Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea și BC Timișoara se duelează pentru accederea în Final Four-ul Cupei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.01.2014

        Cupa României

    Sferturi de finală - Tur

Arena Antonio Alexe - Oradea

             Ora 19:45

             Fișa meciului  

Postul Digi Sport va transmite miercuri 8 ianuarie, începând cu ora 19:45, meciul tur al dublei manșe dintre CSM Oradea și BC Timișoara, meci care contează pentru sferturile de finală ale Cupei României

Cele două combatante se vor întâlni mâine pentru a 2-a oară în sezonul competițional 2013-2014. Prima confruntare s-a consemnat în turul actualei stagiuni din LNBM, atunci când bihorenii s-au impus pe Bega cu 87-79. După cum declara și Cristian Achim, disputa de miercuri nu va semăna deloc cu meciul din campionat, având în vedere faptul că bănățenii au schimbat atât la nivelul jucătorilor cât și la nivelul băncii tehnice. Comparativ cu partida de la începutul lunii noiembrie, pe banca timișorenilor se află acum Dragan Petricevic și nu Tudor Costescu, iar la nivel de jucători au apărut nume noi precum Darren Fenn, Nikola Vasojevic sau Nikola Gacesa. În tabăra bihorenilor nu a survenit nicio schimbare în tot acest timp. 

Gazdele manșei tur au trecut în prima fază fără probleme de baschetbaliștii de la Concordia Chiajna, câștigând ambele confruntări, 89-73 în deplasare, respectiv 81-53 în propriul fief. De cealaltă parte, Baschet Club Timișoara a trecut de Steaua EximBank la general cu 154-149. Gruparea de pe Bega a câștigat în deplasare cu 75-64 și a cedat pe teren propriu, la 4 puncte diferență (80-84), asigurându-și astfel participarea în sferturile de finală ale competiției. 

Din anul 2005 și până în prezent cele 2 formații s-au întâlnit de 20 de ori în intrecerile interne, timp în care elevii pregătiți de Petricevic s-au impus 14 ori, iar CSM-ul din Oradea și-a adjudecat doar 6 partide. În Cupa României s-au consemnat 3 întâlniri, Timișoara câștigând de 2 ori, în timp ce roș-albaștri o dată.

Va fi interesant de urmărit dacă noul pivot al formației timișorene, Darren Fenn, va juca în duelul de miercuri. Fenn este un jucător cu un CV impresionant și cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus sub panou. Un duel interesant se va da între fundașii William Franklin și Zlatko Jovanovici, 2 dintre cei mai buni pasatori din România, 8.0 pase decisive pe meci pentru Franklin și 6.5 pentru Jovanovic. Un alt duel interesant se va da la recuperări, acolo unde Nicoară (7.5 recuperări pe meci) și Radulovic (8.5) se vor lupta pentru multe mingi. 

Manșa retur dintre CSM Oradea și BC Timișoara se va juca duminică 12 ianuarie, de la ora 18:00.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!