Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea primește vizita lui CSM Târgu Jiu în etapa a doua din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

CSM Oradea primește vizita lui CSM Târgu Jiu în etapa a doua din Liga Națională

Într-un meci desfășurat marți, 5 octombrie, la ora 20:00, CSM Oradea primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu. Cele două echipe vin după rezultate diferite în prima rundă a Ligii Naționale.

CSM Oradea a câștigat duelul cu Dinamo București din prima etapă, însă prestația elevilor lui Cristian Achim a fost doar pe jumătate satisfăcătoare. Bihorenii au fost conduși la pauză de bucureșteni, cu scorul de 40-37. Sferturile 3 și 4 au fost mult mai prolifice pentru Oradea. Vicecampionii României au reușit să întoarcă soarta partidei și să se impună de o manieră categorică, cu scorul de 77-61.

Victoria din deplasare a mai spalat puțin rușinea produsă de eliminarea surprinzătoare din Cupa României, împotriva celor de la SCM U Craiova. Gavrilovic declara după victoria din returul cu oltenii că speră ca echipa să repete prestația respectivă. Se pare că orădenii s-au mobilizat la nivelul optim.

În partida din Ștefan cel Mare, Garlon Green a fost cel mai bun marcator al celor de la CSM Oradea, cu 16 puncte. Pe lângă acestea a bifat și 4 recuperări și o pasă decisivă. Alți jucători ce s-au făcut remarcați au fost Bobe Nicolescu (13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive), Alex Gavrilovic (15 puncte și 6 recuperări) și Stephen Holt (15 puncte și 5 recuperări).

În decursul acestei săptămâni, trupa lui Cristian Achim și-a aflat și al treilea adversar din grupele Europe Cup. FC Porto a trecut de Ironi Ness Ziona și li se va alătura lui CSM Oradea, Szolnoki Olaj și Legia Varșovia în Grupa H a competiției.

CSM Târgu Jiu nu a opus prea multă rezistență în prima etapă din noul sezon, împotriva călăului orădenilor din Cupă: SCM Craiova. Gorjenii și-au ținut adversarii aproape doar în primul sfert, însă din acel moment Craiova s-a distanțat decisiv și a câștigat cu 73-58.

Principalele capitole la care Târgu Jiu a pierdut serios în fața craiovenilor au fost cele ale mingilor pierdute și ale punctelor înscrise în urma recuperărilor ofensive, lucru semnalat și de secundul Claudiu Alionescu, într-un interviu ce a avut loc la finalul partidei de pe teren propriu.

Cei mai prolifici jucători din tabăra gorjeană au fost Muhammed Ahmed cu 14 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac și Kevin Allen cu 12 puncte, 13 recuperări, dar și 6 turnovers.

Ambele dueluri din sezonul trecut au fost castigate de CSM Oradea (90-65 și 85-63), iar toate semnele duc către o altă victorie a bihorenilor. Partida va fi televizată pe DigiSport 2 și LookSport și va putea fi urmărită și pe FRB TV.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!