Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea primește vizita lui CSM Galați în etapa a 16-a a Ligii Naționale

CSM Oradea primește vizita lui CSM Galați în etapa a 16-a a Ligii Naționale

CSM CSU Oradea va juca miercuri, 18 ianuarie, pentru a șaptea oară pe teren propriu în Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul cu CSM Galați contând pentru etapa a 16-a.

„Leii roșii” au cea mai lungă serie activă de victorii în Liga Națională, unde prin succesul de la Constanța au ajuns la 11 meciuri la rând fără înfrângere și stau cu 12-1 bilanț pe prima poziție a Conferinței B. Indiferent de rezultatele ultimelor trei partide pe care le au de disputat înaintea trecerii în Top 10, jucătorii lui Cristian Achim și-au asigurat primul loc în această grupă din faza inaugurală a Ligii Naționale.

Dunărenii sunt într-o situație diferită, cu 8-5 bilanț aflându-se în lupta pentru calificarea în Top 10 alături de alte cinci echipe. CSM Galați sosește la Oradea după ce a disputat șase meciuri la rând pe teren propriu și o să fie astfel la prima deplasare din 4 decembrie 2022 încoace, când a jucat la Voluntari și a cedat cu 81 la 102. Galațiul stă bine per total în deplasare, având 4-2 bilanț și o medie de peste 83 de puncte pe meci.

În tur s-a încheiat cu 84 la 75 pentru CSM Oradea, sfertul al doilea reprezentând perioada în care bihorenii au marcat cele mai multe puncte (30). Nikola Markovic a reușit cu acea ocazie un season-high de 22 de puncte, Oradea terminând însă cu 13 assist-uri, cel mai mic număr al echipei în actuala stagiune a LNBM.

Ofensivele celor două echipe sunt printre cele mai bune din campionat, Oradea fiind a doua la capitolul punctelor marcate pe meci, iar Galați a patra. La capitolul recuperărilor ofensive sunt mediile apropiate, iar la posesiile pierdute dunărenii stau cel mai bine din toată liga, cu 11.2 turnovers pe partidă.

Întâlnirea din Oradea Arena are loc miercuri seara, 18 ianuarie, de la ora 19.45 și o să fie în direct pe Digisport 4 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!