea obține o victorie la un scor neverosimil în fața lui Dinamo

Astăzi, 17 septembrie, grupa B de calificare la Final 8-ul Cupei României s-a încheiat cu duelul dintre CSM CSU Oradea și CS Dinamo București. Zilele trecute, ambele formații au fost învinse la scor de U-BT Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

CS Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Alexandru Moroșanu

Neal și-a continuat evoluția foarte bună din duelul cu U-BT Cluj-Napoca și a marcat rapid două triple, setând tonul pentru formația sa. Colegii lui i-au luat exemplul și au dominat în ambele părți ale terenului, iar scorul a devenit 13-0, moment în care Sotiris Manolopoulos și-a utilizat primul time-out. După reluarea jocului, Mandache a înscris primele puncte ale „Câinilor Roșii” și apoi Alexandre Maticiuc a marcat un coș de la distanță. Cu toate acestea, trupa lui Cristian Achim a continuat să domine întâlnirea și, după primul sfert, conducea cu 30 la 6.

Oaspeții au început mai bine sfertul secund, câștigând duelurile cu rezervele lui CSM Oradea și realizând un parțial de 6-2. Toddrick Gotcher, cu un and-one, a dat semnalul revenirii pentru bihoreni, care au revenit la intensitatea din primele zece minute. Aceștia au profitat de faptul că Dinamo nu s-a putut baza pe Shaquillo Fritz, Zarko Djuric și Sean Evans și au dominat lupta sub panou. Drept urmare, la pauză, diferența de pe tabelă era de 42 de puncte: 56-14.

După revenirea de la vestiare, Tarolis a reușit cinci coșuri la rând, iar diferența de pe tabelă a crescut la peste 50 de puncte: 67-16. Elevii lui Achim nu au ridicat piciorul de pe accelerație în niciun moment și, înaintea actului decisiv, conduceau cu 89 la 31. În ultimele zece minute, bihorenii au continuat să domine, izbutind să obțină o victorie la un scor neverosimil: 121-39.

Vom reveni cu detalii legate de principalii marcatori ai partidei.

*foto: Facebook – CSM Oradea

58 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)))))
    Recunosc, nu am fost la meci, nu stiu ce s-a intamplat, dar ori a fost mana lui Dumnezeu in capul fiecaruia ori cel mai mare blat din istoria baschetului Romanesc. Sa ma lamureasca cineva, a jucat soferul de autocar?

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • varu silvois:

      Mai mult că sigur
      Va mai fi o întâlnire de gala cu UBT, probabil e mai frumos așa!

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FENOMENAL
    Există Moș Gerilă !
    Recunosc că nu am văzut decît vreo 2-3 minute din sfertul 3 ( pînă a început meciul de BASCHET din finala Supercupei Spaniei ). Dar din ce am văzut, clar nu cred că vreun suporter din Oradea se îndoiește de capacitățile managerialo-tehnico-tactice ale lui Sere și/sau Achim. Cu atacul, dar mai ales cu apărarea ( în care Dinamo a ratat de trei ori la rînd singuri sub panou ) arătate în acele minute, cred că Oradea nu va avea probleme pînă în minutul 43,72 din finala BCL.
    Pe de altă parte, așa cum am spus, ferebeul merita o "răzbunare" pentru nedreptatea tragerii la sorți.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • bela57 :

    excelent comentariu ...
    David Istrate din pacate se face de ras, prezentand meciul ca pe unul normal, chiar justificand evolutia lui Dinamo prin lipsa a 3 jucatori . In rest, " elevii lui Achim nu au ridicat piciorul de pe acceleratie " si iata ce pe mai toti este un blat ordinar, pt dl . Istrate este o victorie normala, ce-i drept, la o diferenta neverosimila .

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Epoca de piatra
    Cu asa meciuri sportul romanesc o sa ramana pentru totdeuna in epoca de piatra. Totul a fost gresit aici, de la data aleasa, la locatie, la Oradea Vs UBT.

    Profund incorect si pentru echipa care ar fi trebuit sa participe pe drept la final 8. Nu stiu care este dar baietii probabil simt ca s-au dus degeaba la sala si mai degraba faceau complet altceva cu viata lor.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    În seara asta csm oradea a livrat...
    ...o flegmă zemoasă în ochii tuturor suporterilor baschetului din România. Cu largul concurs al lui dinamo. Nu știu cum de se suportă niște jucători de la ambele echipe după asta. În special oradea. Au pus pe ei atâta jeg după meciul ăsta cât n-o să curețe tot săpunul din supermarket.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Îți recomand
      Sa faci plângere penală in rem pentru a se clarifica situația cu blatul.
      Astfel flegma morala va fi stearsa.
      Nu sunt ironic.
      Dar eu nu am dovezile necesare pentru reușita unui astfel de demers.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Felicitări Oradea
    A dovedit că este o echipă care dă tot ce este nevoie ca să câștige! Fanii orădeni pot să fie mândri! Felicitări și d-lui Sere care a dovedit, încă odată, calitatea sa de conducător integru, adaptat perfect la realitățile baschetului românesc!

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • MOp1 :

    O prostie
    Cupa Romaniei este o prostie, cel putin in prima faza. Grupele alese prost, fara capi de serie. Meciuri mizerabile in a treia zi, Oradea, Constanta si Brasovul s-au intrecut pe sine si au castigat "neverosimil".Ar trebui regandit din temelii formatul.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • MOp1:

      O prostie
      Cupa Romaniei este o prostie, cel putin in prima faza. Grupele alese prost, fara capi de serie. Meciuri mizerabile in a treia zi, Oradea, Constanta si Brasovul s-au intrecut pe sine si au castigat "neverosimil".Ar trebui regandit din temelii formatul. Si pedepsiti cei care au participat la cele 3 meciuri.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Ioi da câtă frustrare di pă Someș
    No, aici o să îmi iau hate mare pentru asta, dar de unde frustrarea asta EXTREMĂ legată de blat din partea voastră, suporterilor de la U BT, care ați obținut calificarea cu două victorii? Dacă erau suporterii altor echipe care stăteau la mila rezultatelor sau a treia echipă de lucky loser mai înțelegeam, dar de la voi clar nu...

    Mai degrabă mulțumiți FRB-ului pentru modul de organizare a cupei României, de la tragerile la sorți până la formatul ăsta de doi bani că se iscă situații de genul, că dacă era un format civilizat nu se ajungeau la faze de genul...

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Așa este meștere
      Dacă în vocabularul tău frustrat = indignat, sau poate stupefiat, posibil surprins, atunci da, suntem frustrați. Așa că n-ai de ce să te temi că vei lua hate.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Blat
    Nu se pune problema sa nu fi fost blat. Toata lumea sare in capul Oradiei pentru ca s a calificat dar cand au fost trase la sorti grupele lumea tacea, nu avea nimeni nimic de comentat atunci. In al doilea rand nu remarcam si rezultatele celor de la constanta si corona? Meciuri care la randul lor au influentat diferenta de scor de la Oradea. Iar legat strict de clujeni care si pe fb si aici par sa fie cei mai afectati de acest meci, cand noi ne plangeam anul trecut de arbitrajul din finala spuneati ca rezultatul a fost corect. Atunci asa este corect sa fie si acum, Oradea sa mearga mai departe alaturi de Cluj. Pe noi de altfel nu prea ne intereseaza parerea altora, ne am calificat si aia e pana la urma. Seara faina tuturor.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Meci
    Am câteva nedumeriri:
    1. de ce e Oradea "jegoasa" pt ca nu s-a oprit indiferent de jocul adversarilor
    2. de ce e vina Oradiei ca antrenorul lui Dinamo a considerat ca nu merita sa forțeze intr-un meci fără miza pt ei
    3. de ce doar suporterii Clujului sunt revoltați
    4. de ce sunt revoltați suporterii Clujului pt meciul Oradiei dar nu au nici o reacție la meciul Constanței sau al Coronei
    5. dacă suporterii clujeni considera ca Oradea trebuia sa se oprească și aa nu ajungă la +80, de ce nu au considerat ca și Clujul trebuia sa se oprească când a trecut de +20 pt ca era deja calificata cu o victorie asupra Oradiei(Dinamo nu putea pune probleme)

    Eu am fost la meci. suporterii clujeni care comentează nici măcar nu au văzut meciul!

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Daca
      imi permiti, am eu un raspuns la toate intrebarile tale : foarte bine ati facut ! Ati dejucat jocul Constantei si al Brasovului ! Sau invers. Dar mai ales "jocul" ferebeului. Multumit ?

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Snake:

      gabriel.eftimie
      Îmi permit sa îți răspund eu:
      Sunt tot aceasi indivizi ( care fac Oradea jegoasa … etc ) care îl apreciază și îl au ca și model in baschet pe “ Ranga Boy “ sunt exact aceleași persoane care ne arătau cum defapt vina anul trecut la incident era a lui Sere, Achim , suporterii…. eventual primarul 🫣
      Deci nu merita sa le citești comentariile , sunt penibili pentru ca atât pot si atâta educație au primit.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Barnette:

      Gabriel.Eftimie
      Hai sa fim serioși si sa recunoaștem ca scoru asta pute pana la Cluj, ca suporter orădean o spun. Indiferent ca fost intradevar blat sau nu, tot ca blat va rămâne în mentalul colectiv și e normal sa fie asa.
      Și noi am fi spus la fel dacă era Clujul în cauza, indiferent ca ne impacteaza pe noi sau nu.
      Una peste alta, ca orădean, rămân cu un gust amar. Nu vreau sa câștig asa, nu în acest campionat în care e doar Cluj și noi care încercăm (doar încercăm) sa ne luam la trântă cu ei.
      Sa vina cupele europene (Europe Cup) sa vedem de ce suntem in stare

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Doua intrebari
      1. Cat de rupt de realitate trebuie sa fii ca suporter oradean sa sustii ca nu a fost vorba de blat, cand Dinamo a terminat primele doua sferturi in single digits?
      2. Cat de paralel cu baschetul sa fii sa zici ca un meci in care ambele echipe sunt la 1-1, cu castigatoarea potential calificata (in functie de rezultat) si invinsa garantat eliminata, e "un meci fara miza"?

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @mihaita
      Imi cer scuze dar in faza cu paralelul, esti in ofsaid.
      Pe cuvantul tau ca tu ai crezut ca Dinamo, cu pivotul accidentat in meciul cu Cluj, avea cea mai mica sansa sa invinga Oradea la peste 25 de puncte? (atat ar fi avut nevoie ca sa aiba sanse teoretice, iar dupa rezultatele de ieri ar fi avut nevoie de 36 puncte diferenta). Serios???
      Daca ai fost serios atunci te rog sa ma scuzi pt raspuns.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      da
      Singura greseala din comentariul anterior, si pe care mi-o asum, e ca am zis ca ambele echipe erau la 1-1 cand ar fi trebuit sa spun 0-1. In rest, tot ce am spus imi asum in continuare. Faptul ca Dinamo avea sanse minime spre zero sa bata Oradea, sunt de acord. Dar de la asta la a termina doua sferturi cu mai putin de 10 puncte marcate, si sa pierzi la o diferenta de peste 80 de puncte, e cale lunga, Atat de lunga incat pute pana la Cluj, vorba unui alt membru. Daca fanii oradeni si-au pus ochelarii de cal si si-au bagat degetele adanc in urechi, e problema lor. Nici macar n-au facut-o toti, sunt inclusiv oradeni pe aici carora le pute. Dar nu poti avea pretentia sa faca toata tara acelasi lucru.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Hate
    Singura chestie care mă indignă puțin în toată ura asta a voastră e că și noi, publicul, suntem pe deplin vinovați pentru prestația de azi. O bună parte din comentarii cam așa îmi sună.
    Citez pe concitadinul tău @ C S: "Fanii orădeni pot să fie mândri!". Păi și ce vrei să facem? Să ne cerem scuze că ne susținem echipa locală, să ne fie rușine, cum putem face așa ceva? Ar trebui să mergem de acum încolo la toate meciurile în alb-negru și să cântăm "Slavă ție, studenție", poate ne mai iese jegul de sub unghii? Să fim serioși... Nu e o chestie mândră ce s-a întâmplat azi, da nici să cazi în extrema aialaltă nu e bine, că cine-i orădean automat îi devină pentru ce s-a întâmplat. :)

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Atat se poate
      Daca le ceri mai mult, n ai cu cine. Noi suntem de vina ca n am intrat pe teren sa oprim meciul sau ca nu am injurat calificarea. Daca adversarul face un pas inapoi trebuie sa facem si noi si sa ne oprim din joc. Clujenii sunt mai frustrati decat toti suporterii echipelor la un loc 😂

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      :))
      Ce frustrare visezi? 7 trofee in ultimii 3 ani, grupe Eurocup, voi 0. Nu e nimeni frustrat, doar scarbit de blat/non-combat-ul lui Dinamo.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Am fost in sala la Oradea
    In toate momentele penibile legate într-un fel sau altul de meciurile cu miza pt Oradea și Cluj.
    Am fost și azi.
    Pentru blat e nevoie de cineva care nu vrea sa câștige . De ce? Pentru ca nu are miza pentru ei, pentru ca nu ii interesează sau pur și simplu sa facă un favor unei echipe . Implicarea echipei de la Oradea se poate face dacă se dovedește (nu prezuma) ca au cerut asta celor de la Dinamo. Nu știu .
    Nu zic da sau ba.

    Nu cred ca face bine reluarea unor polemici fără rost bazate pe prezumții . Sa nu uitam ce urâta a fost toată discuția de la final de sezon cu compoziția chimica a materialului din accesoriul de șantier al domnului de la Havana.
    Hai sa fim suporteri și sa nu ne mândrim ca noi dam mai mult pe shorma in orașul nostru.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Am fost in sala la Oradea
    In toate momentele penibile legate într-un fel sau altul de meciurile cu miza pt Oradea și Cluj.
    Am fost și azi.
    Pentru blat e nevoie de cineva care nu vrea sa câștige . De ce? Pentru ca nu are miza pentru ei, pentru ca nu ii interesează sau pur și simplu sa facă un favor unei echipe . Implicarea echipei de la Oradea se poate face dacă se dovedește (nu prezuma) ca au cerut asta celor de la Dinamo. Nu știu .
    Nu zic da sau ba.

    Nu cred ca face bine reluarea unor polemici fără rost bazate pe prezumții . Sa nu uitam ce urâta a fost toată discuția de la final de sezon cu compoziția chimica a materialului din accesoriul de șantier al domnului de la Havana.
    Hai sa fim suporteri și sa nu ne mândrim ca noi dam mai mult pe shorma in orașul nostru.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Havana
      Clujenii inca dau vina pe noi ca am provocat un om cu probleme mintale 🤣🤣 jucator pe care l au aparat cand a incercat sa bata cativa oameni. Dar in rest e ok, noi trebuie sa luam masuri la un astfel de meci, ei sa pastreze un derbedeu in echipa:)) mai bine si ar vedea fiecare echipa de problemele ei ca nici pe noi nu ne intereseaza ce fac altele.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Nu mai are rost
      Ce a fost, a fost.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Felicitări Sere
    Daca nu merge cu arbitrii, rezolvam cu echipa adversa. Meciul de azi este mizeria sezonului 2023-2024. Sau măcar speram asta. Daca ai reușit să arunci cu gunoi în echipa orădeană, oare te-ai gândit și cum o vei spala? Sa nu mai zicem de dinamoviști, care au devenit slugile tale.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Fii serios
      Sere nu are absolut nici un amestec ! Numai "frustrarea" suporterilor clujeni ( poate si sibieni ) si supararea specialilor oradeni pe Achim au facut ca jucatori sa manince jar. Trebuie subliniat ca daca Brasovul si-a luat masuri din prima, Constanta s-a trezit doar in sfertul 4, iar Pitestiul inca nu s-a trezit. In rest, progresam, nu ?

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Blat
      Pt blat e nevoie de dovezi, până acolo rămâne prestația penibilă din cele 3 meciuri (că nu doar Dinamo e problema)
      Din păcate nu ai dovezi împotriva câștigătoarelor - și nici nu se puteau da la o parte / opri pt că adversarii fac figurație!
      Prin urmare, pentru ce s-au întâmplat azi frbul trebuie să-și tragă o palmă și să schimbe sistemul. Și dacă vrea sa de-a dovada de corectitudine, se pot aplica amenzi/suspendări pentru noncombat (a mai fost un caz la juniori)
      Daca apar alte dovezi de blat, atunci suspenzi toate participantele la blat, dar până la dovada rămâne doar noncombatul penibil al celor 3 - și ele sunt cele care trebuie suspendate, și pt a evita alte episoade similare

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Comentariu din care reiese ca dumneata rsti supărat
      Ca ceilalti domni conducători ai echipelor amintite nu su fost suficient de smecheri, de "infractori", mai vrednici in aceste lucruri obscure decat Sere.
      Oare astfel de conducători am vrea?
      Oare acest domn numit Sere chiar asa o fi? Chiar "i-a făcut" pe toți si te-a supărat si pe dumneata?
      Daca ai astfel de așteptări si de la ceilalți care s-au trezit tarziu...ce sa zic? Înțeleg ca nu ai ținut cu Sere.
      Apropos eu tin cu CSM Oradea.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Nedumerire
    Oare de ce s-au aprins așa unii din fanii orădeni la postarea mea în care am spus că pot să fie mândri de victoria obținută?

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Nu meriți
      Niciun răspuns

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @C S
      Pentru că e hate ieftin, generalizat la intregul public al CSM-ului... Dacă nu ai fost în stare să clarifici nelămurirea, uite aici un răspuns. Dacă încă ești nelămurit, atunci mai mult de atât nu are rost să îți zic...
      N-aș avea treabă dacă ar fi un comentariu pertinent, dar nu e...
      Apropo, pentru toți cei care au comentat "fără perdea pe aici", nu ar trebui să o faceți și la celelalte două meciuri cu diferențe astronomice? Sau sunt exonerați de la ură și instigare? Dați copy-paste la ce ați scris aici și modificați din Oradea în Brașov și Constanța, ca să fie echitabilă toată treaba.
      Cinste lui @razv-an, astfel de comentarii fac diferența dintre cei care gândesc corect și cei care gândesc cu dosu'. Ca să fiu și eu nesimțit. ;)

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Bine zis
      Ai făcut un hate ieftin
      La asta nu meriți niciun răspuns
      Eu nu am fost nesimțit
      Dacă consideri ca ai fost nesimțit îmi cer iertare dacă eu am cauzat asta.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Sincer
      Nici nu așteptam din partea orădenilor care au postat până acum. Sunt aceiași care i-au făcut în toate felurile pe TOȚI suporterii lui U, în cazul Guzman, deși am fost mulți care am condamnat comportamentul lui Karel. De la voi nu a fost UNUL să considere că Markovici a greșit și el. Așa-i că este deranjant să fii băgat în aceiași oală și să se arunce anatema pe întreaga colectivitate? Să auzim numai de bine!

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Da sincer
      Ai câteva erori în răspunsul tău, @SC. Nu toți orădenii , eu unul cel puțin mă regăsesc în această categorie, au generalizat publicul vostru în cazul Guzman, te rog să cauți în arhiva articolelor legate de incidentul respectiv...
      Iar legat de Markovic(aici clarifică la care dintre ei te referi, ca să nu existe confuzie), deși rămân la opinia că niciunul dintre ei nu au greșit cu nimic. Dacă te referi la jucător, am spus-o și atunci că clinch-urile au fost și vor fi întotdeauna parte din sport, nu există sport unde să nu fie tachinări și alte tertipuri pe care adversarii să le folosească între ei, dacă nu stai bine cu psihicul ai pierdut din secunda 1, dar aici nu mai revin la subiect că nu este deloc cazul.
      Așa că +1 răspuns incoerent. Toate cele bune!

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Vorba ceea:"Tot nu pricep!"
      Mă iertați! Se pare că pricep mai greu. Mă bucură faptul că ați avut răbdare și mi-ați explicat că tot ce face Oradea este corect! Buuun! Păi atunci de ce va deranjat faptul că am zis că puteți fi mândri și mi-ați făcut nesimțit? În comunitatea voastră "nesimțit " este un apelativ de apreciere? În cazul acesta vă transmit toată aprecierea mea! Nesimțiților!

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    @Raul
    Mi-a plăcut mult și apreciez postarea ta în care ne arăți că pe suporterii orădeni nu-i interesează deloc ce se întâmplă la alte echipe. Recitind comentariile din sezonul trecut și comentariul tău de acum îmi dau seama ce multă dreptate ai!

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Blat
    Un blat implica o intelegere intre 2 echipe. Un non-combat din partea uneia nu intra in categoria blat.
    E usor sa faci scenarii, ca Sere a rezolvat cu Dinamo. De unde pana unde are Sere relatii cu Dinamo? A fost voreba de bani? Daca da, atunci e grav. Insa asta trebuie si probata. Pt ca asa e usor si pt mine sa spuns ca anul trecut Cuic a fost "smecher" si a rezolvat "non-combatul" aceleasi echipe Dinamo in meciul cu Steaua. Asa a reusit si Clujul transformarea dintr-o echipa eliminata clar intr-una sigura de calificare.

    Deci : la Oradea e sigur blat iar la Cluj miroase a trandafiri.

    Mare e "iubirea" asta dintre Cluj si Oradea.

    Inchei cu citat dintr-un articol din 12.09 : "O ultimă problemă a acestui format pe care doresc să o menționez în acest articol este că echipele pot să ajungă în situația în care să nu mai fie motivate să lupte. În cazul în care o grupare pierde primul joc la o diferență mare, aceasta nu va mai fi ambiționată să joace la capacitate maximă în meciul al doilea"

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • varu silvois:

      intamplator
      am fost printre primii ce am remarcat acest rezultat si am postat cateva randuri. Eram ferm convins si era de asemenea evident, ca vor fi polemici, unele luari de pozitie mai acide si asta pentru ca odata ce ai invins Oradea la ea acasa iti vine mai greu sa accepti ca pe aceasta echipa va trebui sa o invingi din nou in Cupa Romaniei, poate chiar in finala sau ..... mai devreme si poate tot la Oradea! Insa, ca sa inchei pasnic si optimist pentru noi, suporterii clujeni, CE POATE FI MAI FRUMOS DECAT SA MAI INVINGI ODATA....SI INCA ODATA! nUmai U, mai ales ca mere!

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @gabriel
      No comment... la paralela facuta intre calificarea lui U ( foarte norocoasa, prin intermediul Stelei prietena de o viata a lui Dinamo, in meciul doi din grupa - remember) ) de anul trecut si cea a Oradiei de anul asta ( calificare absolut pe bune in meciul 3 la concurenta cu Constanta si Brasov ) foarte tare. Eu zic ca nu este tirziu sa te apuci de scris romane SF sau cine stie poate o faci deja si atunci imi cer scuze.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Federația
    Să vedem cum iese FRB- ul din toată tărășenia asta. Acu'-i acu' ! Carmen, fii bărbată !

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Sugestie
    pentru cele trei echipe "amortite", cu Dinamo in frunte: data viitoare faceti o cerere sa va lase FRB sa trimiteti o echipa de fete sa va reprezinte. Daca federatia oricum schimba regulamente in timpul competitiei si oricum nu mai exista nimic sportiv in ce se intampla aici ci doar spectacol grotesc, de ce nu?

    Daca se va tine un All Star Games sezonul asta Oradea nu are rost sa aiba reprezentanti ca deja a marcat toate punctele necesare unui astfel de meci. Ma gandisem sa ma uit la inregstrarea meciului lor cu Dinamo dar am renuntat.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • bruzli :

    blat cluj
    Avand in vedere cum a jucat Oradea cu Dinamo, eu zic ca meciul cu Cluj-Oradea a fost blat, oradenii i-au lasat pe clujeni sa castige, ca sa poata merge ambele echipe mai departe :)

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • Bihor :

    regretabil
    anul trecut am fost martorii momentului guzman, iar felul in care clujul (ma refer atat la club, cat si la o buna parte din suporteri) s-a pozitionat fata de acel huligan a fost o pata greu de sters de pe obrazul clubului ... pentru mine e inexplicabil cum au preferat sa asocieze imaginea clubului cu un individ cu un asemenea comportament ... un jucator e trecator, dar pata va ramane mereu ...
    in fine, e treaba clujului cum a gestionat situatia aceea si implicit si-au asumat deficitul de imagine ...
    a urmat apoi randul federatiei, care s-a grabit si ea sa ”albeasca” huliganul, dandu-i o sanctiune derizorie si ambigua, comunicand ca acesta nu putea sa joace in meciul cu oradea abia dupa ce s-a stiut ca acel meci nu mai avea nicio miza ... oricum, federatia a mai gasit de cuviinta sa iasa in prim-plan la meciul 3 al finalei, cand brigada de arbitri a fost ”prietenoasa” cu clujul, exact in momentul in care avea cel mai mare nevoie de ajutor ...
    in tot acest context, fara a sterge din regretul ca am pierdut un titlu de care am fost foarte aproape la un moment dat, m-am simtit confortabil stiind ca, in lupta cu un adversar cu buget dublu fata de noi, nici nu am beneficiat de ajutorul cuiva si nici nu ne-am patat imaginea in vreun fel ...
    in mod cu totul regretabil, ieri am ales si noi sa ne patam imaginea ... desigur, explicatii exista: ca dinamo nu mai avea nicio motivatie, le lipseau jucatori, existenta unei stari de fronda fata de o federatie ineficienta si lipsita de credibilitate etc. ... oradea poate sa bata dinamo la scor, la diferenta de 20-30 de puncte, dar nu la 80 ... daca dinamo vroia sa limiteze scorul putea sa lungeasca atacurile si sa arunce pe final si cred ca tot reuseau sa adune 39 de puncte, dar noi nu mai aveam acelasi timp la dispozitie pentru a acumula puncte ...
    regret ca si oradea a facut aceasta alegere, de a atinge scopul, indiferent de costurile de imagine, pe care sezonul trecut am blamat-o la clujeni ...

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    A fost sau n-a fost ...
    Urmarid toate comentariile de aici, in special ale suporterilor clujeni, chiar nu inteleg care e problema lor, de ce nu isi vad suporterii clujeni de sustinerea echipei lor ci se preocupa de problemele adversarilor. Observ ca oricat de tare echipa ati avea si oricat de favoriti ati fi tot vine miros de frica dinspre Cluj, Va e frica sa ne mai bateti inca odata sau care e totusi problema ati mai fost voi favoriti si in alti ani si ati pierdut. Lupta se da pe teren si campionatul se joaca pana la capat sau voi ati vrea sa fiti declarati campioni deja dupa definitivarea loturilor. Aveti un aer de superioritate si de invincibilitate, de nu va mai ajunge internetul pentru comentarii. Peste tot doar suporteri clujeni cu dovezile de blat. Cam asta e ce m-a deranjat pe mine din toata treaba asta, atitudinea suportelior clujeni care au vorbit efectiv neintrebati ne nimeni si care nu isi vad de curtea lor ci se uita in curtea vecinilor.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      +1
      Subscriu întru totului ce ai scris aici! Acuma or să vină din tabăra adversă să îți spună că și noi am făcut la fel la cazul Guzman, dar e o diferență notabilă: acolo a fost un meci care a privit direct cele două combatante, față de aici unde Cluj nu are nici măcar cea mai mică legătură cu meciul de aseară!
      Dar mnah, așa suntem românii, nație de desculți care nu știm decât să ne uităm în curtea altora și să dăm cu pietre în alții.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu are treaba cazul
      Cu guzman. Chestii diferite. Pata rămâne:)
      Dar probabil clujenii au reacționat ca 99% din suporterii orădeni aplaudau cu mâini și picioare marele rezultat:). Putini au condamnat victoria la milioane de puncte:).
      Mie personal îmi părea a ipocrizie după ce te executa U la 20 pcte sa va bucurați zici ca euroliga ati luat-o la victoria neverosimila cu Dinamo:). Și apoi vine și Achim cu declarația. Postările pe pag de fb a voastra erau doar de felicitari și aplauze cu ce echipa avion aveți. Nu se teme nimeni de nimic și cu toții ne dorim baschet și eu personal V-am dorit in final8:)

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • Broscoi:

      north.finder si optimiser
      Voi sunteti cu toate tiglele pe casa? Ce conteaza al cui fan esti in contextul actual. Ca sunt fani U Cluj, ca sunt fani CSU si asa mai departe, au avut tot dreptul sa se uite la meci, sa vada una din cele mai mari nesimtiri adresate sportului, nu doar baschetului romanesc si pe urma sa vina sa isi dea cu parerea aici. Continuati sa va bucurati de victorie, poate faceti o parada/inaugurati o piata noua prin oras (Piata 82). Sa va fie rusine, voua si fanilor din Oradea sau de pretitutindeni care nu stiu ce e aia demnitate in sport.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Rusine
      Deci daca adversara face non combat, iar Oradiei ii trebuie o diferenta mare de scor pentru a se califica, cel mai probabil ar fi trebuit sa iesim si sa pierdem 20-0 la masa verde in semn de solidaritate. E clar ca Dinamo a venit cu un singur scop si ala a fost sa nu joace absolut nimic dar hai sa nu exageram sa dam vina pe suporteri ca si au incurajat echipa care pur si simplu juca baschet. Legat de ironia ieftina la adresa orasului, asteptam cu nerabadare metroul din Cluj. Cainele moare de drum lung...

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Demnitate
      Cu asta ne-am lămurit de cand cu bucățile alea roșii de plastic pe care le lovesc sa faca zgomot sau cu sirena cu care au venit la finala. Iar Guzman nu are treaba cu toata povestea, asta se cheamă whataboutism.

      Uite, faza cu Guzman a fost urata, iar faza asta e tot urata. Facem concurs care face fazele cele mai oribile in sport?

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • Broscoi:

      Mai Raul,
      Esti la acelasi nivel cu cei doi de mai sus. Adversara face non-combat? Voit face non-combat, nu? Esti sportiv, antrenor ca sa vii pe teren sa faci non-combat? Au venit jucatorii oradeni pe teren si tare s-au bucurat cand au vazut ca de cealalta parte nu se joaca baschet, cand culmea si adversarii ar fi avut o sansa la calificare. Despre ce vorbim? Mai ai si tupeul sa aduci argumente anemice cum ca voi trebuia sa iesiti din teren ca sa pierdeti din solidaritate. Alte echipe au tras pentru locul 2, plimba ursul si lasa atacurile la orase sau altele ca numai fan al sportului nu esti. Continua sa crezi ca ati castigat, nu intamplator, la cea mai mare diferenta de scor cred din ultimii 20 de ani in baschetul romanesc.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Cred
    1. Toata lumea poate avea o opinie despre orice
    2. Exista o rivalitate mai aparte intre Oradea si Cluj si din perspectiva faprtului ca la ora actuala sunt cele mai bune din campionat
    3. in anumite situatii, sin perspectiva rivalitatii, fanii au reactii speifice in sala sau online fata de advesari, reactii de inteles.
    4. Uneori logica e acoperita de sentimente.

    Inteleg reactia usor exagerata ca volum de comentarii a oradenilor fata de subiectul Guzman, inteleg devotamentul normal al clujenilor fata de jucator, inteleg suspiciunile de balt si inteleg cand oradenii zic ca ar fi putut sa faca daca Dinamo atat a putut sau vrut.
    Totusi sa nu lasam sentimentele de orice fel sa ingroape de tot logica.

    Sa fim suporteri de orice categorie, dar sa fim intai oameni normeli.

    cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      re. Guzman
      Nu esti singurul care intelege volumul de comentarii pe subiectul Guzman (deci pe dinafara subiectului in discutie). Toti il intelegem: alt argument nu au.

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    @mihaitha
    nu cred ca se incearca argumentarea blatului, lucrurile au fost evidente ... oricum majoritatea celor de la oradea care au postat au recunoscut acest lucru ... eu personal regret ca ne-am bagat in situatia asta ... lucrurile stau asa: in perioada recenta baschetul a fost marcat de 2 evenimente neplacute, succedate la scurt timp unul dupa altul, anume guzman si blaturile ... pentru noi, oradenii, nu ar fi nicio problema daca fata de blaturile recente si-ar arata nemultumirea / indignarea un observator obiectiv, consecvent in a combate orice derapaje sau iesiri in decor (indiferent de cine sunt facute, chiar si ale propriei echipe), insa este ofensator sa vedem cum cei mai vehementi si mai vocali in situatia de azi sunt tocmai cei care s-au facut scut in jurul unui huligan ... nu poti azi sa vii si sa dai lectii de morala, cand ieri te dadeai peste cap sa justifici un comportament huliganic ... asta e singura legatura intre cele 2 episoade

    cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Concluzie
      Deci. pe scurt, e din categoria "cine esti tu sa imi comentezi ca ma imbat ca porcul, ca si tu fumezi!"

      cu 7 luni în urmă (20.09.2023)
    Raspunde
  • Legend :

    Problema
    Este că federația are niște reguli care nu ajută. Tu încerci să aduci jucătorii români la nivelul campionatului și uite rezultat. Fie echipele o pun de un blat fie în cazul celălalt, nu a fost blat și Dinamo pierde fix din cauza eșecului federației. De fapt este strict vina frb aici pentru că permite astfel de rezultate. Nu poți să pierzi la astfel de diferențe clar sistem viciat.

    cu 7 luni în urmă (19.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!