Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea și Concordia Chiajna se duelează în primul tur al cupei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.09.2013

CSM Oradea și Concordia Chiajna se întâlnesc pentru prima dată în istorie. Coincidența face ca primul duel direct să se consemneze în prima partidă oficială a sezonului competițional 2013/14 pentru ambele echipe. 

A fost o vară cu multă schimbări în ambele tabere. Tocmai din acest motiv există tot atâtea necunoscute atât pentru ardeleni, cât și pentru ifloveni. Evident într-un astfel de meci prima șansă aparține trupei bihorene, ocupantă a locului al 3-lea în ultima ediție de campionat.

Formația pregătită de Cristian Achim a operat o serie importantă de modificări în structura echipei. În primul rând trebuie notat faptul că această abordare este complet necaracteristică tehnicianului originar din Râmnicu-Vâlcea. Totuși, în viața oricărei echipe există astfel de situații, iar CSM oradea a apelat la schimbarea de gardă chiar la începutul unui ciclu complet nou. Unul care coincide cu debutul într-o cupă continentală, iar ambițiile în competiția internă sunt mai mari decât oricând.

De cealaltă parte, Concordia Chiajna se află în fașa debutului absolut în Cupa României. De asemenea, pe ilfoveni îi despart două săptămâni de primul joc oficial în Liga Națională de baschet masculin. Putem să spunem că aceste noutăți sunt extrem de importante pentru un club care a deschis secția de baschet în urmă cu doi ani. Dacă la prima încercare a eșuat în tentativa de promovare, după venirea tandemului Vukadinovic - Lucic, echipa galben-verde a izbutit să ajungă între cei mai buni din România. Desigur, promovarea a adus și schimbări masive în lot. Explicabile întrucât diferența între Liga I și Liga Națională este foarte mare.

La capitolul noutăți, CSM Oradea va miza pe cei doi români de la lotul național - Dani Popescu și Titus Nicoară, respectiv străinii Vujadin Subotic, Radovan Markovic și Sean Denison. Din echipa care a terminat sezonul anterior au fost menținuți trei jucători străini și câțiva baschetbaliști autohtoni. 

În cealaltă tabără, au venit ex-iugoslavii Dusan Knezevic, Stefan Fekete, Milan Janjusevic și Ivan Miceta. De asemenea, au fost recrutați câțiva jucători tineri autohtoni, care ar putea urca în valoare în condițiile în care campania de achiziții nu a fost deloc rea pentru o echipă nou promovată, care în mod logic nu și-a permis să strângă un buget foarte mare.

În ceea ce privește jocul pe care cele două echipe îl dezvoltă trebuie precizat că CSM Oradea este o echipă mult mai rapidă și mai mobilă decât cea din sezonul precedent. În schimb, apărarea nu va fi la nivelul din playoff-ul precedentei ediții de campionat pentru simplul fapt că atunci când schimbi structura de bază îți asumi și faptul că strici inclusiv părțile pozitive, nu doar îndepărtezi partea negativă. Să construiești apărare eficientă, colectivă și performantă la nivel înalt se face în timp. Iar până în prezent bihorenii au pus accentul pe latura fizică, prea puțin pe pregătirea specifică. 

Pe de altă parte, Concordia Chiajna este marea dilemă a presezonului. A jucat un singur meci împotriva unei echipe din Liga Națională. Din păcate noile achiziții nu au fost văzute la lucru prea mult în România. Acesta ar putea să fie factorul surpriză, unul care să creeze probleme bihorenilor sau chiar să ajute gruparea condusă de Vladimir Lucic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!