Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea s-a impus și în meciul doi al finalei Ligii Naționale

CSM Oradea s-a impus și în meciul doi al finalei Ligii Naționale

CSM CSU Oradea a putut să facă 2-0 la general în finala cu U-BT Cluj-Napoca, după 93-83 marți (16.05) în propriul fief. Seria urmează să se mute în BTarena la finalul acestei săptămâni.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

U-BT Cluj: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Karel Guzman, Emi Cățe, Andrija Stipanovic

„Leii Roșii” au deblocat tabela cu tripla lui Nicolescu, după care Emi Cățe a întors situația în favoarea Clujului printre unele ratări ale gazdelor, iar Tarolis a făcut 5-4 de la libere. Shepherd a marcat prima triplă a „studenților” în acest joc și s-a ajuns la 5-9, Nicolescu fiind cel care a replicat imediat tot cu o aruncare de afară și Tarolis a readus Oradea la conducere, 11-9. Gordic a putut să oprească run-ul de 9-0 în care s-au aflat bihorenii și Jones a redus diferența la una de două puncte, pentru ca Tarolis să ajungă în double figures cu peste un minut rămas din parțialul inaugural (22-16). CSM Oradea a încheiat în avantaj această perioadă, 22 la 20, după ce Gordic nu a putut înscrie pe ultima posesie a vizitatorilor.

Clujenii și-au ținut adversarii fără coș marcat timp de trei minute în sfertul al doilea și Baciu a restabilit egalitatea de la semi-distanță (24-24), iar Carter a finalizat ulterior cu un dunk prin care a dus-o pe Oradea din nou la conducere. Mihai Silvășan a solicitat primul time-out al partidei la jumătatea sfertului doi, după ce Gordic a comis o abatere de 8 secunde și Meindl a scuturat ulterior plasa de afară pentru 29-29, brazilianul fiind cel care a adus și următoarele puncte ale clujenilor. CSM Oradea a prins o perioadă cu șase puncte consecutive (35-31) și Tarolis a desprins echipa gazdă la +6, iar la pauză diferența a fost de nouă lungimi, 45-36, după tripla lui Neal pe sirenă.

Amfitrionii s-au distanțat în premieră la peste 10 puncte cu reușita lui Tarolis din debutul reprizei secunde și diferența de +11 s-a refăcut în diverse momente (51-40). Clujenii au început să ajungă mai des la linia de fault și Meindl și-a transformat perechea, după care Guzman a redus handicapul la 53-46. Markovic a beneficiat de șansa unui three-point play, dar și-a ratat libera suplimentară și Oradea a beneficiat de noi posesii după câteva recuperări ofensive, iar Meindl a punctat din colțul terenului pentru 57-49. U-BT a continuat să taie din deficit (58-53) și pe finalul sfertului scorul a fost 66 la 59, după o perioadă mai precisă pentru gazde.

Tarolis a trecut de 20 de puncte marcate în meci prin reușita din startul sfertului decisiv și Markovic a înscris la 71-59, moment în care a urmat un time-out pentru U-BT. Au urmat triple consecutive de ambele părți și gazdele s-au desprins la 77-63, iar Meindl a încasat un tehnic după o simulare și CSM Oradea a putut să facă 80 la 65 prin libera pe care a executat-o Kris Richard. Bobe Nicolescu a urcat diferența la 16 puncte cu un coș de afară la jumătatea parțialului și Gordic a redus la 83-73 cu peste trei minute până la final și Meindl a făcut ca ecartul să fie iar dintr-o singură cifră. Clujenii s-au apropiat cel mult la cinci puncte, în cele din urmă scorul fiind 93 la 83 pentru CSM Oradea și „Leii Roșii” au ajuns la 2-0 la general.

Donatas Tarolis a fost liderul orădenilor cu 21 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, iar Erick Neal (18 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări) și Nikola Markovic (15 puncte, 8 recuperări) l-au urmat.

Leo Meindl a contribuit cu 21 de puncte (4/7 de afară) și 3 recuperări pentru U-BT, Jalen Jones (14 puncte, 7 recuperări), Emi Cățe și Nemanja Gordic (ambii cu 11 puncte) fiind următorii marcatori.

Meciul trei va avea loc pe 20 mai, de la ora 18.15, în BTarena și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

30 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Din păcate
    NICIO ȘANSĂ ! 4-1 ar fi o performanță pentru U. Așteptăm sezonul viitor din EuroCup.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • 'mpepo:

      Din păcate
      Trebuie să fiu de acord. Nu pot fi optimist văzând cele două partide. Degringoladă, o exprimare haotică, blocaj psihic. Nu știu cum se poate schimba ceva în câteva zile, de așa natură încât să putem câștiga măcar un meci. Vom vedea.

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Nu e chiar asa
      Se pot schimba multe. In primul rand, aveti jucatori incredibil de puternici din punct de vedere fizic. Guzman, Meindl, chiar si Richard pun foarte, foarte bine presiune pe adversar. Asta ne poate darama oricand jocul. Ma bucur ca nu a fost cazul in aceste doua meciuri, dar se poate intampla...

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "Igraj kao budala" (Cuic)
    Dă-le tu schema "Play Hot Dogs" că mie-mi vine să-i bat, numa' cînd îi văd , zise Silvă către domnul Cuic, dar naționalismul mărunt, sau dorința de a promova consumul local sau pur și simplu fudulia sîrbească, l-au făcut pe acesta să zică pe sîrbește:"Igraj kao budala", adică "Jucați ca o pleșcăviță". Încă două d-astea și Team Silvă rămîne cu tradiționala baie-n Someș, iar Dream Team H'Akeem cu inelele de Oradea Kings...

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Libere
    Daca in primul meci au fost invocate liberele, acum nu mai e de comentat. Oradea a fost mai buna.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • CSM CSU Oradea unguru1432:

      draga bunic drag...
      si in primul meci, tot oradea a fost mai buna... clujul nu a pierdut din cauza liberelor, ci pt ca a fost mai slaba... se pare ca psihic (poate si fizic) clujul e in picaj...

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @unguru
      Dupa scor Oradea a fost mai buna in ambele meciuri. Dar in primul, Silva s-a scuzat ca nu i-au intrat liberele. Dupa acesta nu are cum sa se ascunda. Oricum, primul meci a fost a fost mult mai echilibrat. Clujul nu a prezentat un lot mai omogen decat Oradea. Interesant ca jucatorii plecati de la Cluj, ii fac lui Silva cele mai mari probleme: Kariniauskas anterior, Sakic la europene, aici Tarolis. Asta spune ceva legat de lipsa de viziune.

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Hmm
      Nu vreau sa fac o aroganta (mai ales ca stiu ca 2-0 nu inseamna nimic) dar mi-ar placea sa va vad jucand si contra lui Stewart

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    oradea
    oradea a facut deja jumatate din ceea ce trebuie sa faca, adica sa isi castige meciurile de acasa. dar, dupa cum decurg lucrurile, nu cred ca va mai fi nevoie de acest lucru...

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat absolut meritat de Oradea. Felicitari!

    Eu am niste concluzii dar astept sa vad daca le mai schimba ceva jocurile de la Cluj. Recunosc ca nu sunt prea optimist.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    finala
    felicitari pt victorie. acu da am fost clar mai buni, dar nimic nu e jucat, finala e lunga si daca nu luam un meci macar din urmatoarele doua va fi a dracu de greu sa citigam. greu va fi chiar si cu un meci cistigat la Cluj

    cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      In sfarsit
      Un suporter oradean care nu se vede deja cu sacii in caruta. E aproape imposibil de castigat la Cluj...

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    Raspunde
  • metropolitul :

    2-0
    Pana acum Oradea e echipa mai buna. Dar e o serie 4/7 deci nu se stie. 2 chestii rapide:
    1) la nici unul din cele 2 meciuri nu am vazut (cu foarte mici exceptii) ca clujenii sa acuze arbitrajul asa cum ar fi facut-o altii. Chapeaux!
    2) La nici unul din cele 2 meciuri nu am vazut mistouri de prost gust la adresa gazdelor, de injuraturi nici nu mai vorbim. Asa cum ar fi facut-o altii. Chapeaux x2.
    Deci se poate sa fim civilizati. Asta ma bucura foarte mult in perspectiva urmatorilor ani.
    Hai CSM

    PS: Mi-a fost foarte frica de Ciulin fiindca ne-a executat de atatea ori. Se pare ca mi-a fost frica degeaba. Arbitraj la nivel inalt asta seara

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Galerie
    Amice dirijor de galerie, care arați semne lipsite de bun simt spre o sala întreaga la Oradea, in momentele când se executau loviturile libere ale cubanezului ranga, ațat vreau sa îți spun …ești un guzman.
    Probabil din frustrare nu vei citi acest comentariu.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    I love this game
    Frumos meci

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    De asteptat rezultatul....
    Vorba lui Doni...probabil lucrurile se vor incheia la Cluj...dar..deah...ce stie el. Bine ca nu l-a vrut Clujul...au adus alte super talente. Scouting de tot rahatul...in fine. Nu vreau sa imi fac sange amar.
    Ma frapeaza lumea care la inceput de sezon deja ii dadeau campioni pe Ubt...ca lot, ca valoare ...castiga detasat...sper ca v-ati convins...
    La aruncarile de 3 am stat execrabil tot sezonul! Campionat si Eurocup. Frate cand nici liberele nu intra, de 3 nu intra, conducator de joc nu ai...ce pretentii sa emiti? Si nu inteleg tu ca antrenor cand stii ce carente ai sa nu le corectezi sau sa le mai cizelezi un pic.
    Sper ca nici unul din cei prezenti azi in echipa sa nu mai ramana sezonul urmator.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Si da...
      Felicitari Oradea. Au fost mai buni ambele meciuri.
      Sa vedem cum jucam acasa. Daca nici acasa nu isi revin...tragem apa.
      Si inca o chestie...cel mai bun exemplu de "bani nu sunt totul" sau daca ai mai multi bani nu inseamna ca ai si un plus valoare. Daruinta, implicarea, munca, a cantarit mai mult azi decat cascavalul...

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • Benjamin:

      Tarrolis vs Bircevic
      Nu inteleg chestia asta. Anul trecut majoritatea suporterilor il apreciau pe Bircevic (evident, cu bune si rele ca toti jucatorii), iar anul asta ca Tarrolis e la Oradea dintr-o data ni s-a facut dor de el.
      Da, anul asta Bircevic a fost praf si cel mai probabil nu o sa-l mai vedem si urmatorul sezon, dar ideea e ca dupa sezonul de anul trecut cred ca a fost decizia normala de a-l pastra pentru a avea un grup de jucatori cu experienta pentru a face fata sezonului greu.
      Daca am aplica acelasi criteriu aproape ca ne vine sa plangem ca l-am lasat pe Richard si l-am dat pe Gicu.

      Sunt perfect de acord ca scoutingul nu a fost cel mai stralucit sezonul acesta unde in special pe PG am stat dezastru, dar pe alocuri este si o dezamagire a performantelor individuale a unor jucatori care in sezonul/sezoanele trecute au fost la cu totul alt nivel (in special Petrica si Bircevic)

      cu 1 an în urmă (17.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Si?
      Nu e asa? Bircevic are un cv impresionant si cam atat. Foarte inconstant in joc, de caracterul de pe teren nu mai vorbesc. Personal eu l-am preferat pe Doni. Mi-a placut ca si jucator, ca si om. Sa nu uitam finala de acum 2 ani (sper sa nu ma insel)...cine a fost mvp-ul finalei... Petrica sezonul asta a fost o umbra a ceea ce a fost sezonul trecut. Evolutiile lui Tarolis au fost mai mult decat constante la Oradea. La Cluj idem. Cand a plecat toti am sperat ca va fii adus cineva mai de calibru. Poate gresesc nu zic. Am impresia ca jucatori cand ajung la U parca is crispati. Pleaca de la U...joaca extraordinar...vezi Sanders....si au mai fost si altii. Sincer nu imi pare rau ca U a pierdut sau ca cei care ne-au batut sunt Oradeni, e ca U nu joaca mare branza. Echipa nu e echipa...nu pare inchegata deloc...
      Si toata lumea o da in sus si in jos cu valoarea lotului? Pai si unde e valoarea daca nu pe teren? Nici nu se compara cu echipa de anul trecut
      Nu is hater...e parea mea.
      Haide U! Si de mere si de nu....

      cu 1 an în urmă (17.05.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Recool
    Astăzi Oradea ne-a dominat cu nici unele echipe din Eurocup nu au facut-o. Dar totuși, în 2017 am pierdut evident 2 meciuri la Oradea și am reușit sa ne remontam și sa câștigăm campionatul. Și în 2021 am pierdut de 2 ori la Oradea și totuși am reușit.
    Bineînțeles pentru a castiga 1 sau 2 meciuri la Cluj avem nevoie de:
    O apărare extrem se agresiva și un joc sufocant de la prima la ultima minge, și cred ca avem cu cine
    O sala arhiplina ca la meciurile cu Ludwigsburg.
    Sper sa creadă și alți suporteri în echipa asa cum cred eu și sa vina la meci chiar dacă pierdem sa o facem cu capu sus și sa ne luptam pentru fiecare minge
    HAIDE U

    cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      O singura diferenta
      In 2017 si 2021 ati avut avantajul terenului propriu, asa ca v-ati permis sa pierdeti 2 la Oradea. Acum ca seria e 4/7, oricum schimba lucrurile. Finala e departe de a fi incheiata. Si da, apararea agresiva si jocul sufocant de care aminteai poate face diferenta

      cu 1 an în urmă (16.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Mici greșeli
    După umila mea părere, în meciurile de la Oradea nu trebuia folosit Guzman, sau cel puțin în meciul al doilea, era clar ca va fi o presiune suplimentara pe el. Cred ca în meciul de azi marea greșeală a fost lăsarea pe banca a lui Bircevic. Toate astea spre bucuria noastră. După cum spuneau și alți suporteri orădeni care sunt cu capul pe umeri, finala este încă lunga, nu e jucat nimic, trebuie sa rămânem la fel de concentrați ca și pana acum. Merita felicitate ambele echipe pentru baschetul frumos pe care ni l-au oferit în aceasta finala.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • Bihor :

    meci 2
    foarte frumos meci, atmosfera frumoasa, fair-play
    1. chiar daca tarolis a fost desemnat omul meciului, probabil datorita punctelor marcate, mie mi s-a parut ca tot neal a fost cel mai bun de pe teren ... cosurile marcate (cel din finalul primei reprize fiind fabulos), pasele date si usurinta cu care patrunde macina moralul adversarului ... in finala cupei parca guzman l-a tinut, iar atunci nu prea a miscat, dar acum nici guzman si nici sheperd nu au mai reusit
    2. la oradea, surpriza placuta este nicolescu ... a fost foarte bun si duminica, iar ieri a confirmat
    3. mi s-a parut ca l-am vazut in tribuna pe roli torok ... baciu e un jucator serios, disciplinat, pe placul lui achim, dar limitele lui sunt evidente, in meciurile cu adversari puternici nu face fata, lucru de care e constient si achim, in finala folosindu-l mult mai putin decat in alte meciuri ... daca s-ar lua in calcul aducerea acasa a lui torok cred ca ar fi o mutare buna
    4. un minus al acestei finale mi se par comentatorii ... de fapt, ei sunt in nota lor obisnuita, doar ca, pe fondul nivelului ridicat al spectacolului din teren, al atmosferei din tribune, a arbitrajelor bune de data asta, a fair-play-ului aratat de ambele echipe, ei au ramas cu lacunele lor
    comentatorul de la digi are lacune mari din toate punctele de vedere, nu intelege ce au semnalizat arbitrii, se pronunta aiurea asupra unor faze, incurca jucatorii (richarzii il pun intr-o incurcatura din care greu iese), greseste la scor, la numarul greselilor personale ...
    la un moment dat am schimbat pe prima ... acolo comentatorul stie baschet, dar pacatuieste prin insistenta cu care vrea sa pigmenteze comentariul, uzand prea mult de o mistocareala tipic romaneasca ... in plus, nici macar nu e echidistant, probabil nu s-a gasit nimeni sa ii spuna ca s-a terminat eurocup, ca u-bt nu joaca cu o echipa straina, ci e finala campionatului, intre 2 echipe romanesti
    la final, nici nu mai stiu pe care dintre canale eram, a fost o imagine cu un baietel din galeria clujului care plangea, iar comentatorul avea o remarca stupida ... ceva de genul sa vedem ai cui copii vor plange dupa meciurile de la cluj sau ca poate vor plange copiii oradenilor dupa acele meci ... nu mai retin exact, oricum ceva deplasat

    cu 1 an în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Torok
    din pacate el nu prea se apara in rest e bun

    cu 1 an în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Să fim realisti
    Nimic nu e câștigat,nimic nu e pierdut. Sunt convins că la Cluj altfel va juca U,având în spate suportul publicului.Noi trebuie să ne păstrăm calmul și să ne ferim de accidentari dacă este posibil.Seria se anunță lungă și cine va avea nervii mai tari si condiția fizică mai bună va câștiga.
    Vreau sa mentionez arbitrajul bun al brigăzii mai ales în meciul 2.
    Sper sa fie asa si la Cluj.
    Hai CSM!

    cu 1 an în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Lot
    Asta a consecinta lotului prea subtire si pt Eurocup si pt campionat. Sa ne amintim ce lot a avut Asesoftul cand a jucat Eurocup.( au avut straini care au venit strict pt Eurocup iar dupa au plecat).

    cu 1 an în urmă (17.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @zol21
      Asa este. Ca sa faci fata la asemenea competitii este nevoie de un lot mai larg ( daca este posibil si de autohtoni de valoare), dar am convenit de la inceput sa fim de acord ca este un an de tranzitie, de vazut cum si cit ne descurcam. Rezultatul este ca avem nevoie de schimbari, dar mai ales de buget. Totul se construieste in functie de buget. Comparatia cu Asesoft este caduca, acolo erau banii unei persoane, obtinuti prin mijloace nu prea corecte ( eufemistic vorbind). La BT este nevoie de un consult mai larg al Actionarilor printre care si entitati straine ( BERD, BCE etc. ). Personal chiar nu duc dorul unor "pacaleli" meteorice gen Asesoft.
      Dar ideea unui lot mai larg si competitiv ramine. Asa fac absolut toate echipele care au pretentii la rezultate in Competitiile Europene.

      cu 1 an în urmă (17.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      lot
      Sa nu uitam ca lotul era ... putin diferit la inceput, cu un Taylor care facea mai mult decat Gordic si Shepherd... dar circumstantele au fost de asa natura incat nu s-a putut cntinua cu Taylor si ... am luat ce am gasit disponibil, si asta ne-a costat. Sa nu uitam de asemenea ca anul trecut a fost singurul an (din ultimii 3-5) in care am terminat sezonul cu PG cu care am dorit sa incepem. Ceea ce intareste ideea importantei acestei "piese" in angrenajul echipei. Daca mai punem si ambitiile personale ale lui Silva (doar o presupunere legata de Sanders) pot zice ca ne-am descurcat decent in Eurocup - desigur toti ne doream mai mult, dar fie vorba, nu e o diferenta intre locul 9 si un eventual loc 7-8 . Doar o deplasare in plus. Dar Campionatul ramane un must, orice altceva e un esec. Desigur se mai joaca, desigur si in alti ani am pierdut la Oradea, dar anul asta Oradea arata chiar bine, va fi greu, dar deloc imposibil.
      Sper ca dupa acest sezon sa avem ... trecere mai mare la jucatori, sa fim mai atractivi pentru ei, ca anul asta stim "problemele".

      cu 1 an în urmă (17.05.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    adio titlu cluj
    se razbuna pentru cupa si pt ca lauda de sine, nu miroase a bine, clujule. putin respect, capul jos si joc de glezne

    cu 1 an în urmă (18.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    It's far from over!
    Am fost la ambele meciuri de la Oradea. Felicitări echipei din Oradea pentru victorii și felicitări ambelor echipe pentru implicare. Atmosfera a fost frumoasă, civilizată.
    Cred că avantajul terenului propriu a ajutat echipa din Oradea, s-a observat și la reușita aruncărilor, mă gândesc că fiind sala în care s-au antrenat sunt unele repere și ajută.
    La Cluj-Napoca, în BT Arena, mă aștept să fie altceva. Cu maximă concentrare și implicare mă aștept la victorie pentru U în ambele meciuri și e important să se construiască un avantaj (mare) înainte de minutele de final, să minimizăm riscurile.
    Cu 2-2 în serie, nu cred că vom pierde al 3-lea meci la rând în Oradea. Iar cu 3-2 pentru U și titlul pe masă în meciul 6 din BT Arena ...
    Revenind în prezent trebuie câștigat meciul 3! Abia aștept meciul de mâine. Am încredere în echipă.
    Haide U!

    cu 11 luni în urmă (19.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!