Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea primește vizita celor de la CSM Constanța în ultimul meci de acasă în 2023

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.12.2023

CSM Oradea primește vizita celor de la CSM Constanța în ultimul meci de acasă în 2023

CSM Oradea se pregătește pentru ultima reprezentație în fața propriului public din acest an. Leii Roșii vor primi vizita celor de la CSM Constanța într-o dispută programată sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18:00.

Disputa din tur dintre cele două echipe s-a încheiat cu o victorie muncită pentru vicecampionii României. Elevii lui Cristian Achim au condus autoritar preț de trei sferturi, intrând cu un avantaj de 19 puncte în ultimul parțial. Marinarii au revenit pe final și le-au dat emoții adversarilor, dar la final au cedat la șase lungimi: 75-81.

Erick Neal a afost atunci cel mai bun jucător de pe teren și a fost la un pas de double-double, totalizând 21 de puncte și 9 pase decisive. Tot 21 de puncte a avut și Kris Richard, iar Donatas Tarolis i-a urmat pe cei doi colegi ai săi cu 19.

Abia al patrulea marcator al meciului le-a aparținut gazdelor de la malul Mării Negre. Rolland Torok a avut una dintre cele mai bune prestații stagionale și a adunat 18 puncte. Bryan Griffin a fost în double-double, cu 13 puncte și 14 recuperări.

Cele două formații au mai avut parte de un duel memorabil la Constanța, în Final Eight-ul Cupei României din sezonul trecut. Atunci, bihorenii și-au asigurat biletele pentru finală datorită unui succes cu 81-73, la capătul unui joc în care cei mai buni oameni de pe teren au fost doi baschetbaliști ce evoluează acum în străinătate: Mark Ogden și Nate Johnson.

Orădenii parcurg o formă excepțională în campionat, unde nu au mai pierdut de la primul meci disputat,  66-79 cu CSU Sibiu. Alb-roșii se clasează pe primul loc în grupa A, cu un bilanț de 10-1. De asemenea, în acest timp, trupa lui Cristian Achim și-a asigurat și calificarea în Top 16 în FIBA Europe Cup. În această fază, Leii Roșii stau cu 1-1 bilanț, după victoria cu Leiden și eșecul cu Niners Chemnitz.

De partea cealaltă, Gladiatorii din Tomis duc o luptă aprigă pentru a își asigura calificarea în Top 10. Elevii lui Dan Fleșeriu au un bilanț de 6-6, după ce au pierdut șase dintre ultimele nouă meciuri. Contracandidatele directe sunt CSM Târgu Mureș (7-4), CSU Sibiu (6-5) și SCM U Craiova (5-6).

Erick Neal este principalul realizator al celor de la CSM Oradea, cu medii de 13.7 puncte și 7.5 pase decisive, capitole la care este lider pentru echipa sa. La recuperări se remarcă Bobo Baciu, cu 7.5 pe meci.

De partea cealaltă, Bryan Griffin este MVP-ul constănțenilor până la acest moment, datorită mediilor sale de 13.9 puncte și 8.7 recuperări. Jorden Duffy este principalul pasator al echipei, cu 5.5 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSM Oradea și CSM Constanța are loc sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!