Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea s-a impus la Chiajna

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.09.2013

73-89
În tur: 53-81  DigiSport vineri (27.09), ora 17

CSM Oradea a depășit pe Concordia Chiajna, scor 89-73, într-un meci contând pentru manșa a 2-a din turul inaugural al Cupei României la baschet masculin - ediția 2013/14. Partida a avut loc la Chiajna și a fost transmisă în direct la DigiSport. Pe sferturi: 22-23, 25-21, 23-17, 19-12.

Partida, după ce bihorenii au învins la 28 de puncte, iar ilfovenii s-au despărțit de patru dintre jucătorii care ar fi trebuit să alcătuiască rotația de bază, nu a avut niciun fel de miză și a fost controlată de către vizitatori, care au la dispoziție un nucleu de jucători mai valoros.

Gazdele au marcat primele patru puncte ale partidei, însă bihorenii au replicat cu un parțial de 9-0. În prima secvență apărarea oaspeților a rămas datoare, iar cele patru coșuri de trei puncte semnate Vujadin Subotic nu au găsit răspuns la celălalt capăt al terenului. Petrovic punctează de la distanță, iar Chiajna obține mai multe recuperări ofensive pentru a încheia primul sfert în avantaj, scor 23-22. În actul al doilea tandemul Vuletic - Petrovic realizează câteva faze de joc spectaculoase, însă Oradea își rotește jucătorii și se instalează la conducere, iar la jumătatea confruntării scorul era de 47-44.

Amfitrionii marchează primul coș al reprizei a doua, însă Franklin și Dillon îș găsesc pe Denison în spațiul de trei secunde, canadianul fructificând majoritatea acțiunilor ritmate ale oaspeților. Astfel, Oradea se desprinde la peste zece lungimi, după ce Dillon a apărut și la finalizare. În sfertul decisiv Chiajna se descurcă mai bine din punct de vedere ofensiv, după ce pe finalul actului al 3-lea a reușit să transforme de câteva ori de la mare distanță. Concordia strânge la cinci puncte, dar bihorenii combină cu pivotul, iar Țibîrnă finalizează cu generozitate în finalul partidei. De asemenea, Nicoară marchează de la distanță și astfel CSM-ul se impune la o diferență de 16 puncte.

Cel mai bun marcator al învingătorilor a fost Sean Denison, autor a 19 puncte.

Scorul general al dublei a fost de 170-126 în favoarea orădenilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!