Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea se duelează cu SCM U Craiova în derby-ul rundei cu numărul 28

CSM Oradea se duelează cu SCM U Craiova în derby-ul rundei cu numărul 28

CSM CSU Oradea și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă, 9 aprilie, în Arena Antonio Alexe în derby-ul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Orădenii caută cel de-al treilea succes consecutiv în campionat.

Parcursul celor două combatante este asemănător în ultimele cinci runde, cu 3 victorii și 2 eșecuri, pașii greșiți pentru Oradea venind în deplasare, în vreme ce pentru Craiova au fost pe teren propriu. Ambele au avut un meci cu 90+ puncte marcate, iar „leii roșii” au prins două partide cu 63 de puncte înscrise, aceste întâlniri din urmă fiind pierdute.

De trei ori s-au întâlnit deja în sezonul 2021-2022 CSM Oradea și SCM U Craiova, duelul din turul campionatul fiind adjudecat de bihoreni. În schimb, oltenii au eliminat vicecampioana României din Cupa României, acolo unde au câștigat manșa tur cu 79 la 64 și returul l-au cedat cu 58 la 67. Troy Franklin a încheiat în două rânduri drept principal marcator al Craiovei, 24 de puncte în campionat și 21 de puncte în prima întâlnire din Cupă.

Per total, în ultimele zece confruntări directe, Oradea are 8-2 bilanț în fața Craiovei, succesul cel mai concludent fiind în sezonul 2013-2014, într-un meci terminat cu 96-58.  Un jucător aflat atunci în lotul bihorenilor și care a terminat partida cu 10 puncte în dreptul numelui său, Bogdan Țîbîrnă, este în prezent component al formației oltene.

Orădenii au pierdut pe teren propriu doar cu primele două clasate

Formațiile se află la egalitate de puncte în clasament, SCM U Craiova având un meci în plus, pentru 16-9 bilanț, iar CSM Oradea stă cu 17-7. Două înfrângeri a suferit CSM Oradea în Arena Antonio Alexe în Liga Națională, pașii greșiți fiind împotriva liderului U-BT Cluj și în fața grupării de pe locul secund, CSO Voluntari.

Potrivit informațiilor apărute pe csmoradea.ro, Cristian Achim nu se va putea baza, foarte probabil, pe serviciile lui Dovis Bickauskis în acest meci, lituanianul fiind accidentat. De partea cealaltă, Craiova nu-l mai are în lot pe Khalif Wyatt.

„Leii roșii” și „Leii Băniei” sunt printre formațiile fruntașe în privința mediei de assist-uri (19.8-19.1) respectiv la procentajele din interiorul arcului de cerc (55.0-54.8%). Craiova beneficiază de aportul lui Michael Qualls, jucătorul cu cea mai mare medie de puncte pe meci, dar și de serviciile lui Troy Franklin, lider la pase decisive în campionat, de la CSM Oradea doar Stephen Holt fiind aproape de Top 10 la un anumit capitol statistic.

Duelul de la Oradea are loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!