Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea primește vizita lui CSM Târgu Mureș în etapa a șasea a Ligii Naționale

CSM Oradea primește vizita lui CSM Târgu Mureș în etapa a șasea a Ligii Naționale

CSM CSU Oradea se întoarce pe teren propriu pentru un ultim meci în luna octombrie, vicecampioana României fiind în fața unui duel cu CSM Târgu Mureș în cadrul etapei a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida din Oradea Arena, de sâmbătă (28.10), va fi televizată.

„Leii Roșii” au jucat la mijlocul acestei săptămâni în Finlanda, pe terenul lui Kataja Basket, unde au putut să obțină prima victorie europeană a sezonului. Trupa pregătită de Cristian Achim s-a impus cu 87-73, diferența fiind făcută mai ales după pauză.

În acea partidă cu Kataja, CSM Oradea a beneficiat de ajutorul a cinci jucători cu cel puțin 13 puncte marcate, liderul la acest capitol fiind Donatas Tarolis, lituanianul fiind la o recuperare distanță de double-double (18 puncte, 9 recuperări). În schimb, roș-albaștrii au primit 36 de puncte de la un singur jucător, Nike Sibande fiind unul dintre evidențiații rundei a doua din FIBA Europe Cup.

Pe plan intern, vicecampionii au 3-1 bilanț în Liga Națională și sunt într-o serie de trei victorii consecutive. Două dintre acestea au fost obținute în deplasare, la Craiova și Constanța, iar celălalt pas pozitiv a venit în Oradea Arena, contra celor de la FC Argeș.

De partea cealaltă, CSM Târgu Mureș stă cu 2-2 bilanț în Conferința B, ambele înfrângeri fiind la diferențe formate din două cifre. Runda trecută le-a adus mureșenilor un eșec pe teren propriu, 72-94 cu CS Vâlcea, echipa lui George Trif fiind astfel la cea mai slabă prestație defensivă stagională în campionat.

Recordul celor de la CSM Târgu Mureș este echilibrat atât în privința meciurile de acasă și din deplasare, în ambele cazuri având 1-1 și cel puțin un joc cu minim 85 de puncte marcate.

Statistic, Mureșul stă mai bine decât Oradea la puncte și assist-uri, în cel din urmă caz fiind chiar liderul campionatului cu 21 în medie pe meci. „Leii Roșii” răspuns cu recuperări mai multe și cu cel mai bun procentaj al liberelor transformate la nivelul Ligii Naționale, 81.5%. În privința individualităților, CSM Oradea se bazează pe Kris Richard la puncte (17.1), Lennard Freeman la recuperări (9.5) și Erick Neal la assist-uri (7.0). CSM Târgu Mureș îi are drept lideri pe Jakob Lowrance (16.3 puncte), Szabolcs Santa (7.3 recuperări), respectiv Goran Martinic (5.8 pase decisive).

Sub actuala structură, acesta va fi primul meci oficial dintre cele două echipe. În trecut însă, au existat numeroase confruntări între echipele care au reprezentat Oradea și Târgu Mureș, amintirile cele mai frumoase pentru bihoreni fiind din finala sezonului 2015/2016, când „Leii Roșii” au cucerit primul titlu din istorie.

Confruntarea dintre CSM Oradea și CSM Târgu Mureș, din Conferința B a Ligii Naționale, va avea loc sâmbătă (28.10) începând cu ora 18.30. Jocul va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    oportunitati
    fara intentia de a leza muresul, meciul acesta nu ar trebui sa ne puna probleme deosebite, avand in vedere ca avem tot lotul valid
    personal cred ca ar fi oportun ca in meciul asta sa menajam cat mai mult titularii, in perspectiva meciului de la varsovia, si sa primeasca minute mai multe markovic si gheorghe, care par a fi intr-un blocaj din care nu mai reusesc sa iasa ... in meciurile cu adversari mai accesibili ar putea avea o prestatie mai reusita, care sa le redea increderea in propriile capacitati, astfel incat sa iasa din crisparea aratata pana acum si sa devina o varianta utila si in jocurile cu adversari mai dificili

    cu 6 luni în urmă (27.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!